Albaniens hovedstad Tirana

Ikke langt fra Durres ligger Tirana, Albaniens uudforskede hovedstad. Der er rig mulighed for at slentre rundt i det hippe område Blloku, tage en picnic ved den kunstigt opførte sø eller tage med Dajti Expressen mod toppen af Dajti-bjerget 1400 meter over havets overflade. Her kan du læse mere om, hvordan du kan gå på opdagelse i Tirana.

Det hippe Blloku

Blloku er kendt som Tiranas pulserende bydel, og her finder du alt fra hyggelige barer, restauranter og til caféer. Lad dig forføre af de mange butikker eller slå dig ned på et gadehjørne med noget læskende, mens du følger med i livet i det charmerende og hippe område. I Blloku er der altid noget at give sig til!

Pyramiden i Tirana

Midt i Tirana finder man det nedlagte museum, som i dag mest af alt ligner et uvenligt betonmonument fra kommunisttiden. I 1988 åbnede museet som Enver Hoxha-museet designet som en pyramide af Hoxhas datter Pranvera Hoxha. Museet er nu et konferencecenter og hjemsted for en albansk mediestation. For de friske ben er det populært at forsøge at bestige pyramiden, hvilket dog foregår på eget ansvar.

Den kunstigt anlagte sø

I Tirana findes en stor frodig park med en kunstig sø. Det er byens oase, og her mødes lokale i de skønne forårs- og sommeraftener til picnic eller spadsereture.

Pyramiden i Tirana

Skanderbeg-torvet

I hjertet af Tirana finder man Skanderbeg-torvet, som er et livligt og populært mødested for lokalbefolkningen – et sted du skal opleve i Tirana! Torvet er endda omgivet af nogle af byens mest interessante seværdigheder som eksempelvis statuen af Georg Kastriot Skanderbeg, klokketårnet, Et’Hem Bey-moskéen og nationalmuseet.

Parku Rinia

Den centrale park i Tirana hedder Parku Rinia, eller Rinia Park. Her finder du, foruden den frodige natur, det populære Taiwan-center med flere restauranter, caféer og en bowlinghal.

Hvert år afholdes en sommerfestival i Parku Rinia, som fejres for at markere slutningen på vinteren og det nye års kommen. Her er parken fyldt op af sprudlende energi, musik og fest og farver.

Tirana

Dajti-bjerget

Vil du opleve Tiranas natur, så skal du helt sikkert besøge Dajti-bjerget, som stolt troner 1400 meter over havets overflade. Det er omgivet af en smuk nationalpark, som er perfekt til vandring. Hvis du blot er ude efter udsigten, så kan du tage kabelbanen Dajti Express eller køre i bil mod toppen. Selv dyrelivet er unikt i nationalparken. Der både lever ulve, ræve, kaniner, brunbjørne og vildsvin. I nationalparken finder du også søen Lake Bovilla, som forsyner Tirana med næsten alt byens drikkevand.

Den nye basar

Området ved Tiranas marked er blevet moderniseret, og i dag finder du et spændende marked med grøntsager, krydderier og lækre specialiteter. Der er både små butikker og charmerende restauranter at slå dig ned ved, så du kan holde øje med livet omkring det summende marked.

Det berømte klokketårn i Tirana

Du må ikke glemme at besøge det kendte klokketårn, som ligger ved moskéen Et´hem Bey. Når du har besteget trapperne, så bliver du belønnet med en udsigt over byen, som er et postkort værdigt. Trappetrinene op er dog både stejle og smalle, så gåturen mod toppen er mest for de lidt modigere ben.