
Smagen af Lesvos
Nyd autentisk græsk mad, lokale specialiteter og hjemmelavede opskrifter, der har været i familien i mange generationer under din ferie på Lesvos.
Grækenlands bedste Ouzo
Plomari er kendt som Ouzos hovedstad. Der er ikke mindre end fire ouzo-destillerier her og ouzon herfra anses for at være den bedste tilgængelige. Et tip er at besøge museet The world of ouzo i Plomari under din ferie. Her vil du lære mere om, hvordan Arvanitis-familien har produceret ouzo på Lesvos siden 1894. Her kan gæsterne tage del i den traditionelle fremstillingsproces og få mulighed for at smage. Vidste du, at lidt ouzo på myggestik lindrer kløen?
Olivenolie - Grækenlands fineste
Det siges, at der er omkring 11 millioner oliventræer på Lesvos, så det er let at forstå, at det producerede meget olivenolie. Olivenolien, der af mange anses for at være Grækenlands fineste, kan købes overalt på Lesvos. Smagen er mild, pebret og frugtig. Her kan du læse mere om oliven og olivenolie.
Udover ouzo og olivenolie kan du blandt andet dig marmelade, saft eller pickles med produceret på et af øens kvindekollektiver.

Traditionelle smage, du ikke må gå glip af
Sougania - Løg fyldt med ris og hakket kød
Keftedes - Frikadeller med ouzo
Kolokythoanthoi gemisto - Stegte zucchini blomster
Baklava smagt til med mandler og rosenvand

Læs mere om det græske køkken
Tips og inspiration
Se alle vores rejsetips til Lesvos, find og book en rejse til Lesvos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.