Magiske Meteora i Grækenland

Udflugter fra Parga

Parga er det perfekte udgangspunkt for mange spændende udflugter, der ofte ikke er længere end et par timer væk. Her venter majestætiske naturoplevelser og historiske pladser. Glæd dig!

Unikke Meteora

Meteora beskrives blandt andet som Europas Grand Canyon på grund af dets unikke klippeformationer. På toppen af ​​de spidse bjerge ligger klostre, der er flere hundrede år gamle, og nogle er åbne for besøgende. Vi anbefaler, at besøge klosteret Megalo Meteora, hvor der også er et museum. Her kan du se, hvordan munkenes liv har været historisk og frem til i dag. For at komme herhen kører du mod Paramithia og tager derefter motorvejen mod Panagia. Følg skiltene til Kalabaka. Museet er åbent hver dag undtagen tirsdage kl. 9.00 - 13.00 og 15.30 - 18.00. Indgang koster ca. 5 euro.

Smukt naturområde

Det naturskønne område Rodia Wetlands Center ligger ca. en time væk i bil fra Parga. Her finder du et rigt fugle- og fiskeliv, som du kan se på en guidet tur. Her er miljøet i fokus, og man stræber hele tiden efter at forbedre forholdene for dyrelivet. Klosteret Virgin Mary of Rodia, der ligger i området, er berømt for sine smukke vægmalerier. Kør langs hovedvejen fra Parga og drej til højre mod Preveza. Drej til venstre mod Arta og drej derefter mod Louros. Følg skiltene til PetraStroggili, og snart vil du se en stenbygning på venstre side.

Gliki og Acheronfloden

En vidunderlig udflugt fra Parga er naturområdet Gliki med den smukke Acheron-flod. Her kan du ride, prøve rafting, padle i kano eller bare gå i naturen. Området er kendt for sin enestående natur og floden, som har utroligt klart vand. En populær og anderledes aktivitet er at vandre i flodens vand. Bunden er stenet, så sørg for at tage badesko med, hvis du vil prøve! For at komme herhen, kører du ud af Parga mod hovedvejen i ca. en kilometer og derefter følger vejen til Morfi, hvor et skilt viser 15 kilometer til Gliki.

Lej en bil eller scooter

Lej en bil eller scooter og tag til den lille bjerglandsby Agia, der ligger syv kilometer fra Parga. Kør forbi Anthoussa, og du vil se landsbyen lidt herefter. Hvis du bliver sulten, så anbefaler vi Oasis, som er en dejlig, lokal taverna.

Vikos-kløften i smukke Zagoria

Ca. 20 km fra Parga ligger Zagoria, som er et smukt naturområde med høje bjerge og dybe dale samt små, maleriske landsbyer beliggende i frodig skov og grønt. Derudover ligger Vikos Gorge her, som er ca. 20 kilometer lang og har stenvægge, der stiger omkring 120 til 490 meter op, og som ifølge Guiness Record er verdens dybeste kløft. Vikos-kløftens natur er helt fantastisk og et must, hvis du kan lide udendørs aktiviteter. Her kan du fx vandre, ride, cykle og klatre.

Fra Parga til Zagoria er der ca. 2 timer i bil. Du finder stedet ved at køre mod Ioannina, til du begynder at nærme dig lufthavnen. Drej til venstre ved lufthavnen og fortsæt mod Monodendri, og du er fremme, når vejen slutter.

Vindernes by

Nær Preveza ligger Nikopolis, hvilket betyder vindernes by. Byen er opkaldt efter søslaget mod Kleopatra og Markus Antonius ved Aktio. Byen fungerede som et handelscenter med to havne, og i dag kan man se bymuren, en akvædukt og et stort romersk teater. Kør mod Preveza i en time og lidt før byen er der skilte til Nikopolis.

Storkenes by

Hvert år kommer der masser af storke til landsbyen Margarithi udenfor Parga. Det er en særlig oplevelse for os nordboere at se de storslåede fugle i naturen. Den tyrkiske kirke i landsbyen, som er et mindesmærke fra dengang tyrkerne regerede i regionen, er også et besøg værd. Fra hovedvejen kører du mod Igomenitsa, og efter en halv time er der skilte til Margarithi.

Hyggelige Korfu by

Korfu by er en super hyggelig by og har en dejlig atmosfære med sin gamle bydel. Der er gode muligheder for at shoppe, her er både mange store butikskæder og mindre butikker. Der afgår en bilfærge fra Igomenitsa til Korfu hver dag.

Ægte Preveza

Gå ikke glip af at besøge den lille og ægte by Preveza, som trods sin beliggenhed på fastlandet giver følelsen af ​​græsk ø-liv. Her kan du slentre rundt blandt gyderne, spise godt på en taverna langs havnepromenaden eller bare nyde solen og bade på en af ​​de dejlige strande.

Shopping og caféer i Ioannina

Ioannina er en universitetsby, som er rig på historie og kultur. Der er også gode indkøbsmuligheder og et livligt område med restauranter og caféer ved den smukke sø. Vi anbefaler, at du parkerer din bil og går mod byen langs søen. Fra Parga tager det cirka to timer at køre hertil. Ved hovedvejen følger man først skiltene til Igomenitsa og derefter til Ioannina.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Parga, find og book en rejse til Parga eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Parga

Her finder du vores bedste tips om de hyggeligste restauranter, smukkeste strande, de bedste udflugter og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Parga

Parga

  • Billedskøn atmosfære
  • Hyggeligt havneliv
  • Smukke strande
Læs mere om Parga

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her