Bydele i Rom

Bydele og områder i Rom

Rom er en stor by med mange bydele, områder og kvarterer. Her er nogle bydele der er værd at lægge mærke til og områder som er skønne at opleve i Rom.

Historiske Centro Storico

Vil du have en bid af det gamle Rom, er det Centro Storico man ska tage til. I det her område falder man næsten over kendte seværdigheder gade efter gade. Her ligger både Pantheon og Trevi fontænen - på en gåtur i Centro Storico går du før eller siden forbi dem begge. Foruden kendte seværdigheder venter gamle smukke bygninger, hyggelige torve og smalle gader.

Den hippe bydel Trastevere

Boheme kvarteret finder du i Trastevere. Her kommer du til ved at krydse floden Tibern. Med mindre kendte monumenter er Trastevere mindre turistet end de andre bydele i Rom. Her tager du til for at gå i de brostensbelagte gader, spise noget god mad og besøge de små lokale butikker.

Tridente 

Den nordlige del af Roms bykerne kaldes Tridente. Tridente er et område i Rom som dannes af tre sammenlagte gader, som skaber en trefork: Via di Ripetta, Via del Babuino og Via del Corso. Den mest kendte seværdighed i Tridente er Den Spanske Trappe. Det er også i Tridente mange af de største shoppinggader ligger: Via Vittoria, Via Frattina, Via delle Carrozze, Via Borgognona og Via della Vite. Til Tridente hører også Piazza del Popolo, et stort torv som fik sit nuværende udseende i 1816. I midten af Piazza del Popolo står en obelisk ved navn Flaminioobelisken dateret tilbage til 1200-tallet f.Kr. og ført til Rom år 10 f.Kr. Torvet har både fontæner, statuer og monumenter.

Monti

Monti er en bydel i den vestlige del af Rom. Det er her Colosseum ligger, hvilket mange har øverst på deres liste, inden de går videre til andre bydele. Det er synd, for Monti er en af de ældste og bedst bevarede bydele i Rom, hvor en stor del af lokalbefolkningen bor. Monti er det kunstneriske boheme område, med butikker - gerne vintage - og små trattorier. På torvet Piazza della Madonna dei Monti samles turister og lokalbefolkning ved trapperne langs 1600-talsfontænen for at nyde solen, hvile benene eller læse en bog. Palazzo delle Esposizioni er en anden kendt seværdighed i Monti; et museum og kulturcenter i en smuk bygning, designet i klassisk neoklassisk arkitektur.

Trastevere_Rom