Hvorfor skal man rejse til Paris?

Undrer du dig over, hvorfor netop din weekendtur skal gå til Paris? Vi giver dig de bedste grunde! Nyd den romantiske atmosfære, den veltilberedte franske mad, gå på museum eller gå en tur blandt de smukke bygninger. Paris er en klassisk weekendby, og du vil ikke blive skuffet.

Oplev maden i Paris

Tre grunde til at rejse til  Paris

  1. Romantikken – Du har sikkert hørt det før, men Paris ER verdens mest romantiske by! Uanset om du rejser med en kær ven eller en partner, vil du blive fordybet i den vidunderlige følelse af kærlighedens by Paris.
  2. Maden – Bliver det snegle eller en friskbagt baguette? Paris er kendt for sine kulinariske oplevelser. Benyt lejligheden til at spise som en ægte franskmand på din weekendtur!
  3. Museerne og arkitekturen – Mona Lisa og Eiffeltårnet i al deres herlighed, men gå heller ikke glip af de mindre kendte kunstværker og bygninger. Måske finder du en ny favorit blandt de smukke gader i Paris?

Hvornår er det bedst at rejse til Paris?

Hvornår er det bedste tidspunkt at tage til Paris afhænger helt af, hvilken type rejse du leder efter. Vil du opleve byen i forårsblomstring og med en mindre procentdel af turister, anbefaler vi, at du tager afsted om foråret. Om sommeren er dagene længere og aftenerne lysere, hvilket gør det nemmere at opleve alle seværdighederne. Om sommeren rejser franskmændene ofte væk, hvilket ofte efterlader byen fuld af turister. Måske er det så bedre at gå i det farverige efterår og nyde Frankrigs vinhøst og madmarkeder i stedet for? Eller oplev vinteren i Paris, som også er hyggelig med hvid funklende sne og smukt skinnende julelys.

Uanset hvilken årstid du vælger at tage afsted, er du garanteret en skøn tur i Frankrigs smukke hovedstad. Kontrasterne gør også, at byen er flere besøg værd!

Sådan kommer du rundt i Paris

Det er nemt at komme rundt i Paris! Køb et Paris Visite-kort og kør alt fra metro og bus til RER, Paris højhastighedstoget. Med kortet vælger du, hvor mange dage du vil rejse (3 eller 5 kalenderdage) og inden for hvilke zoner. Du kan også bruge kortet til at komme til og fra lufthavnene Orly og Charles de Gaulles.

Rejsekortet aktiveres første gang, du bruger det, og på bagsiden af ​​kortet skal du notere følgende informationer; Nom (efternavn), Prenom (fornavn), Jours (antal dage) og Du (fra) Au (til). Hvis du begynder at bruge dit kort om aftenen, tæller det som en dag indtil midnat. Der er også en særlig pris for børn i alderen 4-11 år. Zonerne er opdelt i zone 1-3 (det centrale Paris) og zone 1-5 (Charles-de-Gaulle, Orly, Versailles, Disneyland Paris).

Hvor skal man bo i Paris?

Den franske hovedstad er både stor og smuk, og det kan være svært at vide, hvor man skal bo under sit besøg. Godt at vide er, at Paris er opdelt i 20 forskellige arrondissementer (distrikter). Jo højere tal på bydelen, jo længere ude fra byens centrum. Indenfor bydele 1-4 finder du Paris centrum og en masse restauranter og shopping.

For et myldrende byliv, ​​større butikker og kendte restauranter, bør du bo i nærheden af ​​Les Halles i arrondissement 1 eller Centre Pompidou i arrondissement 4. I arrondissement 5 finder du Latinerkvarteret, Quartier Latin, med den "rigtige" Pariser-stemning . Nyd en blanding af store boulevarder og små hyggelige gyder fyldt med spændende butikker og restauranter. For luksus og elegance, bør du besøge kvartererne på Avenue des Champs-Élysées i det 8. arrondissement. Vil du opleve det, mange kalder essensen af ​​Paris, bør du tage til Monmartre, som ligger på en 130 meter høj bakke i det 18. arrondissement i det nordlige Paris.