Udsigt over Nilen

Tur på Nilen

Nilen er både en af verdens længste og en af verdens mest kendte floder. Nilens vand har løbet gennem årtusinder og var grunden til den egyptiske højkulturs udvikling. Her kan du læse mere om denne spændende flod, og hvad man kan opleve i området.

Nilens lange historie

Det gamle Egypten er verdens ældste højkultur, og det mægtige imperium opstod langs den flere tusind kilometer lange flod Nilen. Uden Nilen havde civilisationen aldrig været i stand til at udvikle sig, da Nilen forsynede ørkenen med vand og var en vigtig transportrute for at komme rundt med varer og byggematerialer. De fleste af byerne lå tæt på floden, og templer tættere på ørkenen blev forbundet med Nilen gennem kanaler.

Den dag i dag løber Nilens vand gennem Egypten, som det har gjort i flere årtusinder, og sporene af den gamle civilisation kan stadig opleves langs med Nilen.

Berømte steder langs den sydlige nildal

Langs den sydlige del af Nilen i Egypten, også kaldet den sydlige nildal, ligger nogle af Egyptens mest berømte mesterværker, der stadig kan opleves. Disse smukke bygninger fortæller historier om en storhedstid, som ikke er som nogen anden. I området finder du kendte religiøse bygninger som Karnak, Luxor-templet, templet i Edfu, dobbelttemplet Kom Ombo, Iris-templet på Philae-øen, Abu Simbel og Egyptens største gravsted for faraoerne - Kongernes dal. Den nemmeste og billigste måde at besøge disse imponerende steder på er gennem et krydstogt på Nilen. Så kommer du nemt fra sted til sted uden at skulle skifte bolig eller arrangere noget selv.

Krydstogt på Nilen

Med Apollo tager du med en krydstogtsbåd af høj standard med flere dæk. Turen byder på nogle af Egyptens mest imponerende oplevelser, mens du bekvemt sejler ned ad Nilen i de gamle egypteres fodspor. Krydstogtet starter i Luxor og siden videre mod Edfu, Kom Ombo og Aswan, med seværdigheder i hver havn. Om bord på krydstogtet er der også pool, restauranter, fitnessrum og spa, hvilket gør, at rejsen er en kombination af oplevelser og bekvemmelighed.

Her kan du læse mere om de kendte seværdigheder i Egypten.

Dyrelivet

Nilen er også hjemsted for flere interessante dyr og planter. Den mest berømte af dem alle er selvfølgelig nilkrokodillen, der blev beundret af egypterne for flere tusinde år siden. Dobbelttemplet i Kom Ombo er blandt andet dedikeret til krokodilleguden Sobek, og her findes ikke mindre end 300 mumificerede krokodiller. De fleste er tilgængelige på krokodillemuseet, som ligger lige ved siden af. Den dag i dag svømmer krokodillerne i Nilen, der giver dem mad og beskyttelse.

En anden egyptisk berømthed er den hellige ibisfugl, som i det gamle Egypten blev betragtet som en reinkarnation af guden Thoth, og mange mumificerede ibisfugle er blevet fundet gennem tiden. Ibisen er afbildet med et tegn, der betyder "den skinnende" og symboliserede den transformation, som de døde gennemgik på sin rejse gennem dødsriget.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Egypten, find og book en rejse til Egypten eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Egypten

Hvor findes Egyptens bedste strande? Hvor kan jeg finde de mest interessante seværdigheder? Hvad er Egyptens mest interessante byer? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Egypten!

Se alle vores rejsetips for Egypten

Egypten

  • Billig og solsikker ferie på førsteklasses hoteller
  • Verdenskendte seværdigheder og spændende udflugter
  • Dykker- & snorkelparadis i Hurghada
Læs mere om Egypten

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her