piazza_del_duomo

Piazza del Duomo i Milano

Piazza del Duomo er et must under en weekend i Milano. Det er byens hovedtorv, som både er byens geografiske, samt mest besøgte, midtpunkt.

Piazza del Duomo er et firkantet torv og har et samlet areal på 17.000 kvadratmeter. Det er på dette torv, at mange af de mest berømte seværdigheder kan findes, såsom Milanos Cathedral, Duomo, Galleria Vittorio Emanuele II og Det Kongelige Slot. Torvet begyndte at blive bygget allerede i 1400-tallet, og siden midten af ​​1900-tallet har det mere eller mindre set ud, som det gør i dag. Langs torvet er der udendørs caféer og restauranter.

Seværdigheder på Piazza del Duomo

Ud over den mest oplagte attraktion på torvet - Duomo-katedralen - er der mange ting at bemærke, når du står her. Midt på torvet står en stor statue af Italiens første konge, Vittorio Emanuele II.  Milanos kongelige palads, Palazzo Reale di Milano, ligger her også. Slottet er i dag brugt som kulturcenter og udstillingshal, men det var engang en arbejdsplads for den italienske regering. I dag indeholder slottet mere end 1.500 kunstværker fordelt på 7.000 kvadratmeter, der er åben for offentligheden. Her kan du tjekke slottets åbningstider.

 

Se flere rejsetips til Milano