Oplevelser i Paris

Oplevelser i Paris

At slentre rundt i i Paris er en oplevelse i sig selv med de smukke kvarterer, storslåede bygninger og berømte seværdigheder i alle byens hjørner. Hvis du vil opleve mere end det, så er der mange muligheder. Læs vores rejsetips til Paris igennem og bliv inspireret til din rejse i Paris. 

Oplev en fodboldkamp i Paris

Hvis du er fodboldinteresseret, kan vi varmt anbefale at tage til en fodboldkamp på din rejse til Paris. Oplev stemningen på stadion Parc dec Princes til en kamp i Ligue 1, som er den bedste franske fodboldliga. Måske kan du se Paris Saint Germain mod Lyon, Marseille eller AS Monaco?

Gå på parisisk marked

Hvis du hellere vil lede efter spændende tilbud på markeder eller i butikker, så er Paris det helt rigtige sted at være. Her er der mange markeder. Madmarkeder, frisk frugt og loppemarkeder. Det største marked i Paris er anses for at være Clignancourt, Marché aux Puces (eller Les Puces som den også kaldes) som har 11 millioner besøgende om året. Her er der 3000 sælgere, antikviteter, scrapbøger og alt muligt andet. Et andet populært marked i Paris er Marais-markedet Marché Les Enfants Rouges, hvor du kan få dig noget at spise.

Flere markeder i Paris:

  • Brocante des Abbesses i Montmartre (loppemarked)
  • Les Puces de Montreuil á Montreuil (loppemarked)
  • Marché aux puces de la Porte de Vanves i Vanves (loppemarked)
  • Marché d'Aligre i Bastille – Aligre Markedet (mad- og loppemarked)
  • Marché Monge, Quartier Latin (mad- og loppemarked)
  • Rue Montorgueil (madmarked)
Marked i Paris
Det gamle operahus i Paris

Oplev operaen i Paris

Det er en helt speciel oplevelse at tage ind og se opera i Paris! Der er i to operahuse i Paris, hvor den ældste er kendt under navnet L’Opera Garnier. Operahuset er storslået bygning, som blev indviet i 1875 i klassisk barok-stil. I dag bruges La’Opera eller Palais Garnier også til balletforestillinger.

Vil du se almindelig opera i Paris, som fx The Phanton of the Opera, er det nye operahus Opéra Bestille, du skal besøge. Opéra Bestille ligger ved Place de la Bastille i Paris. Denne moderne bygning blev indviet i 1989.

Disneyland Paris

Hvis du er i Paris med børn, så kan et besøg til Disneyland Paris måske lokke? Her har vi samlet alt, hvad du skal vide omkring Disneyland Paris

Udflugt til slottet i Versailles

Slottet i Versailles eller Château de Versailles, som det så smukt hedder på fransk, er et stort slotskompleks i en forstad af samme navn (Versailles). Det som engang var magtens centrum, er i i dag et storslået museum fyldt med kunst, malerier og ikke mindst historie. Slottet i Versailles stod klar i 1682, bygget af Kong Ludvig den XIV. Siden 1837 har slottet været et museum. Slottet er omgivet af skønne grønne områder, springvand og statuer. Her finder du også Marie Antoinettes park, som blev bygget til dronningen

 

Sådan kommer du hen til slottet i Versailles:

Det er nemt at komme til slottet med offentlig trafik. Lyntoget til Versailles Château-Rive Gauch tager omkring en time, og derefter skal du gå ca. ti minutter.

Slottet i Versailles, Paris,

Bådtur langs Seinen

At tage en bådtur langs floden Seinen i Paris er en helt fantastisk oplevelse. Du kan vælge mellem forskellige dagsture og middagsture eller frokostkrydstogter. Det er en helt perfekt måde at se alle Paris’ seværdigheder i fred og ro.