10 skønne strande på det østlige Kreta

Det østlige Kreta byder på nogle af Kretas fineste strande. Her er både lavvandede og smukke sandstrande til familier med børn samt skjulte bugter, hvor du kan nyde fred og ro.

Vai-stranden

Børnevenlige Stalis

Den mest børnevenlige strand på det østlige Kreta er Stalis. Den lange, fine strande strækker sig hele vejen fra Stalis til Malia. Det finkornede sand er perfekt til små fødder, og det lavvandede vand er som lavet til leg og sjov.

Smukke Vai

Palmestranden Vai, øst for Hersonissos, er stranden, som alle snakker om, og som du helt sikkert skal besøge! Her omgiver Kretas naturlige palmer stranden, og her er perfekt til en skøn stranddag.  På turen hen til stranden oplever du snoede veje langs de flotte bjerge - fantastisk!

Almyros-stranden

Et par kilometer øst fra Agios Nikolaos strækker sig en lang strand med finkornet sand. Her er der masser af vandsportsaktiviteter, og stranden er også lavvandet, hvilket gør den perfekt for de aller mindste.

Hyggelige Agia Pelagia

I Agia Pelagia findes en dejlig sandstrand, som er et populært tilflugtssted for både lokalbefolkningen og turister. Her er sandet finkornet, og der er mulighed for alle former for vandsport. Langs stranden er der en række taverner og restauranter, hvoraf mange er af høj klasse. Der er også tre musik barer, der er åbne i højsæsonen. Agia Pelagia ligger omkring 20 km udenfor Heraklion.

Hersonissos strande

Lidt vest for hotellet Creta Maris Beach Resort i Hersonissos finder du flere skønne strande. I bugten, der er omgivet af klipper, er sandet kridhvidt og dækket af bløde sten. Langs strandene kan du leje vandscootere, prøve parasailing eller tage hele familien med på en bananbåd og flyve over bølgerne!

Anissaras og Analipsi

Mellem de to byer Anissaras og Analipsi strækker sig en fin, børnevenlig sandstrand. Her er også masser af vandsport, og der er også flere volleyballnet til dem, der vil røre sig.

Matala

Den hyggelige badeby Matala ligger på den sydlige side af Kreta. I bjergene langs kysten er der flere grotter, hvor der i 60'erne og 70'erne boede hippier. Det siges også, at stedet blev brugt som et skjulested for krigsskibe for flere tusinde år siden. Matala har en af ​​Kretas smukkeste strande - en sandstrand der er omgivet af klipper og nåletræer. Vandet er klart, hvilket gør det dejligt at snorkle i. Det er et populært turistmål, men du kan også finde små steder langs stranden, hvor der ikke er så mange mennesker.

Sitia

Kystbyen Sitia på det nordøstlige Kreta har en fin sandstrand midt i byen. Den to kilometer lange strand ligger i en bugt, der beskytter mod vind og bølger, og er blevet tildelt EU's Blå Flag for rent vand. Med gode strandbarer, solstole, parasoller og brusere får du en behagelig dag på stranden her.

Chrissi Island

På den ubeboede ø Chrissi Island kan du nyde gyldne sandstrande med lyserøde flimrende muslingeskaller. Det lavvandede krystalklare vand rundt om øen er perfekt til snorkling. Det tager cirka 45 minutter at komme hertil med båd fra Kretas sydligste by, Ierapetra.

Long Beach

Et par kilometer uden for Ierapetra på Kretas sydkyst ligger den lille by Koutsounari og den dejlige Long Beach. Som navnet antyder, er den lang, og for det meste også lang lavvandet. Det mørke sand danner en slående kontrast til det rene turkise vand. Det kan dog blive rigtig varmt i solen, så badesko anbefales. Her er stille og roligt og der er god plads.

Agia Pelagia

I Agia Pelagia er der en dejlig sandstrand, som er et populært udflugtsmål for både lokale og turister. Her er sandet finkornet, og der er mulighed for alle former for vandsport. Langs stranden ligger en række taverner og restauranter, hvoraf flere er af høj standard. Der er også tre musikbarer, der er åbne i højsæsonen. Agia Pelagia ligger omkring 20 km uden for Heraklion.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kreta, find og book en rejse til Kreta eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kreta

Her finder du vores bedste tips til skønne strande, de hyggeligste restauranter, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Kreta

Kreta

  • En fantastisk og varieret natur
  • Spændende seværdigheder samt kultur
  • Charmerende turistområder
Læs mere om Kreta

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her