Filerimos på Rhodos

Hyggelige byer på Rhodos

På Rhodos er der meget at opleve. Her har vi samlet nogle af øens smukkeste byer og områder. Lej en bil og kør rundt på egen hånd på Rhodos. Nogle af byerne kan du opleve på vores udflugter, som du kan læse mere om her.

Archangelos

Gå ikke glip af muligheden for at lære Archangelos at kende - en af Rhodos største byer, hvor der ikke bor turister. At være her er som at rejse tilbage i tiden. De gamle traditioner i byen holdes i live, hvor de laver det meste på traditionel vis. Brød bliver fortsat bagt i gamle træ brændeovne, og håndværk er meget populært. I byen bor der ca. 6.000 mennesker, og vi anbefaler, at du slår dig ned på en af byens caféer og nyder folkelivet.

Bjerget Filerimos

Det smukke bjerg Filerimos er udsmykket med cypresser og fyrretræer. Her er et kapel, der har været et helligt sted i over 2000 år. Du finder også en rekonstruktion af en kirke dedikeret til Jomfru Maria fra 1300-tallet.

Vandring ved Profiti Elias

Den lille hyggelige by Profiti Elias tilbyder fantastiske omgivelser for dig, der ønsker at vandre. Stierne er vel markerede og løber gennem frodig natur i det smukkeste område på hele Rhodos. Du kan komme hertil med bil eller lokalbus.

Hyggelige Embonas

Embonas er den højest beliggende by på øen og byder på malerisk idyl med smalle gader og hyggelige taverner. De smukke broderede stoffer, som de fremstiller her, sælges i byen og bruges ofte som traditionelle klædedragter. Rejsen hertil er meget smuk gennem frodig natur op ad bjerget.

Monolithos

Monolithos er den vigtigste by på det sydvestlige Rhodos, smukt beliggende ved foden af et stort bjerg. I nærheden af byen ligger slottet fra 1400-tallet med samme navn. Indenfor slotsmurene er der et kapel, og fra slottet har du en imponerende udsigt. Hvis du vil køle ned med en dukkert efter dit slotsbesøg, er der en sandstrand syd for slottet.

Ágios Isídoros

Ágios Isídoros er en charmerende lille by med få huse og et par taverner. Her dufter af vilde urter fra bjerget, og du kan nyde lækre grøntsager, vin og honning – alt er lokalproduceret. Lokalbefolkningens måde at møde deres besøgende på, går lige ind i hjertet. Landsbyen ligger på det høje Ataviros-bjerg, som er et paradis for naturelskere og klatreentusiaster.

Kamiros

Tag til Kamiros, hvis du vil opleve en af Grækenlands bedst bevarede klassiske byer. Byen havde sin storhedstid i år 400 f.Kr., men blev ødelagt i et jordskælv et par hundrede år senere. I dag er der rester af et tempel, offentlige bade og store vandcisterner.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Rhodos, find og book en rejse til Rhodos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Rhodos

Her finder du vores bedste tips om de hyggeligste restauranter, dejligste strande, smukkeste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Rhodos

Rhodos

  • Sol-, strand-, og storbyferie
  • Ægte perle i det græske ø-hav
  • Smukke strande til dovne dage
Læs mere om Rhodos

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her