Oplev Kretas byer

Fra hyggelige små byer til historiske - Kreta har meget at tilbyde for dig, der vil mikse skønne dage ved stranden med at udforske store og små byer. En gåtur langs de hyggelige gader og en restaurant med udeservering hører til højdepunkterne på en ferie på Kreta.

Loutro

Loutro

Den charmerende fiskerby Loutro kan kun nås med båd. Eller via bjergene, hvis du kan lide at vandre. Byen er lille, og det tager ikke meget mere end 5 minutter at gå fra den ene ende til den anden langs strandpromenaden med taverner, caféer og små butikker. Loutro er utrolig smuk og vandet er krystalklart. Her sidder man gerne i flere timer ved en af ​​tavernerne og bare nyder roen. Når det bliver for varmt, kan du køle af ved den lille stenstrand midt i byen eller fra klipperne i udkanten af ​​byen.

Er du ikke tilfreds med bare at sidde og læse en bog eller se på mennesker, er det perfekt at snorkle i det klare vand eller leje en kano og udforske omgivelserne, som byder på dramatisk natur og grotter. Bjergene omkring Loutro er kendt for deres fine vandring, og der er mange vandrere, der har Loutro som base. Her passerer også den kendte vandresti E4.

Du kan komme dertil med færge eller taxabåd fra Chora Sfakion, en rejse på ca. 25 minutter, eller du kan leje din egen båd og selv køre langs kysten. Det bedste Instagram-billede, du får, er, hvis du fanger den magiske solnedgang i Loutro!

Chania og Rethymnon

Chania er Kretas næststørste by og ligger på den nordvestlige del af øen, bag Akrotiri-halvøen. Havnen blev bygget under den venetianske æra og betragtes som en af ​​Europas smukkeste havne. Bag havnen findes de snoede gader i den gamle bydel omgivet af det, der er tilbage af den gamle venetianske fæstningsmur. Hele Chanias gamle bydel er fuld af hyggelige små butikker og hyggelige taverner og restauranter. Rethymnon breder sig langs en bugt omkranset af en fin sandstrand. Fra havnen fører smalle gader ind til den gamle bykerne med dens smukke bygninger, travle folkeliv, trendy barer og restauranter. Den store fæstning Fortezza, som i dag blandt andet bruges til koncerter, er synlig fra de fleste steder i byen.

Ungdommens kilde i Spili

Bjergbyen Spili ligger smukt i naturen, flankeret af en høj klippe. Det mest spektakulære er kildevandet, der fosser ud af løvehovederne midt i byen og siges at være både det reneste i hele Grækenland og har foryngende egenskaber! Der er et godt udvalg af taverner og caféer og et stort udvalg af friske krydderier, honning, smukt kunsthåndværk og håndlavede duftsæber.

Smukke Agios Nikolaos

Kretas smukkeste by, Agios Nikolaos, er et besøg værd. Byen er bygget ind i bjerget, og der er mange trapper, der fører dig op ad smalle stejle gader. For dem der kan lide at shoppe, er der en masse hyggelige butikker eller hvorfor ikke bare få en kop kaffe ved byens smukke sø Volousmeni? Ca. en kilometer sydvest for Agios Nikolaos ligger den lille by Kritsa oppe i bjergene. Mange betragter det som den smukkeste by på Kreta, og det er dejligt at slentre langs de hyggelige gader og nyde de fine huse og den smukke panoramaudsigt.

Hyggelige feriesteder i syd og øst

Ierapetra, som er Europas sydligste by, er et dejligt feriested med en lang og dejlig strand. Vandet her er lidt køligere end på nordkysten, men til gengæld er det varmere i luften. I nærheden af ​​Ierapetra finder du Sitia, en hyggelig kystby på den østlige spids af Kreta. Her er der mange udendørs restauranter langs vandet og en masse shopping. Højt oppe på en bakke ligger ruinerne af et venetiansk slot. Hvert år i slutningen af ​​august arrangeres en vinfestival for at fejre sultan-druesorten, som er unik for området.

Unikke Mochlos

Mochlos er en smuk, traditionel by ved havet, ikke langt fra Sitia. Her er du langt væk fra turiststrømmene, med kun en håndfuld taverner og et par butikker i byen. Vil du nyde solen og bade, er her en lille sandstrand og flere andre badesteder, nogle af dem er stenstrande. Kun 5 minutters bådtur væk ligger et udgravningssted fra den minoiske æra.

Stolte bjergbyer

Højt oppe i Lefka Ori-bjergene ligger Argiroupolis - Sølvlandsbyen. Her strømmer smeltevandet fra bjergene og strømmer i vandløb langs klippevæggene. Argiroupolis er et besøg værd på en varm sommerdag, da luften her altid er kølig og behagelig. Slå dig ned i en taverne og spis en dejlig frokost med vandet skvulpende lige udenfor.

Anogia er en lille by, der ligger lidt over 50 km fra Rethymnon, på vej op til Psiloritis-toppen. Dette er en gammel kretensisk by kendt som byen af ​​enker. Under den tyske besættelse af Kreta deltog mændene fra denne by i kidnapningen af ​​general Kreipen. Enkerne blev hjemme i byen blandt de brændte huse. Efter mange år vendte tyskerne tilbage til byen og genopbyggede det, der var brændt i stykker. Men for at symbolisere kretensisk stolthed står husene tomme den dag i dag i ren protest.

Hyggelige små byer på det østlige Kreta

På bytorvet i lille Krasi står et kæmpe træ, nemlig Kretas største platan. Kronen giver skygge på varme sommerdage og nærliggende friskt kildevand bølger fra akvædukten. Omkring torvet ligger flere små cafeer og hyggelige taverner, der serverer byens specialitet – grillet kød.

Den gamle by Kotolofari ligger i bjergene over Hersonissos. Det er rart at tilbringe en eftermiddag her, og bare slappe af på en hyggelig cafe med en kop god græsk kaffe eller en svalende is.

Mochos, som også kaldes "Olof Palmes by", ligger højt oppe blandt bjergene i Dikti-massivet. Den hyggelige by er et perfekt udflugtsmål for dem, der har lejet en scooter. Vejen hertil byder på en fantastisk panoramaudsigt over den smukke natur.

I den traditionelle by Archanes er de gamle bygninger blevet restaureret ved hjælp af tilskud fra EU. Det er en fryd at slentre blandt de smukke huse og smalle brostensbelagte gader. De grønne omgivelser gør det maleriske billede perfekt.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kreta, find og book en rejse til Kreta eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kreta

Her finder du vores bedste tips til skønne strande, de hyggeligste restauranter, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Kreta

Kreta

  • En fantastisk og varieret natur
  • Spændende seværdigheder samt kultur
  • Charmerende turistområder
Læs mere om Kreta

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her