Pas og visum

Pas og visum

For at sikre at intet vil komme i vejen for din ferie, skal du huske at læse reglerne for pas og visa omhyggeligt. I menuen nederst finder du vilkår for de rejsemål, hvor vi flyver med charterfly.

Hvis du har reserveret en pakkerejse eller flyvning med fleksibel rejselængde eller kun hotel henviser vi til det pågældende lands ambassade eller konsulat. For generel pas information, se mere på borger.dk her

De anførte landespecifikke visum oplysninger gælder kun for charterrejser, der er fremhævede i Apollo-programmet.

Her finder du oplysninger om de visumkrav der gælder for Apollos charterrejsemål

For indrejse til visse lande kræves visum og det er den rejsendes ansvar at være i besiddelse af det nødvendige visum ved afrejse, se Almindelige betingelser for deltagelse i Pakkerejser – Pkt. VII.

For at se de specifikke visumregler der gælder for det/de lande, som du skal rejse til, vælg da landet i menuen nederst på denne side. Oplysningerne gælder kun for danske statsborgere.

Da de enkelte lande til tider ændrer på deres visumregler bedes oplysningerne tages med et vist forbehold. Vi forsøger at holde informationerne så opdaterede som muligt.

Det varierer fra land til land hvor lang tid dit pas skal være gyldigt efter aktuel hjemrejsedato. Apollo anbefaler, at dit pas er gyldigt i mindst 6 måneder efter aktuel hjemrejsedato, samt at passet ikke er beskadiget. Alle børn, uanset alder, skal også rejse med deres eget pas.

Til visse lande er der visumgebyr ifm. viseringen, og disse betales til Apollo. Enkelte lande har online-viseringer, og her skal man selv ind at ansøge (se under det enkelte land, i menuen ude i venstre side, for at se hvad der gælder).

BEMÆRK: I nogle tilfælde vil der være en mellemlanding med flyskift undervejs til dit rejsemål, og der kan være tale om, at man skal søge transit-visum til det land, der mellemlandes i. Det er dit eget ansvar at undersøge, om det gælder for dig.

Vi anbefaler til enhver tid, at man selv undersøger gældende regler med det enkelte lands ambassade/konsulat.

I tilfælde af at man ikke har et skandinavisk pas så kan firmaet Visumservice være behjælpelige: https://visumservice.dk/

 

Land Krav
Albanien

For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt minimum 3 måneder efter forventet hjemkomst.

For at forenkle indrejsen til Albanien via Grækenland samt regler for indsamling af oplysninger til paskontrol, skal vi bede dig om at indsende pasoplysninger. Venligst udfyld formularen her.
 

Vigtig information til dig som rejser med børn til Saranda!
De lokale myndigheder kræver i visse tilfælde dokumentation, hvis du rejser med børn. Hvis et af nedenstående alternativer gælder for din rejse, skal skal ud udfylde dokumentet, udskrive det og medbringe det på rejsen. Find dokumenterne her.

Bulgarien

Der kræves ikke visum ved rejser til Bulgarien. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 3 måneder efter hjemkomstdato. Vær opmærksom på det ikke accepteres, at børn er indført i forældres pas. For yderligere oplysninger, kontakt venligst Bulgariens ambassade på tlf.: 39 64 24 84.

Cuba

Danske statsborgere skal søge om visum til Cuba før afrejse. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over dit ophold i Cuba, og have mindst 2 blanke sider til visering.

Læs mere på den cubanske ambassades hjemmeside: http://misiones.minrex.gob.cu/en/denmark/consular-services#visa_turismo

OBS!

Ifølge cubansk lov kræves det, at alle rejsende til Cuba ved ankomst kan fremvise bevis på rejseforsikring, der dækker omkostninger i forbindelse med evt. hospitalsindlæggelse, lægebesøg, medicin-indkøb samt hjemrejsetransport. Dette bevis skal være på engelsk.

Krydstogter i Cuba

Vær opmærksom på at ved krydstogter i Cuba skal man betale turistvisum dobbelt, idet man rejser ind og ud af landet to gange. Én gang med fly og én gang med skib.

Cypern For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt under opholdet.
De Forenede Arabiske Emirater

For rejsende med EU pas udstedes visum for 90 dage gebyrfrit ved ankomst mod forevisning af gyldig returbillet. Reglen gælder også for rejsende med norsk, islandsk eller schweizisk pas.Pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet. Provisoriske pas bliver ikke accepteret ved indrejse.

Doha

For rejsende med EU pas udstedes visum for 90 dage gebyrfrit ved ankomst mod forevisning af gyldig returbillet. Pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet. For yderligere oplysninger, kontakt venligst Qatars ambassade.

Egypten Turistvisum er påkrævet. For rejsende med EU pas ordnes viseringen først, når du ankommer til Egypten. Det udleveres i lufthavnen ved ankomst i form af et "frimærke" i passet. Der er et visumgebyr på 200 DKK, som vil blive opkrævet, når du bestiller rejsen. Børn under 2 år betaler også 150 kr for visum.
Reglen gælder også for rejsende med norsk, islandsk eller schweizisk pas. Hvis du ikke har et af de ovenstående pas, skal du selv sørge for visum.
Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato. Har du diplomatpas skal du rette henvendelse til Egyptens ambassade på tlf.: 35 43 70 70.
Grækenland For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt under opholdet. For yderligere oplysninger, kontakt venligst Grækenlands ambassade på tlf.: 33 11 45 33
Indien

Nedenstående er gældende for gæster der skal til Indien.
Danske statsborgere skal søge om visum til Indien før afrejse.
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over dit ophold i Indien, og have mindst to blanke sider i passet.
Personligt fremmøde eller forsendelse med post er ikke længere nødvendigt for at få visum, og man kan nu ansøge online. Visumansøgningen finder du her (vælg den orange boks, hvor der står ”e-Visa Application”)

 

 


Kontaktinformation til den indiske ambassade i København:

Vangehusvej 15
2100 København Ø
Tlf.: +45 39 18 28 88 / 39 29 92 01
Fax: +45 39 27 02 18
E-mail (visumafdelingen): visa@indian-embassy.dk

Indonesien

For danske statsborgere kan visum for ophold i max. 30 dage rekvireres gebyrfrit ved ankomst til Bali, Indonesien. Ankommer du til Bali, og rejser ud af anden lufthavn, skal du betale USD 35,- og gøre opmærksom på dette. Bemærk at dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst.

Jordan

Der kræves visum til Jordan, og for rejsende med skandinavisk pas er visum til Aqaba i Jordan gebyrfrit, og viseringen ordnes ved ankomst.

Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato.

Kap Verde For indrejse i Kap Verde er en sikkerhedsskat påkrævet. Denne skat betales kontant i forbindelse med paskontrol ved ankomsten til Kap Verde. Sikkerhedsskatten koster 31 Euro pr. person for personer, der er EU-borgere. For personer, der ikke er EU-borgere, er der et visumgebyr på 25 Euro pr. person, der betales samtidig. Bemærk venligst at der kan være lange ventetider i paskontrollen. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen.
Kroatien For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt minimum 3 måneder efter forventet hjemkomst.
Maldiverne

Visumfri ved max. 30 dages ophold. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato.

Oman Der kræves visum for danske statsborgere. Vi anbefaler, at du ansøger om visum online, inden du ankommer til Oman. Visum gælder op til 30 dage pr. person og koster fra 20 OMR pr. person. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato. For mere information henviser vi til Omans ambassade i Berlin på telefon +49 30 8 10 05 00.
Portugal Visumfri ved max. 3 måneders ophold. Passet skal være gyldigt under opholdet.
Spanien Visumfri ved max. 3 måneders ophold. Passet skal være gyldigt under opholdet. For yderligere oplysninger kontakt venligst Spaniens ambassade på tlf.: 35 42 47 00.
Hvis du er gæst på krydstogtet fra Gran Canaria skal dit pas være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemkomst.
Thailand For ophold som turist i op til 30 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder, efter opholdet er afsluttet. Børn skal have eget pas ved rejse til Thailand. Man må dog maksimalt have 3 indrejser á maks. 30 dage uden visum til Thailand inden for 180 dage. Rejser man ind i Thailand via landegrænsen fra et af Thailands nabolande, vil man efter den ny bekendtgørelse kun få tildelt 15 dages ophold.
For yderligere oplysninger kontakt venligst Thailands ambassade på tlf.: 39 62 50 10.
Tyrkiet For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter forventet hjemkomst. For visse nationaliteter kræves et E-visa. Se mere om dette på: http://copenhagen.emb.mfa.gov.tr/ShowAnnouncement.aspx?ID=183049 Ifølge tyrkiske indrejseregler, skal danske rejsende, som rejser på midlertidigt pas eller nødpas til Tyrkiet, have en særlig tilladelse fra ambassaden. For yderligere oplysninger kontakt venligst Tyrkiets ambassade på tlf.: 39 20 27 88.
Vietnam

For ophold som turist i op til 15 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst. 

Ved ophold i mere end 15 dage er der visumpligt for danske statsborgere. Visum søges på den vietnamesiske ambassade. Læs mere her.

USA

Der kræves ikke visum til USA for danske statsborgeres turistophold under 90 dage, medmindre man tidligere er blevet nægtet visum til USA eller er straffet. I så fald skal man tage kontakt til ambassaden. Børn (også spædbørn) skal have eget pas for at kunne rejse ind i USA.
Information om indrejse til USA (visa waiver program):
Før afrejse til USA, og senest 72 timer før afgang, skal man godkendes for indrejse i USA. Det er den rejsendes eget ansvar at gå ind og udfylde ansøgningen. Dette koster p.t. 14 USD pr. pers. og skal gøres senest 72 timer før flyafgang fra Danmark, og du kan gøre det her » Ovenstående gælder også for rejser som inkluderer et flyskifte i USA, på vej til et tredje land. De 14 USD skal betales online med Mastercard, Visa eller American Express. Se venligst US Ambassade for yderligere information » Husk gyldigt pas på rejsen. Vi anbefaler, at passet er gyldigt 6 måneder efter hjemkomst. Alle ikke-danske statsborgere samt personer, der ikke har fast bopæl i Danmark, skal henvende sig personligt på ambassaden.