Det gamla fortet i Korfu stad

Middelalderlige og moderne seværdigheder

Fra fort fra 1400-tallet til nybyggede havne med luksusyachter på Korfu finder du en blanding af både gammelt og nyt. Har du brug for inspiration til de næste udflugt? Tjek vores tips her!

Øens egen helgen

Sankt Spyridon er Korfus skytshelgen, og over halvdelen af Korfus indbyggere har fået sit navn efter ham. Der bor mange Spyros og Spyridoula på øen! Helgenen har også en egen kirke inde i Korfu bys gamle bydel, hvor Spyridon selv har hvilested. Det er let at finde hertil, for kirken har byens højeste kirketårn.

Palads med mange funktioner

Fra begyndelsen var Achillespaladset den ungarske kejserinde Elisabeths sommerresidens. Hun døbte paladset efter Achilles, hvis styrke og skønhed hun beundrede. Da Kejser Wilhelm overtog paladset, byggede han en bro fra stranden, så hans gæster kunne ride helt op til indgangen. I dag er der kun ruiner tilbage af broen. Under 1. Verdenskrig blev paladset brugt som militærsygehus, men nu er det et museum med flere tusinde besøgende hvert år. Achillespaladset har mange smukke malerier, skulpturer og en frodig have med en elleve meter høj statue af Achilles.

Skt. Spyridons kirke i Korfu

Luksus i Gouvia

I Gouvias havn ligger eksklusive private både, både udenlandske og græske. Det er en sand fornøjelse at gå langs med havnen og beundre alle luksusyachterne... især om aftenen, hvor bådene er oplyste. Vil du bibeholde den eksklusive følelse, kan du spise middag på en af de to luksusrestauranter, der ligger ved havnen.

Det gamle fort i Korfu by

Det gamle fort...

Det gamle venetianske fort blev bygget i 1400-tallet og er strategisk placeret udenfor Korfu by for at beskytte byens østlige side. Indenfor murene ligger Skt. Georges kirke, den eneste kirke i Grækenland, som er bygget i dorisk stil. I fortet finder du også en café og trapper, som tager dig op til toppen på ca. 20 minutter. I en lille butik sælges kopier af museumsgenstande i keramik. Her ligger også et lille museum, som viser mosaiktavler samt Korfus offentlige bibliotek. Indgangen koster 4 euro og 2 euro for dig, som er over 65 år.

... og det nye

For at beskytte den vestlige side af Korfu by, blev der bygget et venetiansk fort, som hedder Skt. Marks men mest er kendt som det nye fort. Briterne og franskmændene har senere bidraget med dele af arkitekturen. Udenfor fortet findes et mindesmonument fra 2. Verdenskrig. Skt. Marks ligger i den nordøstlige del af byen og har indgang fra den gamle havn. Ved skiltet ”Neo Frourio” finder du de brede trapper, som fører op til indgangen. Indgangen koster 3 euro.