Colosseum i Rom

Colosseum i Rom

En fantastisk seværdighed i Rom er Colosseum, det romerske amfiteater, der blev bygget år 70 e. Kr. her kan du mærke historiens vingeslag. Kom om formiddagen og bestil billet i forvejen for at undgå de lange køer.  

Historien bag Colosseum

Colosseum er et gigantisk amfiteater, som står midt i Rom. Den er 524 meter i omkreds og 48 meter høj. Her samledes Roms befolkning for at se gladiatorer kæmpe, dyrekampe, henrettelser og teater.

Colosseum i Rom


Arenaen er gigantisk. I de 500 år hvor pladsen blev anvendt kunne op til 50.000 få plads på lægterne. Der var ca. 80 indgange for at folk så nemt som muligt ud og ind af Colosseum.

På den tid var bygningen fyldt af elegante, moderne tiltag. Blandt andet kunne gulvet på Colosseum fyldes med vand, så kendte søslag kunne genskabes med ægte både. Gulvet blev bygget senere, så gladiatorer med elevatorer med dyr og kæmpere kunne komme op i arenaen for at øge spændingen. I taget sad 240 liner som beskyttede for sol, vind og dårligt vejr.

Guidede ture og billetter til Colosseum

Colosseum har så meget historie at byde på – og for virkelig at forstå dens storhed, anbefaler vi dig at booke en guidet tur. Enten i gruppe sammen med en guide, eller du købe en audio- eller videoguide, som tager dig gennem den spændende historie om Colosseum og dens arkitektur. 

Priserne varierer afhængig af, hvor gammel du er. Et godt tip! Den første søndag i hver måned er entre til Colosseum helt gratis.

Colosseums åbningstider

Colosseum åbner hver dag klokken 08.30 for besøgende. Lukketiderne varierer efter sæson. 

Sådan kommer du til Colosseum 

For at komme til Colosseum kan du vælge mellem metro, bus eller sporvogn. Tag den blå linje, Linje B, i metroen og stå af på stationen Colosseo. Hvis du kører bus, kan du vælge mellem fem forskellige buslinjer – 75, 81, 673, 175 eller 204, også her hedder busstoppestedet Colosseo. For at tage sporvognen ska du vælge linje 3 og står af ved Colosseo

Colosseum_Rom

Metro: Linje B (blå linje)                                    Stoppested Colosseo 
Bus: Linje 75, 81, 673, 175, 204                         Stoppested Colosseo
Sporvogn: Linje 3                                                Stoppested Colosseo