Lejebil i Grækenland med Apollo

Grækenlands skjulte skatte

med egen bil!

Oplev Grækenland med en lejebil

Kør rundt i afsidesliggende bjerglandsbyer, besøg en vingård eller udforsk grotter langs den dramatiske kystlinje. At leje sin egen bil er en vidunderlig og spændende måde at opdage nye steder i Grækenland på. Her lister Apollo landets skjulte skatte, som du nemt og sikkert kan nå i bil.

Grækenland byder på mange skjulte skatte, som er perfekte at komme til med egen lejebil. Lejebilen forudbookes nemt direkte i lufthavnen eller kan afhentes i fred og ro efter ankomst til hotellet.

Stop ved en af Zakynthos' fantastiske strande og tag en dukkert.

Zakynthos vingårde

Apollo har tilbudt rejser til Grækenland i over 30 år. Det var også her, at den allerførste rejse til solen med flyselskabet gik. Daniel Barkland mener, at man som rejsende kan være tryg ved Apollos solide erfaring, og at der er perler for enhver smag. 

Blandt Grækenlands mere afsidesliggende højdepunkter nævner han øen Zakynthos og dens relativt ukendte vingårde. Man kan nemt komme hertil i bil på en dejlig dagstur, som er et perfekt afbræk fra de billedskønne strande. Der er vingårde med vine, der er unikke for de syv ioniske øer, såsom den sjældne røde Avgoustiatis eller den hvide, livlige Vostilidi. Vinen nydes bedst med lokalt producerede grøntsager, fetaost eller traditionelle retter som meze og keftedes - græske lammekødboller i tomatsauce. 

Kretas sydkyst ligger den skjulte perle Loutro. Det er en lille landsby, der ligger i en bugt omgivet af turkisblåt, krystalklart vand - perfekt til snorkling.

Her kan du nyde et majestætisk måltid på en af landsbyens taverner, og du kan endda overnatte, hvis du booker i forvejen. Øens smukke bjerge er ideelle til vandreture, og langs den dramatiske kystlinje kan du leje en motorbåd eller kano for at udforske huler og skjulte strande.

Zagoria er stedet for en aktiv ferie i fredfyldt natur.

Naturbassiner i Zagoria

For dem, der foretrækker det græske fastland, er Zagoria ifølge Daniel Barkland en sand perle. Regionen ligger i Pindus-bjergene i den nordvestlige del af landet og er kendetegnet ved sin traditionelle arkitektur indrammet af storslåede, vilde bjerge.
- En køretur hertil er en særlig oplevelse blandt små græske bjerglandsbyer, hvor man kan spise, slentre og overnatte. Besøgende kommer her for at vandre, ride, cykle, klatre eller svømme i naturlige bassiner, der er dannet i bjergene," siger Daniel Barkland.

Men hvis du vil kite- eller windsurfe, beskriver Daniel Barkland Prasonisi-stranden på Rhodos som et sandt paradis. Den ligger på en landtange på øens sydligste spids, hvor Det Ægæiske Hav og Middelhavet mødes, og vinden skaber fantastiske forhold for surfing på alle niveauer.

 - Hvis du ikke allerede er en inkarneret surfer, er der flere surfcentre og surfskoler på stranden. For dem, der er mere interesserede i at bade og hænge ud på stranden, er den østlige strand et tip, som byder på roligere vand og vind. "Det fine sand og det lave vand gør, at selv børnene hygger sig," siger Daniel Barkland.

7 tips: Når du lejer egen bil i Grækenland

Når du har booket din rejse hos Apollo, kan du nemt booke din lejebil ved at logge ind på Min rejse på Apollos hjemmeside og foretage et tilvalg. Bookingen indeholder mere specifik information om, hvilke bilmodeller der er tilgængelige på netop din destination og aktuelle priser. Her kan du også tilføje ekstraudstyr som f.eks. barnesæde. Her er 7 ting, du skal overveje, når du booker din bil.


1. Minimumsalderen for billeje i Grækenland er 21 år. Afhængigt af hvilken type bil du lejer, kan aldersgrænsen være højere. 

2. Accepter aldrig en bil i dårlig stand. Vælg helst et af de større biludlejningsfirmaer.

3. Vær opmærksom på, at det er ulovligt at bruge en mobiltelefon uden et håndfrit sæt under kørsel i Grækenland. Bøderne er meget høje for dem, der overtræder denne lov.

5. Hvis du kører i en rundkørsel, gælder højrereglen. Det betyder, at føreren skal give plads til biler, der kører ind i rundkørslen.

6. De fleste lejebilsmodeller er manuelle. Hvis du er vant til at køre med automatgear, skal du være opmærksom på, at det er meget svært at finde biler med automatgear, så det skal du ikke regne med. 

7. Book din lejebil mindst 7 dage før din rejse for at være sikker på, at du får den model, du ønsker.


Tips & Inspiration

Læs flere rejsetips til Grækenland, se vores rejser til Grækenland eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Flere rejsetips til Grækenland

Her finder du vores bedste rejsetips til Grækenland - uanset om du har været her mange gange eller om det er din første gang, så håber vi, at du kan finde noget inspiration her.  

Se flere rejsetips til Grækenland

Grækenland

  • Krystalklart vand og lange aftener på taverner 
  • Små, unikke byer på Kreta
  • Romantiske Parga og solsikre Rhodos
Læs mere om Grækenland

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Find og book rejsen her