
Traditionelle græske retter
- på Korfu
På menuen på Korfu finder du mange indslag fra det italienske køkken. Læs vores tips om øens bedste delikatesser, som ofte består af fisk eller kød og ofte serveres med lokale aperitiffer.
Sofrito
Sofrito er en klassiker på Korfu og består af oksekød serveret i en hvid hvidløgssauce. Originalen spises med kartoffelmos, men mange restauranter serverer den nu med pommes frites.
Mpourdeto
Mpourdeto er en fisk serveret i en rød, stærkt krydret sauce. Fisken serveres med hvidt brød, som man dypper i saucen, og som man også kan spise for at reducere den stærke smag.
Pastisada
Pastisada er en ret, hvor man tydeligt kan se indflydelsen fra italiensk kultur på Korfus køkken. Retten består af kogt oksekød serveret i en velsmagende tomatsauce med spaghetti.

Mythos
En populær græsk øl er Mythos, som smager bedst i et iskoldt glas direkte fra fryseren. På Korfu produceres de to lokale øl, Korfuøl og Ionisk øl, rød eller sort. Tsitsimpyra er også en typisk Korfu-øl, der er meget forfriskende i smagen.
Kumquatlikør
Kumquatlikør er en specialitet lavet af de små kinesiske appelsiner, der dyrkes på Korfu. Likøren har en ekstremt orange farve og serveres ofte efter måltider. Frugten bruges også til at lave en lækker gelé eller en hvid version af likøren.
Frappe
Frappe er en vigtig drikke i Grækenland. Kaffepulver piskes ud i vand og fyldes derefter med isterninger. Der er mange forskellige måder at drikke en frappe på – vælg om du vil have mælk i den, og hvor meget sukker du vil have.

Limoncello
Den lækre italienske citronlikør Limoncello drikkes ofte iskold efter et måltid. Korfu minder på mange måder om Italien, og et lille glas limoncello er altid en forfriskende afslutning på en middagsaften.
Tips og inspiration
Se alle vores rejsetips til Korfu, find og book en rejse til Korfu eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.