Seværdigheder og oplevelser på Limnos

På Limnos er der flere meget interessante arkæologiske steder, der minder os om, at der har været en civilisation på øen i over 6000 år. Læs vores tips til, hvad du ikke må gå glip af!

Panagia Kakaviotissa

Verdens eneste kirke uden tag, der er bygget i en grotte

Tag på vandretur op til den tagløse kirke! Fra Myrina går du langs grusveje 4 kilometer op i bjergene. Den sidste kilometer er via en sti, der runder Kakavos-bjerget til kirken, der ligger i en klippe på bjerget. Stien går gennem mærkelige klippeformationer skabt af lavaen, og udsigten her er fantastisk over det ældgamle vulkanlandskab. Følelsen er at gå i et Tolkien-landskab. I græsk mytologi er Limnos' gud Hefaistos, gud for ild og teknologi. Hans far, Zeus, gudernes konge, smed ham ud af Olympos i vrede, og Hefaistos faldt ned på Limnos. Kirken siges at være verdens eneste tagløse kirke bygget i en grotte eller klippe på denne måde. Det er sandsynligvis bygget på en tidligere kristen kirke. I løbet af det 14. og 15. århundrede var kirken et ly og skjulested for piraters hærgen i området.

Tag med på en vandreudflugt til Panagia Kakaviotissa 

Spændende klipper ved Fanarakis spids

Arkæologiske udgravninger

På Limnos er der flere meget interessante arkæologiske steder, der minder os om, at der har været en civilisation på øen i over 6000 år.

Poliochni

Besøg den forhistoriske bosættelse Poliochni, der menes at være den ældste neolitiske by i Europa. Stedet menes også at være hjemsted for verdens ældste parlament. Poliochni er en kronjuvel blandt de arkæologiske udgravninger. En af de første byer i Europa, som blev grundlagt omkring 4.000 f.Kr. og er omkring tusind år ældre end det mere berømte Troja, som lå direkte på den anden side af havet på den tyrkiske side. Her er fundet et parlament, der er 2.000 år ældre end dem, der blev bygget under den klassiske græske æra.

Øen Koukonisi

I havnen i Moudros er der flere hyggelige taverner til frokost og lige nord for Moudros ligger øen Koukonisi, hvor der også udføres arkæologiske udgravninger. En by, der menes at have været beboet i 1.000 år fra omkring 2.000 f.Kr. Her kan du tage på en kortere vandretur fra Moudros via en bro ud til øen. Fra Moudros kan du også tage vejen sydpå knap 4 kilometer til Cape Fanaraki med en strand på hver side af spidsen med spændende klippeformationer. På spidsen ligger Fokia Cave, en lille grotte ind i bjerget fra havet. Vandet er klart og dejligt, så det er et spændende sted at snorkle.

Archeologikos Choros Archea Ifestia

Ifestia eller Hephaestus

Arkæologisk Ifestia eller Hefaistos i den nordlige del af den østlige halvø er en by fra oldtiden og var i sin tid større end antikkens Myrina. For øjet er der ikke meget tilbage af byen, men det gamle teater er blevet restaureret og er blevet genåbnet med nye forestillinger 2.500 år senere. På det næste spids nord for Ifestia ligger Sanctuary of Kaviri, et af de ældste templer i det mytologiske Grækenland og er bygget ved indgangen til den gamle havn i Ifestia. Neden for klippen ved havet ligger Philoktitis-grotten, hvor forfatteren Homer og helten Filoktitis siges at have levet i 12 år. Homers episke tekster er fra det 8. århundrede f.Kr. I hvert fald er farverne og formerne på klipperne dernede fascinerende, skabt af lava millioner af år før Homers værk.

Den hyggelige by Kontiás

Gå heller ikke glip af byen Kontiás, en af ​​de største og smukkeste på øen, beliggende på en fyrretræsklædt bakke. Byen Atsiki er en af ​​de ældste byer på Limnos og ligger ca. midt på øen. Atsiki er blandt andet kendt for sin konfektureproduktion, og at købe slik og kager fra byen er nærmest et must under et besøg.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Limnos, find og book en rejse til Lefkas eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Limnos

Her finder du vores bedste tips til de bedste restauranter, fineste strande, bedste aktiviteter og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Limnos

Limnos

  • Uberørt og autentisk
  • Smukke strande
  • Perfekte sports- og træningsmuligheder
Læs mere om Limnos

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her