Indisk mad

Indisk madinspiration – fra samosas til fish curry

Indiens køkken er noget helt specielt med masser af lækre retter at prøve. Som følge af den portugisiske og muslimske indflydelse i Goas historie er der kulinariske traditioner, som er unikke for netop denne region.

Spis vegetarisk

Hvis du er vegetar og er bekymret for, om du kan finde noget at spise på din ferie, så kan du være helt rolig. Indien har nemlig et af verdens bedste vegetariske køkkener, og der er meget at vælge imellem. Prøv okra, en grøntsag som ofte hedder ladyfingers på menukortet. Eller hvorfor ikke prøve Dal Fry, som er en mættende linsegryderet serveret med ris eller brød.

Havets lækkerier

Især i Goa kan du virkelig smage frisk fisk og lækre skaldyr. De bliver tilberedt på mange forskellige måder - alle lige udsøgte. Kingfish og pomfret er nogle af indernes yndlingsfisk. Hvilken bliver mon din?

Fish curry and rice

Det siges, at nogle af de lokale spiser fish curry til frokost hver dag i hele deres liv. Om det er korrekt eller ej, lader vi være, men det smager godt! Retten indeholder b.la. kokosmælk og gurkemeje og serveres i de fleste lokale restauranter.

Indisk mad

Tandoori

Tandoori er en ovn af ler, der er meget udbredt til indisk madlavning. Den mest almindelige ret, der bliver tilberedt i ovnen, er tandoori kylling, marineret i yoghurt og derefter krydret med tandoori masala. Retten er ret stærk og krydret med cayennepeber, rødt chilipulver eller andre krydderier, der giver retten sin røde farve. Den varme, lidt røgfyldte smag og den sure yoghurt er perfekte sammen.

Tandoori

Naan

Naan er et lokalt og fantastisk godt brød tilberedt i en tandoori-ovn. Det er lækkert at spise til en curry (indisk gryderet). Du kan også prøve at bage brødet herhjemme – men det er sjældent, at det er så vellykket som i en ordentlig ovn, så sørg for at spise masser af naan, mens du besøger Indien. Du kan bestille brødet i mange forskellige varianter - naturligt, eller med smør, ost eller hvidløg for at nævne nogle få.

Samosas – indiske pirogger

For at lave samosas formes en butterdej som trekanter og fyldes f.eks. med krydrede svampe, kartofler eller linser. Den skrøbelige skal og den velsmagende påfyldning er en bid, du ikke vil gå glip af.

Thali – Indiske småretter

Thali er et udvalg af indiske retter serveret i små skåle på en rund bakke. En typisk thali består af ris, curd (yoghurt), dal (linsegryde), grøntsager, pickles og det tynde brød chapati.

Biryani – krydret risret

Biryani er en indisk risret, der stammer fra det nordlige Indien. Det er lækkert krydret med kardemomme og nelliker og er kogt med kylling, lam eller rejer.

Friske kokosnødder

Friske kokosnødder

Tender Coconut Water

En kokosnød med den øverste del hugget af og med et sugerør i – så har du en Tender Coconut Water! Hold øje med sælgerne med vogne fyldt med kokosnødder. En kokosvand koster ca. 40 indiske rupees, eller ca. 5 kr.

Tag et glas Old Monk

Næsten alle lande har deres signatur-drink. Ouzo i Grækenland, Sam Song i Thailand. Her i Indien er det Old Monk der gælder! Old Monk er en lokalproduceret rom med et strejf af vanilje, der er meget populært i Indien. Bland den med Cola eller vær modig og drik den som den er. Skål!

Lassi

Tag en lassi - en meget traditionel yoghurtdrink fra Indien, der frisker op i varmen. Kan bestilles på de fleste restauranter og strandbarer i mange forskellige frugtsmage.

Læskende limesodavand

Når det er virkelig varmt, er det vigtigt at holde væskebalancen ved lige. Friskpresset lime i sodavand med lidt sukker og salt er den bedste måde. Du finder hurtigt ud af, hvor lækkert limesodavand er, og vi tør godt garantere, at du vil drikke mindst en om dagen!

Lokal likør

Hvis du vil prøve en lokal drink, kan du bestille en lille Feni. Det er en lokalproduceret likør lavet af saften fra cashewnødder eller kokosnødder. I dag produceres det meste på fabrikker, selv om der er undtagelser. En stor oplevelse er at se hvordan likøren traditionelt blev brygget ude på landet.