Sitia strand på Kreta

Skønne strande på det østlige Kreta

Det østlige Kreta byder på nogle af Kretas fineste strande. Her er både lavvandede og smukke sandstrande til familier med børn samt skjulte bugter, hvor du kan nyde fred og ro.

1. Børnevenlige Stalis

Den mest børnevenlige strand på det østlige Kreta er Stalis. Den lange, fine strande strækker sig hele vejen fra Stalis til Malia. Det finkornede sand er perfekt til små fødder, og det lavvandede vand er som lavet til leg og sjov.

Vai stranden på Kreta

2. Smukke Vai

Palmestranden Vai, øst for Hersonissos, er stranden, som alle snakker om, og som du helt sikkert skal besøge! Her omgiver Kretas naturlige palmer stranden, og her er perfekt til en skøn stranddag.  På turen hen til stranden oplever du snoede veje langs de flotte bjerge - fantastisk!

3. Almyros-stranden

Et par kilometer øst fra Agios Nikolaos strækker sig en lang strand med finkornet sand. Her er der masser af vandsportsaktiviteter, og stranden er også lavvandet, hvilket gør den perfekt for de aller mindste.

4. Hyggelige Agia Pelagia

I Agia Pelagia findes en dejlig sandstrand, som er et populært tilflugtssted for både lokalbefolkningen og turister. Her er sandet finkornet, og der er mulighed for alle former for vandsport. Langs stranden er der en række taverner og restauranter, hvoraf mange er af høj klasse. Der er også tre musik barer, der er åbne i højsæsonen. Agia Pelagia ligger omkring 20 km udenfor Heraklion.

5. Hersonissos strande

Lidt vest for hotellet Creta Maris Beach Resort i Hersonissos finder du flere skønne strande. I bugten, der er omgivet af klipper, er sandet kridhvidt og dækket af bløde sten. Langs strandene kan du leje vandscootere, prøve parasailing eller tage hele familien med på en bananbåd og flyve over bølgerne!

6. Anissaras og Analipsi

Mellem de to byer Anissaras og Analipsi strækker sig en fin, børnevenlig sandstrand. Her er også masser af vandsport, og der er også flere volleyballnet til dem, der vil røre sig.

Hersonissos strand på Kreta

7. Matala

Den hyggelige badeby Matala ligger på den sydlige side af Kreta. I bjergene langs kysten er der flere huler, hvor der i 60'erne og 70'erne boede hippier. Det siges også, at stedet blev brugt som et skjulested for krigsskibe for flere tusinde år siden. Matala har en af ​​Kretas smukkeste strande - en sandstrand der er omgivet af klipper og nåletræer. Vandet er klart, hvilket gør det dejligt at snorkle i. Det er et populært turistmål, men du kan også finde små steder langs stranden, hvor der ikke er så mange mennesker.

8. Rolige strande i øst

Hvis du vil være helt alene på en strand, så skal du tage til den østlige del af Kreta. Her finder du lange strande, hvor man nemt finder sin helt egen plads og slappe af på. Vandet er lidt køligere her, men det kompenseres af det faktum, at temperaturen i luften er i gennemsnit 5 grader varmere grundet subtropisk klima.