Besøg nabobyen Kruja

Durres' naboby Kruja har fået kælenavnet ”Balkonen over Adriaterhavet”, hvilket ikke er så mærkeligt. Byen ligger blandt høje, grønklædte bjerge cirka 600 meter over havets overflade, hvilket giver en fantastisk udsigt over det glitrende hav. Her kan du læse mere om, hvad du ikke må gå glip af, hvis du besøger Kruja!

Skanderbegs by

Kruja er bredt kendt som Skanderbegs by, fordi den albanske krigshelt blev født her og gjorde byen til hovedsæde for modstanden mod det ottomanske rige. Skanderbeg bliver anset som en af de vigtigste frihedskæmpere i Albaniens historie og ses derfor også som en nationalhelt i landet. Mange af seværdighederne i byen er derfor også relateret til Skanderbeg og det, han har gjort for det albanske folk – eksempelvis Skanderbeg-slottet og det tilhørende museum.

Skanderbegs slot

I tidernes morgen var slottet i Kruja beboet af slægten Kastriota – den adelsfamilie, som Skanderbeg stammer fra. I dag fungerer slottet som et museum tilegnet Skanderbeg med malerier, våben og statuer af Skanderbegs krig mod ottomanerne. De fleste er dog kopier som eksempelvis det af Skanderbegs sværd og hjelm, da originalerne findes i Wien. Efter rundturen på museet kan du slå dig ned på en af de tilhørende restauranter, som serverer traditionel albansk mad. Fra haven har du en smuk udsigt over det det fine landskab i Kruja.

Marked i Kruja

Nationalparken Shtame pass

Omkring 25 kilometer fra Kruja finder man nationalparken Shtame pass, som byder på hyggelige bjerglandsbyer med skøn udsigt over pinjeskovene og små søer. Parken blev etableret i 1996 af den albanske regering, hvorefter den hurtigt blev populær for vandrere.

Håndværksmarkedet i Kruja

I nærheden af Skanderbegs slot ligger håndværksmarkedet eller den gamle basar, som den også bliver kaldt. Her finder du små butikker og stande præget af middelalder arkitektur. Tilbage i tiden strakte markedet sig over 7 kilometer fra slottet til centrum i Kruja. Senere, da Tirana blev udnævnt til Albaniens hovedstad og på grund af en brand i 1930, blev markedet væsentligt mindre.