Paris fra en Citroën 2CV

Hvis du har været i Paris før og har spist snegle og set Mona Lisa-smilet, eller hvis du oplever Paris for første gang, kan jeg varmt anbefale en guidet tur i Frankrigs mest berømte bil, Citroën 2CV.

Her har du mulighed for at se de fleste af Paris' seværdigheder, både i den fine eftermiddagssol og i et rigtig flot aftenlys, hvor facaderne og statuerne konkurrerer om at se smukkest ud. Paris er så vidunderligt magisk uanset tidspunktet på dagen!

Turen var booket til kl. 19.00 uden for hotellet, og jeg valgte den 2-timers tur, Legendary Paris. Guiden hentede mig på hotellet kl. 19.00, og jeg var heldig at have en engelsktalende guide fra Belgien, som var uddannet musiker på de klassiske instrumenter violin og klaver. Halvdelen af seværdighederne så jeg i tusmørke, og det var sjovt at se disse, da jeg ikke havde haft tid til det tidligere på dagen. Den første af de to timer sluttede præcis kl. 20.00 ved Eiffeltårnet, som bød på et farverigt lysshow.

Den anden time inkluderede en gåtur gennem Montmartre og op til Sacré-Cœur-kirken, hvorfra man havde en vidunderlig udsigt over Paris, og herfra kunne man virkelig se de enorme afstande i denne magiske by. I stedet for at slutte turen ved hotellet, bad jeg guiden om at slutte turen ved Eiffeltårnet kl. 21 for at se lysshowet igen. Jeg følte mig tryg i metroen og kunne komme tilbage til hotellet på egen hånd.

Her er nogle af de mest interessante seværdigheder på turen: Triumfbuen, Champs-Elysées, Les Invalides, Musée d'Orsay, Musée du Louvre, Notre-Dame de Paris, Place de la Concorde, Pont Neuf, Saint Germain des Prés District og Panthéon.

Jeg tog til Paris i midten af juni og bookede turen hjemmefra. Alt fungerede perfekt med bookingen på hjemmesiden, og betalingen blev foretaget med eurosedler direkte til guiden efter turen - det føltes trygt. Prisen lige nu er 140 euro pr. bil, og jeg var selv i bilen. Da bilerne er små, anbefaler jeg maksimalt tre personer + chauffør pr. bil.

Da vejret var varmt og dejligt denne aften, kunne jeg stå i ovenlysvinduet i bilen og se Champs-Elysées og L'Arc de Triomphe derfra. Jeg følte mig som Leonardo DiCaprio i filmen Titanic. Alt i alt var det en fantastisk oplevelse, som varmt kan anbefales, hvis man vil opleve Paris fra en anden side.   

Roger Karlsson,
Apollo Rejser