Indiske smage

Indiens køkken er noget helt specielt med masser af lækre retter at prøve. Som følge af den portugisiske og muslimske indflydelse i Goas historie er der kulinariske traditioner, som er unikke for netop denne region.

Spis vegetarisk

Hvis du er vegetar og er bekymret for, om du kan finde noget at spise på din ferie, så kan du være helt rolig. Indien har nemlig et af verdens bedste vegetariske køkkener, og der er meget at vælge imellem. Prøv okra, en grøntsag som ofte hedder ladyfingers på menukortet. Eller hvorfor ikke prøve Dal Fry, som er en mættende linsegryderet serveret med ris eller brød.

Havets lækkerier

Især i Goa kan du virkelig smage frisk fisk og lækre skaldyr. De bliver tilberedt på mange forskellige måder - alle lige udsøgte. Kingfish er en af indernes yndlingsfisk. Hvilken bliver mon din?

Goan fisk curry and rice

Det siges, at nogle af de lokale spiser fish curry til frokost hver dag i hele deres liv. Om det er korrekt eller ej, lader vi være, men det smager godt! Retten indeholder b.la. kokosmælk og gurkemeje og serveres i de fleste lokale restauranter.

Tandoori

Tandoori er en lerovn, der er meget brugt i indisk madlavning. Den mest almindelige ret tilberedt i ovnen er tandoori kylling, som er marineret i yoghurt og derefter krydret med tandoori masala. Retten er ret kraftig og smagt til med cayennepeber, rød chilipulver eller andre krydderier, der giver retten dens røde farve. Den varme, let røgede smag og den syrlige yoghurt passer perfekt sammen.

Samosas

Naan

Naan er et lokalt og fantastisk godt brød tilberedt i tandooriovn. Det fungerer fantastisk at øse en karry (indisk gryderet) op med. Du kan selvfølgelig prøve at bage brødet derhjemme – men det er sjældent så vellykket, som hvis det blev tilberedt i en ordentlig ovn, så benyt lejligheden til at spise rigeligt med naan under dit besøg i Indien. Du kan bestille brødet i en række forskellige varianter - almindeligt, eller med smør, ost eller hvidløg, for at nævne nogle få.

Samosas – indiske pirogger

For at lave samosaer er butterdej formet som trekanter og fyldt med fx krydrede svampe, kartofler eller linser. Den sprøde skal og det smagfulde fyld er en mundfuld, du ikke vil gå glip af.

Thali – indisk tilbehør

Thali er et udvalg af indiske retter serveret i små skåle på en rund bakke. En typisk thali består blandt andet af ris, ostemasse (yoghurt), dal (linsestuvning), grøntsager, pickles og det flade brød chapati.

Biryani – krydret risret

Biryani er en indisk risret, der stammer fra det nordlige Indien. Den er herligt krydret med kardemomme og nelliker, og tilberedes med kylling, lam eller rejer.

/upload/inspiration/restips/goa/indien-koksnot-900x600.jpg

Tender Coconut Water

En kokosnød med toppen skåret af og med et sugerør i – du har Mørt kokosvand! Hold øje med sælgere med vogne fyldt med kokosnødder. En Coconut Water koster omkring 40 rupees, eller omkring 5 kroner.

Tag et glas Old Monk

Næsten alle lande har sin signaturdrik. Ouzo i Grækenland, Sam Song i Thailand. Her i Indien er det Old Monk der gælder! Old Monk er en lokalt produceret rom med et strejf af vanilje, der er meget populær i Indien. Spæd den op med Cola eller vær lidt mere vovet og drik den som den er. Skål!

Lassi

Tag en lassi - en meget traditionel yoghurtdrik fra Indien, der forfrisker dig i varmen. Fås på de fleste restauranter og strandhytter i mange forskellige frugtsmag.

Forfriskende lime sodavand

Når det er rigtig varmt, er det vigtigt at holde væskebalancen i skak. Friskpresset lime i sodavand med en knivspids sukker og salt er den bedste måde. Du vil hurtigt opdage, hvor godt lime sodavand er, og vi tør godt sige, at du vil drikke mindst én om dagen!

Lokal likør

Hvis du vil prøve en lokal drink, kan du bestille noget Feni. Det er en lokalt produceret likør udvundet af saften af ​​cashew-eller kokosnødder. I dag bliver det meste produceret på fabrikker, selvom der er undtagelser. En fed oplevelse er at se, hvordan likøren brygges på traditionel vis ude på landet.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Goa, find og book en rejse til Goa eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Goa

Her finder du vores bedste tips til de smukkeste strande, de mest interessante seværdigheder, de bedste smagsoplevelser og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Goa

Goa

  • Yoga, god mad og skønne strande
  • Fantastisk shopping
  • Den perfekte blanding af oplevelser og afslapning
Læs mere om Goa

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her