Plakias

Apollo Service

På rejsemål med Apollo Service findes Apollos skandinavisktalende rejseledere på rejsemålet. Vi tilbyder desuden service døgnet rundt via telefon, sms, app og e-mail, hvor du kan få praktisk information, tips til udflugter, billeje og meget mere. Læs mere på det respektive rejsemål om hvornår Apollo Service tilbydes.

På Kretas sydkyst ligger Plakias, en hyggelig og rolig by med unik atmosfære. Her oplever du dramatiske bjergvægge, en blanding af dybe kløfter og frodige dale med Det Libyske Hav som kulisse. Til trods for sin lille størrelse er Plakias en levende by, hvor det meste foregår omkring strandpromenaden. Slå dig ned ved en af restauranterne eller nyd en drink på en bar til tonerne af livemusik.Fakta om Plakias

Restauranter

Der er flere restauranter med et bredt udvalg, men typisk for tavernerne ved havet er frisk fisk og skaldyr samt græsk traditionel mad. De fleste restauranter ligger langs med byens hovedgade ved havet. Priserne i Plakias er stadig gange lave i forhold til de større turistbyer på Kreta.

Transfer

Fra lufthavnen har du direkte transfer til Alegria Beach Resort og Alegria on the Hills - Family Premium og derefter til de øvrige hoteller i Plakias. Transfertiden er ca. 1 time og 45 minutter.

Strande

Stranden i Plakias er ca. 1 km lang med grovkornet sand. Den er relativt lavvandet, hvilket også gør den børnevenlig. Prevelli-stranden ligger ca. 30 min. væk med båd, som afgår dagligt tur/retur fra Plakias. I Damnon-bugten, som ligger ca. 20 min. til fods væk, er der mulighed for vandsportsaktiviteter som vandski og windsurfing.

Flere fakta

Klima oversigt

jan 14°c
feb 14°c
mar 16°c
apr 18°c
maj 22°c
jun 26°c
jul 28°c
aug 29°c
sep 27°c
okt 23°c
nov 19°c
dec 16°c
8,7 ud af 10 Plakias
Vores gæsters vurdering, Baseret på 1304 anmeldelser

Andre byer Kreta

Agii Apostoli

Apollos rejser til Agii Apostoli er et must for børnefamilier! Børn elsker nemlig Agii Apostoli. Den fredelige ferieby med smukke badebugter og lavvandede sandstrande byder på mange dejlige familiestunder.

Ski Touring

Kan man stå på ski på Kreta? Det er ikke muligt, vel? Jo, det gør det - og det er godt. Rigtig godt! Der er ingen skisportssteder på Kreta, men bjergene er fantastiske, og toppene når op på omkring 2.500 meter over havets overflade. God mad og rig kultur giver også den ultimative helhedsoplevelse.

Kokkini Chani

Rejs til Kokkini Chani eller Kokkini Hani og nyd roen og dage fyldt med solskin på fine strande. Rejsemålet er et perfekt udgangspunkt for oplevelser og udflugter.

Palekastro

Velkommen til endnu en usleben diamant i øst! I Palekastro får du et glimt af det oprindelige Kreta, samtidig med at du er tæt på skønne strande. Her er historiske seværdigheder og smukke landskaber, der er som skabt for vandreture og mountainbiketure blandt bjergtoppe og spektakulære kløfter.

Gerani

Rejs med Apollo til Gerani på Chaniakysten! Den lille by er lykkedes med at bibeholde den græske charme, og her kan du glæde dig til en stille og rolig ferie med strandliv i fokus.

Makrigialos/Koutsouras

Lille Makrigialos i det sydøstlige hjørne af Kreta er en sand perle for dem, der ønsker en afslappende ferie ved havet med varme, god mad og en forfriskende svømmetur. Ved den kilometerlange strand kan du nyde roligt, krystalklart vand. Der er også nogle tavernaer her, hvor du kan sætte dig ned til et måltid med økologisk dyrkede produkter.

Paleochora

Gør noget anderledes og opdag charmen ved det sydlige Kreta! Her er naturen storslået og tempoet lidt langsommere og turisterne færre. Der er også alle forudsætninger for en aktiv og oplevelsesrig ferie, da området byder på mange smukke vandrestier.

Kastelli

Ønsker du en unik ferie, og vil du bo uden for de største turistområder, skal du vælge Kastelli. Atmosfæren er græsk, og her kan du sidde på en hyggelig café eller en taverne og nyde stemningen langs strandpromenaden. Byen er også et perfekt udgangspunkt for udflugter langs Kretas vestkyst.

Gouves

Nyhed! Vil du have en rolig ferie i smukke omgivelser, så skal du tage til Gouves til sommer. Uanset om du rejser med eller uden børn, er her noget for alle – her findes flere smukke laguner at bade i men også en lang, og på visse steder lavvandet sandstrand. Fra Gouves er der ikke langt til Kretas største seværdighed – Knossos.

Ierapetra & Koutsounari

Rejs med Apollo til Ierapetra – Europas sydligste by. Her findes alt, hvad du har brug for: Shopping, strandliv, seværdigheder og forskellige aktiviteter. Selvom Ierapetra i allerhøjeste grad er en livlig by, så er tempoet altid roligt, og stemningen er skøn og tilbagelænet.

Sitia

Sitia, i det nordøstlige hjørne af Kreta, er noget så usædvanlig da turiststrømmen endnu ikke er nået til den lille kystby. Her venter skønne gåture ved havnen og hyggelige taverner med det bedste af det kretensiske køkken. Sandstranden, med sit klare vand, ligger lige ved centrum - så her er virkelig alle muligheder for at mikse sol og badeferie med naturskønne vandringer og livlig småbypuls.

Anissaras

Ved Det Ægæiske Hav på Østkreta, i behagelig afstand til storbyen Heraklion, ligger den lille ferieby Anissaras. Her tager du dagen, som den kommer, og oplever Kreta på nært hold og nyder skønne sommerdage på den lange gode strand.

Chania by

Da venetianerne i middelalderen herskede over Kreta, gav de Chania tilnavnet "Østens Venedig". Når man ser Chanias smukke, venetianske havn, forstår man hvorfor.

Hersonissos, Stalis & Malia

En rejse til Hersonissos byder på alt! Ønsker du liv og glade dage, er Hersonissos med det skønne havneområde perfekt til dig. Her kan du nyde lækker mad, kigge på butikker og opleve nattelivet. Du kommer også tæt på en heftig kulturel oplevelse i tre ægte gamle byer, med autentiske kretensiske køkkener og en smuk udsigt. Det mere afslappede tempo venter på dig i Stalis, hvor der er en lavvandet og familievenlig sandstrand, små butikker og gode taverner.

Agios Nikolaos

Vil du nyde bylivet i smukke omgivelser, skal du rejse til Agios Nikolaos. Her er der liv omkring havnen og den lille sø, og der er flere smukke strande, hvor du kan sole og bade.

Maleme

Vest for Chania ligger den lille by Maleme. Hertil rejser du for at opleve den rolige atmosfære og for at nyde livet på stranden.

Kolymbari

Du rejser til denne hyggelige ferieby, hvis du vil bo lidt væk fra pulsen og de større turistbyer. Her kan du i fred og ro være sammen med dine nære og kære og slappe af med dovne dage på stranden.

Rethymnon by

En rejse til Rethymnon by er ikke kun fuld af smukke monumenter og shopping. Den kilometerlange strand begynder midt i byen, og ved den venetianske havn er der masser af hyggelige taverner og charmerende steder. Selvom Rethymnon er Kretas tredjestørste by, så får du følelsen af, at du opholder sig i en ægte græsk landsby.

Rethymnon kyst

Nyd afslappende dage på stranden ved nogle af de ferieområder, der ligger som perler på en snor langs Rethymnons kyst. Når det er er tid til lidt mere liv og et større udvalg af restauranter ligger Rethymnon by i bekvem afstand herfra.

Platanias

Apollos rejser til Platanias har alt, en feriehungrende skandinav kan ønske sig - strande, charmerende restauranter og et pulserende natteliv. Vælg alt lige fra charmerende, familieejede hoteller og enkle, fine hoteller nær stranden til luksuriøse, store resorts.

Kato Stalos

Den dejlige ferieby Kato Stalos er smukt beliggende nogle kilometer vest fra Chania. Hertil kommer både turister og lokale for at nyde solen, bade og have det skønt.

Georgioupolis

Georgioupolis tilbyder ægte græsk landsbyliv. Her trives børnene på den lavvandede sandstrand, der løber langs med bugten. Nyd en god middag på en taverne eller en kop stærk græsk kaffe på en café på torvet. Hvis man er til et mere aktivt byliv, ligger Chania og Rethymnon ikke langt væk.

Agia Marina

På de dejlige sandstrande vest for Chania ligger badebyerne som perler på en snor i frodige omgivelser langs stranden med de mægtige Lefka Ori-bjerge i baggrunden. Her ligger Agia Marina, en livlig by hvor størstedelen af vores hoteller ligger nær stranden.

Almyrida & Kalives

I Almyrida og Kalives får du virkelig følelsen af at være i Grækenland! Den rolige atmosfære kredser omkring stranden samt de hyggelige restauranter og det meste er inden for behagelig afstand. Her rejser du til for at slappe af, nyde og komme udhvilet hjem.