Det Venetianske slot i Butrint, Albanien

Sol, strand og sport

I det centrale Saranda finder du både en strandpromenade, som sprudler af liv og glade dage samt mere rolige og private strande. Og hvorfor ikke tage på en kort udflugt til nogle af Sarandas nærliggende småbyer, hvor du finder unikke strande med blandt andet vandfald og kunstige rev. Her kan du læres mere om det, og få tips om hvor du kan se en fodboldkamp, efter solen er gået ned.

Strande i byen

Stranden ved strandpromenaden i det centrale Saranda er en offentlig strand, hvor alle kan bade. Eftersom der findes en del mindre sten, kan det være en god ide at anvende badesko. Langs strandpromenaden, som er omgivet af restauranter og barer, sprudler det af liv og glade dage. Hvis du har brug for et adrenalinkick, kan du desuden tage en tur efter en speedbåd i en stor badering.

Mange af de hoteller, som ligger ved havet har egen strand eller et opbygget strandlignende område med solstole. Hvis ikke dit hotel har en privat strand, så kan det meget vel tænkes, at de samarbejder med et andet strandhotel med privat strand. En del af restauranterne ved vandet udlejer også solstole på stranden.

Udforsk Sarandas smukke småbyer

For dig som er til kortere udflugter, anbefaler vi stranden i Ksamil, hvor vandet er meget rent på grund af at det cirkuleres i den nærliggende Korfu-kanal. Lige uden for stranden findes fem kunstige rev, eller rettere sagt skibsvrag. De nøje rengjorte vrag er sænket ned til bunden for at forbedre mulighederne for overlevelse af det lokale plante- og dyreliv, eftersom der ellers mest findes sand og søgræs langs med Albaniens kystlinje.

Solnedgange i Lukové

Nær Saranda kan du desuden finde mange mindre byer og rolige strande. Lukové hedder en af byerne, som ligger ud med den albanske riviera i nord. Det tager en halv time med bil fra Saranda at komme til byens dejlige strand. Stranden er omgivet af enkle strandbarer, der er åbne i højsæsonen.

Det Ioniske Hav's længste sandstrand

Ca. 30 km nord for Saranda ligger også byen Borsch med 2.500 indbyggere. Her finder du også Det Ioniske Havs længste sandstrand, som strækker sig ca. 5 km. Vil du køles af på vejen, findes der en café ovenfor stranden, hvor du sidder midt blandt vandfaldene. Bestil en taxi for en hel dag og aftal prisen i forvejen.

Borsch vandfald