Cyperns smukke natur

Cyperns smukke natur

Cypern har en smuk og vekslende natur, der bare venter på at blive opdaget. Lej en bil eller tag med på en af vores udflugter og oplev Cyperns utrolige natur.

Troodos-bjergene

Troodos’ bjergtoppe er næsten 2.000 meter over havets overflade og byder på en storslået og dramatisk natur med frodige dale. Her er mange små bjerglandsbyer og uendelige vinmarker at opdage. Vi kan anbefale et besøg til Makarius grav, hvor den 8 meter høje statue af biskoppen ser ud over bjergtoppene. Du kan også besøge Kykkos-klosteret, der er dedikeret til Jomfru Maria. Store dele af klosterkirken er bygget i guld og er et imponerende syn. Her er et lokalt marked, der sælger souvenirs, nødder, frisk frugt og meget mere.

Ca. 90 km sydvest for Ayia Napa ligger Pano Platres, 1128 meter over havets overflade. Det er et perfekt udgangspunkt for udflugter i hele området omkring Troodos-bjergene. Vandreture er meget populært i området, og der er mange spændende vandrestier. 2 km herfra ligger de smukke Kaledonia-vandfald og derefter byen Phini, der er berømt for sin keramik i rødt ler. Der er også et fint folkloremuseum.

Cyperns smukke natur
Cape Greco

Cape Greco

Cape Greco ligger mellem Ayia Napa og Fig Tree Bay på øens sydøstlige kyst. Naturen her er dramatisk med klipper, grotter og dybe bugter med skinnende blåt vand. Cape Greco er et meget populært picnicsted for både turister og de lokale, da området har gode cykelstier og naturstier. Her er også Agios Anargiri, en kirke med en fantastisk udsigt. Den nemmeste måde at komme herhen er at leje en bil og følge skiltene til Cape Greco.