Knossos på Kreta

Seværdigheder på det østlige Kreta

Det østlige Kreta byder på utrolig mange historiske seværdigheder. Den fascinerende arkæologiske seværdighed, Knossos, er det største trækplaster, men her er også mange andre ruiner, paladser og landskab at udforske.

Spinalonga, længslernes ø

I den smukke bugt i Mira ligger øen Spingalonga, som er mest berømt for at være en af ​​Europas sidste spedalske kolonier. Øen har imidlertid en lang og fascinerende historie, og her er også en venetiansk fæstning. En guidet tur i den forladte koloni kan anbefales.

Ruinerne i Gortys

Gortys var længe den vigtigste by på Kreta og har en historie, som går 6.000 år tilbage i tiden. I dag er Gortys en ruinby med en velbevaret basilika, et amfiteater og rester af en romersk guvernørpalads. Det er et stort og omfattende udgravningsområde, som er beliggende på den sydlige side af Kreta. Du kommer herhen enten via Spili mod Agia Galini eller syd fra Heraklion.

Knossos

Knossos uden for Heraklion er ifølge legenden kong Minos palads og en af ​​Europas største attraktioner. Gå ikke glip af chancen for at se det mægtige palads og udgravningerne af den minoiske civilisations højsæde. Ruinerne af det store palads, der blev bygget i bronzealderen, giver et fascinerende indblik i Europas ældste højkultur.

Smukt ved Lassithi-sletten

Mellem Hersonissos og Agios Nikolaos strækker Lassithis-sletten sig ud. Sletten er et utroligt syn, fordi landskabet er helt unikt, med smuk natur og traditionelle vindmøller. Når du er her, skal du besøge Dikti-grotten, hvor det siges, at guden Zeus blev født i stor hemmelighed af sin mor Rhea. Ved udgravningerne fandt man et alter, keramik, statuer og længst inde i grotten er der en underjordisk sø.  

Historiske Faistos

Faistos ligger på en bjergtop på Kretas sydkyst, lige ved siden af ​​Agia Triada og Agia Galini. Det er et stort udgravningsområde, som næsten er på niveau med ruinerne af Knossos! Her møder du med en labyrint af mure og gårde, der viser hvor det antikke slot stod. Det var også her man fandt hieroglyffer, der stadig er et puslespil for forskere over hele verden. 

Fort og palads

Som en vagt til den venetianske havn i Heraklion, ligger det storslåede Koules-fort. Fortet blev bygget i 1211 og er i dag restaureret og et stolt symbol på byen. Nu og da kan du opleve koncerter ved fortet, og nogle gange er der kunstudstillinger her. Malia-paladset er et af de fire minoiske paladser, der findes på Kreta. Det er betydeligt mindre end Knossos men stadigvæk et besøg værd. Paladset ligger i udkanten af Malia.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kreta, find og book en rejse til Kreta eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kreta

Her finder du vores bedste tips til skønne strande, de hyggeligste restauranter, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Kreta

Kreta

  • En fantastisk og varieret natur
  • Spændende seværdigheder samt kultur
  • Charmerende turistområder
Læs mere om Kreta

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her