Ruinerne i Butrint, Albanien

Top 5 seværdigheder i Albanien

Benyt lejligheden til at udforske landets spændende seværdigheder i løbet af din ferie til Albanien! Antikke ruiner, gamle byer, middelalderlige slotte og magiske, smukke landskaber er bare nogle af højdepunkterne i dette spændende land. På denne side har vi samlet fem seværdigheder i Albanien, der er et besøg værd.

Blue Eye, Albanien

Gjirokaster

Den historiske by Gjirokaster, en af ​​Albaniens mest populære attraktioner, ligger smukt på en bjergskråning med udsigt over Drina-dalen, ca. mellem byerne Saranda og Himara. Det gamle bycentrum er klassificeret som en verdensarv og er et af de få steder i verden, hvor du stadig kan beundre den smukke ottomanske arkitektur. De store stenhuse har givet Gjirokaster kaldenavnet "stenbyen". Højst oppe på en bakke ligger et smukt slot, der har en udsigt ud over byen og det omkringliggende landskab. Slottet er et gammelt stenslot, der går tilbage til det 12. århundrede. I dag huser det blandt andet et militærmuseum. Det er en stejl gåtur op til slottet, men det er bestemt det værd!
 

Blue Eye

På vej til eller fra Gjirokaster anbefaler vi at stoppe ved Blue Eye. Det blå øje, eller "Syri i Kaltër", som det kaldes på albansk, består af 18 kilder, der smelter sammen og danner en fascinerende, øjenformet kilde.

Ruiner i Butrint

Vandet er krystalklart med en forfriskende kølig temperatur. Her kan du tage en kold dukkert, men pas på de stærke strømme! Apollo arrangerer udflugter til Gjirokaster og Blue Eye fra Saranda. Disse seværdigheder ligger også inden for gåafstand fra byerne Dhermi og Himara.
 

Butrint

En anden berømt attraktion i Albanien er de historiske ruiner i Butrint. De ligger i smukke omgivelser omkring 18 km syd for Saranda. Ruinerne af dette gamle arkæologiske sted strækker sig over 2.500 år - de ældste stammer fra det 8. århundrede f.Kr. Efter et ødelæggende jordskælv overgav byen sig i middelalderen, da den var under venetiansk styre.

I Butrint kan du virkelig føle historiens vinger blandt ruinerne af byens græske, romerske og osmanniske epoker. Højdepunkter inkluderer et græsk amfiteater, et romersk badehus og et dåbskapel. Du kan også se resterne af bymurene fra 400-tallet f.Kr. og smuk gulvmosaik.

Berat i Albanien

Berat

Berat, "byen med 1000 vinduer", er en anden af ​​Albaniens verdensarvsteder. Albaniens ældste by er berømt for den specielle arkitektur bag kaldenavnet. I den gamle bydel klatrer de hvide huse med deres mange vinduer op ad en bakke. Den smukke beliggenhed ved foden af ​​Tomorri-bjergene og floden Osum, der strømmer gennem byen, bidrager til den lille magiske atmosfære i Berat.

Når du besøger Berat, skal du vandre op til den middelalderlige fæstning, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt. Andre attraktioner i byen inkluderer den gamle moske fra det 15. århundrede og flere gamle kirker. Det er også umagen værd at bare gå rundt i de gamle kvarterer i Gorica og Mangalem. Apollo arrangerer udflugter til Berat fra Durres Riviera.

Theth i Albanien

Theth

Langt oppe i det nordlige Albanien ligger den fine, lille landsby Theth midt i den bjergrige nationalpark med samme navn. Her i "de albanske alper", også kaldet De Fordømte bjerge, har tiden næsten stået stille. Den isolerede landsby i Theths smukke dal er omgivet af en mægtig kulisse af bjerge.

Blandt seværdighederne i Theth er et gammelt forsvarstårn af sten fra den osmanniske epoke. Det blev brugt som et beskyttet sted, hvor mænd, der var involveret i en blodsfejde, kunne låse sig inde. Blodige slægtsfejder var tidligere almindelige i denne del af Albanien. Disse tårne ​​var almindelige på landet, men tårnet i Theth er et af de få, der er i velbevaret tilstand. Der er også en dejlig lille kirke og et lille etnografisk museum i landsbyen. I området er der flere pæne stier, der er populære hos vandrere. Naturen omkring Theth byder på snoede bjergkredse og smukke vandfald med små laguner. Hvis du vil besøge Theth, skal du huske, at det er langt væk, og vejen dertil er dårlig. Lej en bil, der kan håndtere hårdt terræn og sov i et af landsbyens små pensionater.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Albanien, find og book en rejse til Albanien eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Albanien

Hvad er Albaniens bedste strande? Hvor kan jeg finde de bedste restauranter? Hvad er der at lave for børnene? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Albanien!

Se alle rejsetips for Albanien

Albanien

  • Krystalklart vand og smukke strande
  • Historiske seværdigheder
  • Hyggelige bjerglandsbyer og uberørte badebugter
Se alle rejser til Albanien

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her