Strande i nærheden af Plakias

Strande i nærheden af Plakias

En af de bedste ting ved Plakias er at der er en lang række strande i nærheden, alle med deres egen atmosfære og karakter. Tjek dine yndlingsstrande, og find flere nye! Her kan du læse mere om, hvilke strande der er et besøg værd.

Plakias Beach

Stranden i Plakias er en af de længste strande på Kreta. Stranden består af småsten blandet med finkornet sand, og vandet er lavt i flere dele, hvilket gør Plakias Beach populær blandt familier med børn. Her er der også sjældent overfyldt og velegnet til dem, der ønsker at komme væk fra de største og mest overfyldte strande. I yderste ende af strandpromenaden ligger en nudiststrand, der faktisk betragtes som en af verdens tolv bedste nudiststrande!

Souda Beach

Souda-stranden er en smukt beliggende strand, omgivet af bjerge og frodige buske og træer. Klipperne beskytter stranden mod høje bølger og giver dig ro og stille vand. Hvis du bliver sulten, er der taverner i den ene ende af stranden. Selvom Souda Beach er populær blandt nudister, men bare rolig, hvis du ikke har lyst til at smide dit badetøj, er stranden lang og bred med masser af plads til alle.

Agios Pavlovs sandklitter

Agios Pavlovs sandklitter

Agios Pavlovs klitter, også kendt som Cape Melissas sandbakker, er en af Rethymnon-områdets mest ukendte perler. Her bliver du mødt af et vildt og majestætisk landskab med gigantiske sandklitter, der på imponerende vis strækker sig over området. Når stranden er stor, opfattes den ofte som tom, og det krystalklare vand er ideelle til snorkling.

Damnoni Beach

Den 500 meter lange Damnoni-strand ligger i landsbyen med samme navn og byder på smuk og uspoleret natur. Stranden er for det meste sand, og vandet er krystalklart, men bliver hurtigt dybt. På vestsiden er en stor strøm med en malerisk lille bro, og på denne side er den den mest levende. Du kan leje liggestole og parasoller på det meste af Damnoni Beach, og der er også et par strandrestauranter, brusere og toiletter, hvis du har brug for at skifte. Hvis du vil udfordres, tilbydes en bred vifte af vandsport såsom windsurfing og vandski.

Prevelistranden på Kreta

Preveli Beach

Under dit besøg i Plakias må du ikke gå glip af at gå til den berømte Preveli-strand, også kaldet Lake Preveli og Phoenix. Stranden ligger ca. 1 km uden for Plakias og byder på storslået udsigt; Preveli Beach ligger ved mundingen af ​​Gourtaliotis-kløften, der er fyldt af Great River. Klippevæggene strækker sig næsten 600 meter høje og med sine tre kilometer er slugten et af områdets mest berømte naturfænomener.

Som om den kølige canyon ikke var nok, så er der en palmeskov ved Preveli-stranden, bestående af palmesorten Theophrastus, som kun findes på Kreta. Palmerne vokser på begge sider af den bugnende flod, hvilket skaber en strandoplevelse, der minder om troperne. Nogle synes endda at udsigten er bedre end selve stranden!

Hvil i skyggen af ​​palmebladene, slentre langs floden, slå dig til ro med lidt mad på den lille taverna og tag en dukkert i det krystalklare vand. Dog er temperaturen lidt lavere end normalt på Kreta, da den store flod flyder ud i havet. Stranden er stenet, med større klipper i bunden.

Den mest almindelige måde at komme til Preveli Beach på er med bil, og derefter fortsætte til fods ned ad en stejl og lang trappe. Husk, at dette kan være besværligt for børn og ældre. En lettere måde er at komme dertil er med båd fra Plakias eller Agia Galini.

Klisidi Beach

Klisidi er en lille strand beliggende ganske langt væk, en strand der er blevet populært blandt nudister. At komme til Klisidi Beach er ikke let, da du er nødt til at klatre ned til stranden, så klipklappere anbefales ikke!

Schinaria Beach

Schinaria-stranden er en lille strand med sand, småsten og dybt krystalklart vand. Her trives naturlivet, og på stranden er der små ferskvandsdamme, der kommer fra Kouroupa-bjergene. Det frodige grønne område er vokset omkring damme og giver følelsen af et tropisk landskab. Stranden er også populær blandt dykkere, og der er et dykkercenter med ekspeditioner både dag og nat.

Kalypso Fjord

Kalypso Fjord er en beskyttet bugt dannet mellem to enorme klipper, og tidligere var dette sted et skjulested for pirater. Her får du virkelig følelsen af at bade og svømme i en fjern og skjult lille perle, da stranden ikke er mere end 2 meter bred og vandet bliver hurtigt dybt. Det dybe, krystalklare vand gør Kalypso Fjorden perfekt til snorkling, og der er også mulighed for at tage dykkerkurser.

Kalypso Fjord på Kreta

Triopetra Beach

Stranden Triopetra ligger ved foden af ​​Siderotas-bjerget, og du kommer let hertil i bil. Triopetra består faktisk af to strande, adskilt af en lille halvø. Ved kanten af ​​halvøen, ude i havet, rejser der sig tre imponerende klipper - deraf navnet Triopetra, "tre klipper".

Lille Triopetra

Den første strand er kendt som "Lille Triopetra" eller Koumado og ligger syd for de tre klipper. I den ene ende af stranden flyder den lille flod Akoumianos og adskiller Lille Triopetra fra den smukke strand Agios Pavlos. På Lilla Triopetra er der et par taverner og parasoller, der kan lejes. Der er også en lille havn, hvor du kan besøge et smukt kapel, der ligger højt oppe på en bakke.

Vest Triopetra

Den største strand i Triopetra kaldes Vest Triopetra eller Chatzi og ligger vest for de tre klipper. Her kan du nyde smukt sand og krystalklart vand. Da stranden er mod vest, er her lidt blæsende med højere bølger, men solnedgangen er fantastisk. Her er et større udvalg af taverner og parasoller end på Lille Triopetra.

Frangokastello

En af de mest berømte strande i området er Frangokastello, som støder op til den berømte venetianske borg med samme navn. Her kan du nyde en smuk sandstrand og lavt blåt vand - perfekt til familier med børn.

Ammoudi Beach

Ved Ammoudi-stranden, ca. 4 kilometer uden for Plakias, mødes du af tykt, hvidt sand blandet med sten. Det klare grønne vand har gjort stranden populær til dykning, og der er endda et dykkercenter her. Paraplyer kan lejes, og ellers giver de omkringliggende træer en dejlig, naturlig skygge. Hvis sulten melder sig, er der også et par tavernaer, hvor du kan slå dig ned til frokost eller snacks.

Ammoudaki Beach

Ammoudaki-stranden er en af ​​strandene tættest på Plakias, og er også en af ​​de mindre og mest gemt væk. Der kan lejes liggestole og parasoller, og hvis du har brug for restauranter eller andre faciliteter, er det ca. 10 minutters gang derfra. Ammoudaki Beach er også meget populær blandt nudister, så forvent at de fleste af de besøgende har ladet deres badetøj blive hjemme.