Sommerbyen Varna

Sommerbyen Varna

Bulgariens sommerhovedstad Varna er et must på ferien! Her kan du besøge den smukke bypark, shoppe i kendte kæder og lokale markeder. Eller måske bare slentre rundt og se på de smukke bygninger og ruiner.

Varna - Bulgariens tredjestørste by

Bulgariens sommerhovedstad Varna ligger ca. 90 km nord for Sunny Beach, og er landets tredjestørste by. Hvis du vil have lidt variation på din ferie, er denne by et must! Her er promenadevenlige gader med butikker, restauranter og barer. Desuden er den smukke bypark i den nordlige del af byen et populært åndehul med farverige blomster og buske.

Stranden og Sea Garden

Langs den fire km lange sandstrand breder Sea Garden sig ud. Den smukke bypark er fuld af farverige blomster og buske, og her trives både par og familier. Måske tiltrækker legepladsen eller den lille forlystelsespark? Eller slå dig ned på en af restauranterne og bestil en kølig drink. Bliver det for varmt er du kun få min fra stranden.

Sommerbyen Varna
Shopping

Shopping i Varna

Hvis du vil shoppe, så er Varna det rigtige sted at besøge! Langs de store shoppegader i Praslav og Knayaz Boris ligger butikkerne på række, og markederne finder du på torvet. Her kan du købe alt fra morgenmad og grøntsager til lokalproducerede håndværk. Varna har også flere shoppingcentre. Det mest centrale er Grand Mall med butikskæder som Zara, Adidas og Esprit. Derudover er priserne i Varna lidt lavere end i de andre turistområder, så det er et godt sted at handle.

Seværdigheder i Varna

Varna er en af verdens ældste byer, og her finder du ruiner fra fortiden. Bl.a. byggede romerne et stort badeanlæg her i begyndelsen af 200-tallet. Hvis du vil se endnu mere af Varnas historie, er det arkæologiske museum besøget værd. Her bliver du bl.a. blændet af verdens ældste skat i forarbejdet guld. Et andet museum der er sjovt både for store og små, er Søfartsmuseet med ubåde, kanoner og helikoptere.