Sevärdheter i Dubai, här Palm Jumeirah

Seværdigheder i Dubai

Hvis du er på ferie i Dubai for første gang, så skal du se nogle af Emiraternes mest berømte seværdigheder. Ikoniske landmærker som Burj Khalifa og Burj al Arab er et must-see på rejsen til Dubai. Til trods for at Dubai er en ny og moderne by, så er der utrolig meget historie – dette kan du bl.a. opdage på Dubai Museum.

Palm Jumeirah, Dubai Den kunstige ø Palm Jumeirah

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah er en spektakulær, kunstig ø i Dubai, som virkelig er et besøg værd! Øen er formet som en palme og består af 17 palmeblade, alle omringet af tre smalle øer for at beskytte øen mod havets bølger. Vil du bo på øen, skal du regne med, at det er ret dyrt – de første beboere flyttede ind i 2006 og måtte betale rigtig meget for at bo der. Der er også en del luksushoteller, længst ude ligger Atlantis the Palm med hele 1.539 værelser! Hotellets dyreste suite koster over 200.000 kroner for en nat!

Åben moske

Jumeirah-moskeen er en imponerende bygning, som du helt klart skal besøge på din ferie til Dubai, eftersom ikke-muslimer er velkomne. Du kan udforske moskeen selv eller få en guidet tour, hvor du hører mere om islam (koster ca. 10 AED). Husk at du skal klæde dig på, således at du dækker arme, ben og ankler. Kvinder skal helst bære tørklæde på hovedet. Moskeen har åbent tirsdage, torsdage og søndage kl. 10.00–11.00. Moskeen ligger på Jumeirah Beach Road.

Fountainshow i Dubai Fountainshow i Dubai

Burj Khalifa

Verdens højeste bygning finder du i Dubai, og den hedder Burj Khalifa. Burj betyder ”tårn”, og det er lige præcis, hvad det er med sine imponerende 828 meters højde. En elevator tager dig op på 124. etage på under et minut, og så har du den mest fantastiske udsigt ud over hele Dubai. Det siges, at du på en klar dag kan se denne bygning fra Abu Dhabi, som ligger over 120 km væk.

Dubai Fountain

Foran verdens højeste bygning Burj Khalifa og ved siden af ​​verdens største shoppingcenter Dubai Mall ligger verdens største håndlavede springvand "Dubai fountain". Ja, det er meget af "World's Biggest and Tallest", og det er noget, du ikke kan gå glip af i storslåede Dubai. Dette mægtige springvandsspil spilles hver halve time og er komponeret musik, der varierer fra gang til gang. Springvandene sprøjter vand op til 150 meter og sammen med over 6.500 spotlights og 75 projektorer bliver dette en oplevelse ud over det sædvanlige. Et imponerende show, især om aftenen!

Museum of future i Dubai

Historiske Dubai

Dubais museum ligger inde i Al Fahidi Fort. Fortet blev bygget i år 1787, og det siges, at det er verdens ældste bygning i Dubai. Fortet blev bygget for at beskytte Dubai mod angreb, og i perioder var det endda også regeringens hovedkontor. Det har også fungeret som ammunitionsdepot og fængsel. I dag er det et museum, hvor du kan se mange lokale antikviteter, også fra andre lande i Asien og Afrika, som Dubai har handlet med. Du kan også se udstillinger, der viser, hvordan befolkningen i Dubai levede før oliens tid.

The frame

Det moderne vidunder The frame der som en gylden billedramme pryder Dubais gader og med en højde på hele 150 meter og 90 meter bred. Her kan du gå op på observationsdækket og nyde udsigten over byen, på den ene side ser du det nye og moderne Dubai og på den anden side ser du Dubais ældre kvarterer. I bygningens stueetage er der et museum, hvor du kan følge byens udvikling fra fiskerleje til luksuriøs verdensmetropol.

Burj Al Arab i Dubai Oplev Dubais hyggelige områder fra vandet

Burj Al Arab

Verdens eneste syv-stjernede hotel – Burj al Arab! Det står smukt på hotellets egen kunstige ø, og det er også verdens højeste hotel med sine 321 m over havet. Den er bygget som et sejlet på en traditionel, arabisk båd – en dhow. Alt der ligner guld er guld med hele 24 karat! Hotellet er også et populært fotomotiv, og du kan få taget et billede foran det på den offentlige strand – du kommer nemlig ikke ind på hotellet uden reservation. Vil du alligevel have et glimt indenfor, så kan du købe en luksuriøs frokost eller ”High Tea”.

Oplev Dubai fra vandet

Dubai Creek er navnet på vandløbet, der deler det nordlige Dubai i to. Historisk set har vandvejen været en vigtig del med hensyn til handel, men i dag består den for det meste af abras (taxabåde) og traditionelle dhows. Der er mulighed for at forkæle dig selv med et rigtig hyggeligt og romantisk middagscruise på en arabisk dhow-båd, her kan du nyde et godt måltid mens du flyder langs Dubais hyggelige kanaler og skønne lystbådehavn.

Ain Dubai, verdens højeste pariserhjul Verdens højeste pariserhjul Ain Dubai

Ain Dubai - Verdens største pariserhjul

At den største, højeste og længste i verden er i Dubai er ingen nyhed – Ain Dubai er ingen undtagelse. Det gigantiske pariserhjul, der med sine 250 meter er det højeste pariserhjul i verden, er nu blevet en naturlig del af Dubais byskyline. Ain Dubai, som betyder "Dubais øje" på arabisk, findes på Bluewaters Island og består af i alt 48 gondoler og kan maksimalt rumme 1750 besøgende på samme tid. En tur på pariserhjulet tager omkring 40 minutter, og her vil du kunne nyde en uforlignelig 360-graders udsigt over byen, en fantastisk oplevelse, som du simpelthen ikke kan gå glip af!


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Dubai, find og book en rejse til Dubai eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Dubai

Dubai er fuld af overraskelser, og udbuddet af udflugter er næsten uendeligt. Læs vores rejsetips for bl.a. at finde spændende seværdigheder, fantastiske strande og fantastisk shopping.

Se alle vores rejsetips for Dubai

De Forenede Arabiske Emirater

Læs mere om De Forenede Arabiske Emirater

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her