museer_i_milano

Museer i Milano

Der er masser af kunst i Milano, og det er ikke kun takket være Den Sidste Nadver, et af ​​verdens mest berømte kunstværker. Det vrimler med museer af alle slags i byen!

Bagatti Valsecchi Museum

Et af de mere spændende museer i Milano er Bagatti Valsecchi. Museet var engang hjemsted for to brødre, kaldet Barons Fausto og Giuseppe Bagatti Valsecchi, i slutningen af ​​1800-tallet. De begyndte at samle malerier og dekorativ kunst fra tidligere århundreder for at skabe et særpræget hjem. Siden 1994 har brødrenes hjem været et museum, der er åbent for offentligheden. Åbningstider og entrégebyr finder du her

Museo Poldi Pezzoli

Museet Poldi Pezzoli er et kunstmuseum i det centrale Milano. Museet er baseret i kunstsamlingen doneret af Gian Giacomo Poldi Pezzoli. Han begyndte sin kunstsamling i 1849 med det formål at skabe et hjemmemuseum ligesom Hallwylska Museum i Stockholm. Museet åbnede 25. april 1881. På Poldi Pezzolis hjemmeside finder du mere information om at besøge museet. 

Pinacoteca di Brera

Kunstgalleriet Pinacoteca di Brera blev officielt åbnet i 1809 med det formål at lade kunststuderende studere kendte mesterværker på nært hold. Brera fokuserer på kunstværker fra den tid og de områder, der var besat af den franske hær i 1800-tallet. Malerierne blev konfiskeret fra klostre og kirker fra hele landet, og snart var der en stor samling.

Fondazione Prada

Fondazione Prada er et af de mest moderne museer i Milano og sammenlignes normalt med Tate Modern i London. Museet ligger i et gammelt industriområde og består af flere forskellige bygninger, herunder en helt overdækket i guld. På Fondazione Prada samles moderne kunst på 20.000 kvadratmeter. Museet er beliggende et stykke udenfor Milano, men det er et besøg værd for alle, der kan lide arkitektur og moderne, lidt anderledes kunst.

Se flere rejsetips til Milano