Slot på Rhodos
Rhodos' seværdigheder

På Rhodos er der en masse at opleve for den nysgerrige. Se vores tips til hvor du kan gå på Europas ældste gader, og hvor du kan vandre gennem frodige dale og se tusindvis af sommerfugle.

Gå i riddernes fodspor

Den gamle del af Rhodos by er en af Europas bedst bevarede middelalderlige byer. Hele bydelen er omgivet af en bymur, og du kan nemt forestille dig, hvordan det så ud, da ridderne beskyttede deres by. Selvom stormesterens palads i vid udstrækning er en rekonstruktion af det oprindelige Johannniter-palads (konsekvenserne af en dødsulykkeeksplosion i midten af 1800-tallet), føles det som om det er klippet ud af en smuk riddersaga. Der er enestående smuk keramik, statuer og mosaikker. Paladset og det arkæologiske museum er åbne kl. 08.30-15.00. Hvis du vil vandre på muren, kan du gøre det mandag-fredag kl. 12.00-15.00. Turen koster 2 euro og udgår fra stormesterens palads. Udenfor murene ligger Monte Smith, Rhodos Akropolis, med sin storslåede udsigt over byen.

Hvis du er i Rhodos by, må du ikke gå glip af Riddergaden eller Ippoton Street som den hedder. Det var her, hvor Johanniter-ridderne kom på ridende i 1300-tallet. Når du går ned ad gaden i dag, kan du nemt forestille dig, præcis hvordan det var dengang.

Historiske Lindos

Byen Lindos ligger smukt ved en havbugt. Her kan du vandre rundt i de smalle gader omgivet af hvidkalkede huse fra 1500-tallet. Lindos har sit eget Akropolis på en klippe 116 meter over havets overflade, hvor du kan gå på stejle trapper. Øverst finder du templet Athena Lindias fra år 300 f.Kr. Templet står i dag på syv søjler. Du kan tage en båd eller bus fra flere steder på øen for at komme til Lindos.

Sommerfugledalen - blandt små vandfald og sommerfugle

Et af Rhodos mest kendte udflugtsmål er den naturskønne Sommerfugledal, som ligger ca. 20 min i bil fra Afandou. Stedet hedder også Petaloudes, efter det græske ord for sommerfugl. Mellem juni og september er dalen fyldt med tusindvis af tigersommerfugle, som er blevet tiltrukket af de lune træers søde saft.

Her kan du slentre rundt blandt små rindende vandfald, træbroer og smalle stier og bare nyde stilheden. For det gør sommerfuglene i den grad også, der gerne slumrer i skyggen, langt væk fra feriebyernes travlhed. I hviletilstand er sommerfuglene sorte/hvide, men når de flyver fra træstammen for at søge efter et nyt sted, fyldes luften med rødlige flagrende vinger.

Det tager ca. en time at gå gennem dalen (du følger en markeret sti), og indgangen koster ca. 3 euro. Dette er et perfekt sted for hele familien, sørg bare for at undgå høje råb og dristige bevægelser for ikke at forstyrre sommerfuglene. Tag hertil på egen hånd eller tag med på vores halvdagsudflugt til Sommerfugledalen med frokost og vinsmagning.


Tsambika-klosteret

Bedende kvinder på bare fødder eller krybende på deres knæ er et syn, du møder på vej til Tsambika-klosteret. Det lille kloster er et pilgrimsmål for barnløse kvinder, der besøger stedet for at tilbede Jomfru Maria. Hvis kvinderne er så heldige at blive gravide, døber de ofte deres børn Tsambikos eller Tsambika. Hvis du tager de 298 trin op til klosteret, kan du også nyde en betagende udsigt over Tsambika-stranden.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Rhodos, find og book en rejse til Rhodos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Rhodos

Her finder du vores bedste tips om de hyggeligste restauranter, dejligste strande, smukkeste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Rhodos

Rhodos

  • Sol-, strand-, og storbyferie
  • Ægte perle i det græske ø-hav
  • Smukke strande til dovne dage
Læs mere om Rhodos

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her