Seværdigheder på Kos

Se på påfugle og skildpadder i den tætte fyrreskov Plaka, besøg øens arkæologiske vigtigste område eller beundre den mægtige borg i Kos by - der er masser af seværdigheder på Kos. Læs mere om hvad du ikke må gå glip af her!

Borgen i Kos by

Johanniter-borgen i Kos by har mange funktioner i dag. Her er f.eks. en koncertsal. Borgen, der både er et museum og ruin, er helt sikkert et besøg værd, især for den imponerende bygning. Du er selvfølgelig også velkommen, selvom du bare vil beundre borgen. Åben hver dag kl. 08.00-15.00 undtagen mandage.

Plaka

I Plaka på Kos er der en tæt fyrreskov med en lille sø, hvor der bor skildpadder. Omkring spadserer statelige påfugle og bidrager til den specielle atmosfære på stedet. For at finde hertil kører du mod Kefalos og drejer til højre efter lufthavnen.

Hippokrates træer

Midt i Kos by står træet, der minder om lægekunstens fader. Ved det nu store træ stod Hippokrates, da det hele startede og delte ud af sin viden til dem, der ville lytte.

Asklepion

Alsklepion-templet er den arkæologisk vigtigste plads på Kos. Templet, der oprindeligt var et sanatorium dedikeret til Apollons søn Asklepios, ligger i et grønt naturområde. På udgravningsstedet kan du bl.a. se tempelsøjler og mosaikker fra 400 f.Kr. Åben hver dag undtagen mandag kl. 08.00-15.00. Entré koster ca. 4 euro. I højsæsonen kører der et rødt tog til Asklepion fra havnen i Kos by. Turen tager ca. en time.

Christodoulo-borgen

En mægtig middelalderlig borg med en strategisk placering overfor det der er i dag er Pili på Kos. Du finder borgen, hvis du går fra Palio Pili og derefter gennem cypresskoven, hvor du også finder en informationstavle. Det tager ca. 20 min at gå op til toppen, og undervejs kan du nyde en varierende og smuk natur. Hvis du vil gå videre, kan du tage på en halvdagsudflugt langs de smukke vandrestier, der findes her.