Rethymnon på Kreta

Opdag Kretas byer

Fra hyggelige små byer til historiske - Kreta har meget at tilbyde for dig, der vil mikse skønne dage ved stranden med at udforske store og små byer. En gåtur langs de hyggelige gader og en restaurant med udeservering hører til højdepunkterne på en ferie på Kreta!

Rolige Kalives og Almyrida

Kalives og Almyrida er små byer, som ligger ca. 20 km øst fra Chania direkte ved stranden. Her kan du nyde det afslappende liv på en række taverner og cafeer, mens du nyder havet! Kalives største fordel er den sandstrand, der er blevet tildelt EU's Blå Flag som et tegn på det rene vand. Fra Almyrida er der flere gode vandrestier til nærliggende landsbyer.

Chania på Kreta

Ungdommens kilde i Spili

Bjergbyen Spili er smukt beliggende i naturen og flankeret af en høj klippe. Det mest seværdige her er vandet, der springer ud af løvehovederne midt i landsbyen, og det siges at være det reneste vand i Grækenland samt have foryngende egenskaber! Der er også et godt udvalg af tavernaer og caféer samt en bred vifte af friske krydderier, honning, smukt håndværk og håndlavede duftstoffer.

Sov i paradis

Byen Loutro er paradis på jord for dig, der søger ro og afslapning! Her findes der ingen biler, og de fleste kommer her med båd fra Sfakia. Book et værelse på et enkelt pensionat og tilbring en dejlig dag på stranden i den lille bugt. Ved middagstid kan du vælge mellem nogle hyggelige tavernaer og nyde god mad og drikke samt ikke mindst fred og ro.

Chania og Rethymnon

Chania er Kretas næststørste by og ligger på øens nordvestlige del, bagved Akrotiri-halvøen. Havnen, der blev bygget i den venetianske tid, anses for at være en af ​​Europas smukkeste havne. Bag havnen ligger de snoede gader i den gamle bydel, omgivet af resterne fra den gamle, venetianske fæstning

Rethymnon breder sig ud langs en bugt, der grænser op til en fin sandstrand. Fra havnen leder smalle gader dig ind i det gamle centrum med sine smukke bygninger. Den store fæstning, Fortezza, anvendes i dag til koncerter, og ses fra de fleste steder i byen.

Smukke Agios Nikolaos

Kretas smukkeste by, Agios Nikolaos, er virkelig et besøg værd. Byen er opbygget i bjerget, og der er mange trapper, der fører dig op til smalle, stejle gader. For dem der kan lide at shoppe, er der mange gode butikker, og du kan også bare slappe af med en kop kaffe ved byens smukke sø, Volousmeni. Ca. 10 km sydvest for Agios Nikolaos ligger den lille landsby Kritsa oppe i bjergene. Mange anser denne for at være den smukkeste landsby på Kreta, og det er skønt at slentre langs de hyggelige gader og nyde de smukke huse samt den smukke panoramaudsigt.

Hyggelige feriebyer i syd og øst

Ierapetra, som er Europas sydligste by, er en hyggelig ferieby med en lang og fin strand. Vandet her er lidt køligere end på nordkysten, men til gengæld er luften varmere.

Agios Nikolaos på Kreta

På sydkysten ligger også den dejlige landsby Plakias, der byder på strand, hav og hyggelig udendørs spisning. Der er også en dejlig promenade langs vandet. Sørg for at blive om aftenen, så du kan nyde den smukke solnedgang.

Sitia er en dejlig by lige ved kysten ved den østlige spids på Kreta. Her er der mange udendørs spisemuligheder langs vandet og en masse shopping. Højt på en bakke ligger ruinerne af et venetiansk borg. Hvert år i slutningen af ​​august afholdes en vinfestival for at hylde druesorten, sultan, som er unik for området.

Sitia fort på Kreta

Stolte bjergbyer

Højt oppe i Lefka Ori-bjergene ligger Argiroupolis – Silverbyen. Her strømmer smeltevandet fra bjergene langs bjergmurene. Argiroupolis er et besøg værd på en varm sommerdag, fordi luften her altid er forfriskende og dejlig. Sæt dig ned på en taverne og spis en god frokost mens vandet strømmer forbi lige udenfor.

Anogia er en lille by som ligger ca. 50 km fra Rethymnon, på vej op til Psiloritis top. Dette er en gammel kretensisk by, og det siges, at under den tyske besættelse af Kreta deltog mændene fra netop denne by i kidnapningen af general Kreipen. Derfor blev hele landsbyen og enkerne brændt. Efter mange år vendte tyskerne tilbage til landsbyen og genopbyggede det, der var blevet brændt ned. Men for at symbolisere den kretensiske stolthed er husene tomme i dag i ren protest.

Hyggelige, små byer på det østlige Kreta

På bytorvet i den lille by Krasi står et stort træ, Kretas største platan. hvor kronen er god til at give skygge på varme sommerdage. På torvet ligger der flere små caféer og hyggelige tavernaer, der serverer landsbyens specialitet - grillet kød.

Den gamle landsby Kotolofari ligger i bakkerne over Hersonissos. Det er dejligt at tilbringe en eftermiddag her, og bare slappe af på en hyggelig café med en kop god, græsk kaffe eller en kold is.

Mochos, også kaldet "Olof Palmes by", ligger højt blandt bjergene i Diktimassivet. Den hyggelige by er et perfekt udflugtsmål for dig, der har lejet en scooter. Vejen her byder på en fantastisk panoramaudsigt over det smukke landskab.

I den traditionelle by Archanes har man, ved hjælp af EU-bidrag, restaureret det gamle bebyggelse. Det er en fornøjelse at slentre blandt de smukke huse og smalle brostensbelagte gader. De frodige omgivelser gør det helt perfekt.