Sådan kommer du i form på ferien

Få pulsen op – få pulsen ned. I den græske havneby Sivota er træningsrejsen ikke kun god for fysikken. I dette dragende landskab mellem lange kyststrækninger og autentiske bjerglandsbyer er det lige så nemt at finde ro.

- Vi tror fuldt og fast på kombinationen af motion, afslapning, god mad og hyggelige miljøer på ferien, siger Daniel Giray, sportschef hos Apollo.

At være aktiv og holde sig i form på ferien er blevet en oplagt ingrediens på rejsemenuerne de seneste år. Træningsrejsen, uanset om du er moderat motionist eller effektiv eliteidrætsudøver, er det en smart måde at ikke miste formen på – samtidig med at du har tid til at nyde og slappe af i nye feriemiljøer.

Allerede for 13 år siden lancerede den nordiske rejsearrangør Apollo sit innovative træningskoncept Playitas Resort; dedikerede sportshoteller rundt om i Sydeuropa med de bedste faciliteter og moderne maskiner til alle, der ønsker at komme tilbage fra ferie med lige dele nye muskler og kraft som frisk opladet solenergi. I 2013 blev Apollo også officiel leverandør af træningslejre til den svenske olympiske komités (SOK) top- og talentprogram og den svenske olympiske trup, og hotellet blev til den svenske olympiske lejr.

Sivota Retreat - powered by Playitas

Mavefornemmelsen vandt

Apollos sportsdirektør Daniel Giray forklarer tilblivelsen af træningsrejserne:

- I 2009 forvandlede vi et badehotel på Fuerteventura til et sted i solen, hvor man kunne træne med professionelle instruktører. Planen var at nå 20.000 gæster årligt inden for fem år. Efter blot tre år havde vi 60.000 gæster om året. Succesen var et faktum, og vi havde brug for at vokse med flere faciliteter, siger Daniel Giray.

I dag har Apollo seks koncept-hoteller under mærket Powered by Playitas med aktive motionister og eliter som gæster. I dag har de kyndige instruktører på hotellerne fået selskab af en hel mikroverden af infrastruktur skræddersyet til sport og træning.

- Tanken er, at man som gæst på alle tider af året skal kunne få et stort udbud af sport og træning, i grupper eller individuelt, eliteaktiv eller som motionist. Vi samarbejder også med mange sportsprofiler, såsom svenske Therese Johaug. Hun afholder blandt andet en grupperejse med maratonfokus og i 2023 med temaet triatlon, fortæller Daniel Giray og fortsætter:

- Kombinationen af motion, afslapning, god mad og hyggelige miljøer er simpelthen vores ting. Vi tilbyder træningsprogrammer med 10-15 forskellige klasser at vælge imellem dagligt, fra morgenyoga til cykel-, crossfit- og svømmeskole. Vores gæster ønsker simpelthen at holde en mere aktiv ferie og ikke bare gå ned for at solbade og svømme, men for at kunne kombinere den behagelige livsstil i udlandet med sport og motion. Mange træner derhjemme og ønsker selvfølgelig at fortsætte selv på ferie med faciliteter af høj kvalitet med udstyr, de genkender.
 

Sivota Retreat - powered by Playitas

Sportshoteller med magisk udsigt

En af de seneste hoteltilføjelser er Sivota Retreat – powered by Playitas i den lille græske kyst- og bjergregion Epirus. Hotellet åbnede i maj 2021 efter en totalrenovering. Der er blandt andet et nybygget udendørs fitnesscenter til crossfittræning med udsigt til det indbydende klassiske kulturlandskab. Og ligesom på alle Powered by Playitas-hoteller, bliver gæsterne mødt af professionelle instruktører.

Allerede i den første måned blev der afholdt en olympisk lejr før OL i Beijing, og næste efterår vil hele den påtænkte trup på omkring 250 personer finpudse formen til OL i 2024.

Træningsprofilen gør også niveauet for mad og drikke ekstra vigtigt. Hos Sivota Retreat er menuerne sammensat af den græske kok og kulinariske konsulent Mirsini Lambraki.

- Der skal selvfølgelig serveres god og sund mad, og så er det vigtigt, at det er lokalt produceret og af de bedste råvarer.

”Kan aldrig se mig mæt” 

Sportshotellet i Sivota blev opdaget af Nina Hornewall, kommerciel chef hos Apollo.

- Sivota Retreat er et unikt hotel med en enestående udsigt, som man aldrig kan få nok af. Det ligger på en høj over stranden og havet og lige nedenfor når man Bella Vraka, den ubeboede ø, som i årtier har været et mål i sig selv for badende grækere – og som man når ved at vade fra fastlandet over til øen. Udover alle de sædvanlige sportsaktiviteter, der er en del af Playitas, er det meget populært at låne en kajak eller SUP-bræt, fortæller Nina Hornewall.

Hun er halv græker og har rejst meget i regionen. Nina kan ikke rose hotellets beliggenhed midt i naturen i dette maleriske lille uskrevne land, der hedder Epirus, nok. 

- Det er meget nemt at finde og opleve det autentiske her i hele landskabet - og føle, at man virkelig er i Grækenland.

Smukke udsigter i Sivota

Nye oplevelser i Epirus

Mange af Apollos gæster vælger at kombinere eller forlænge deres sportsferie med nye oplevelser i regionen, der er rig på både kulturhistorie og spektakulære seværdigheder. Ikke langt fra Sivota, for eksempel, kan du finde gamle byer grundlagt under det osmanniske imperium, der stadig har deres minareter midt i nutidens bygninger.

- En af grundene til, at vi valgte at udvikle Sivota Retreat, er netop naturen omkring, som er som én stor Playitas. I min landsby et par kilometer væk kan jeg pludselig se skandinaviske cyklister uden for min altan. Så ved jeg, at de kommer fra vores hotel i Sivota. Epirus er som en fantastisk legeplads for sportselskere - snoede veje, der er gode til cykling, bjergene til vandreture, floderne til rafting.

Byen hinsides myten

Men uanset hvor sporty du er, får kroppen nogle gange nok og har brug for hvile. Så lokker en perlerække af nabobyer, fra den pulserende provinsby Ioaninna til bjergbyen Paramythia. Tættest på Sivota er Igoumenitsa, hvorfra du kan tage en færge til Korfu og Paxos-øerne, hvis du ikke vælger Apollos udflugter fra Sivota eller Parga.

- Igoumenitsa er en almindelig lille kystby med butikker, caféer og restauranter. Ca. 50 km inde i landet er det værd at tage til Paramythia, eller "byen hinsides myten", som navnet betyder. Enkelt, hyggeligt og alt er ægte, langt fra turistområderne, siger Nina Hornewall eftertrykkeligt:

- Ikke langt fra Paramythia løber floden Acheron. Gå til landsbyen Gliki og vad op ad floden til dens kilder. En fængslende naturoplevelse, der helt kan tilpasses lyst, tid og evner.

Her finder du Apollos sportshoteller powered by Playitas: 

Sivota Retreat – powered by Playitas, Sivota, Grækenland 

Porto Myrina – powered by Playitas, Limnos, Grækenland 

Levante – powered by Playitas, Rhodos, Grækenland 

Playitas Resort, Fuerteventura, De Kanariske Øer 

Aqua Vista – powered by Playitas, Hurghada, Egypten 

Papigo Towers, Epirus

2 fantastiske udflugter:

  • Zagoria-byerne. 36 naturskønne små samfund i bjergene, hvoraf nogle er på Verdensarvslisten, med mageløse scenerier. Høje bjergtoppe møder Europas dybeste kløft. Her kan man prøve rafting, padle kajak eller ride ud i naturen.
  • Ioaninna: Du tager til den største by i Epirus enten på en dagstur med en lejebil eller bor på et af de hoteller, som Apollo snart åbner. Tag højt op og se ned over byen, bjergene på den anden side og Ioannina-søen. Spis efterfølgende på tavernen Frontzous med middelalderlige omgivelser. Nyd udsigten og de lækre retter.


2 hoteller der er værd at opleve:

  • Papigo Towers. Familieejet charme højt oppe i regionen Epirus i byen Mikro Papigo i Zagoria-området. Gå ikke glip af den fantastiske Vikos-kløft. Og der er også en masse sportsaktiviteter i nærheden.
  • Mikro Papigo 1700 Hotel. Apollos prisvindende Mondo One of a Kind-hotel med spa i byen Mikro Papigo i imponerende 1700 meters højde. Sid på verandaen og se solen gå ned bagom bjergene, og nyd et fantastisk køkken med lokale råvarer, meget vildt kød og skønne får- og gedeoste.

Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Sivota, find og book en rejse til Sivota eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Sivota

Her finder du vores bedste tips til alt lige fra hyggelige restauranter og de fineste strande til de bedste udflugter og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Sivota

Epirus-regionen

  • En kontrastregion i det nordvestlige hjørne af Grækenland
  • Frodig natur, charmerende landsbyer og smukke strande
  • Romantiske Parga, eventyr i Zagoria eller autentisk havneby i Sivota
Læs mere om Epirus-regionen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her