Information til dig som har en rejse med Braathens


Tyrkisk mad

Tyrkiske smage

Velkommen til Tyrkiet - kebabens hjemland! Udover denne velsmagende ret er der flere andre spændende smage at opleve her. Hvorfor ikke prøve Tyrkiets nationaldrik, chee köfte eller gözleme? Her kan du læse mere om alle de lækre tyrkiske retter, du bare skal prøve!

Kebabens hjemland

Når du er på ferie i Tyrkiet, skal du helt sikkert prøve en autentisk tyrkisk kebab. Den tyrkiske modstykke til pølse med brød findes i mange forskellige varianter og serveres næsten overalt. Hvad med at prøve en Adana kebab (chilipakket hakket lam med pitabrød, peberfrugt og persille) eller en Testi kebab (kylling eller lam kogt med tomat, aubergine, kartofler, peberfrugt og løg i en lergryde). Ønsker du en "almindelig" kebab, så bestil en Döner kebab – tynde skiver kød serveret i brød med salat, løg og tomat.

Tyrkiets nationaldrik

Tyrkere drikker te som vi skandinaver drikker kaffe, kun mere! Ideelt set drikker du den i tulipanformede glas og med masser af sukker. Sæt dig ned på den nærmeste café og prøv den også.

God latte

Hvis du har lyst til noget rigtig god international kaffe, dig til Roberts Coffee i Manavgat eller Alanya. Latte, espresso eller hvilken kaffe du nu har lyst til – det hele er her.

Kebab

Velsmagende mad

Maden i Tyrkiet er generelt velkrydret, men ikke så krydret som i for eksempel Asien. Kebab er en klassiker, der tilberedes på mange forskellige måder og er væsentligt mere spændende end fastfood-versionerne herhjemme.

Bedste tørstslukker

Ayran giver den bedste afkøling på varme sommerdage. Drikken er lavet af yoghurt, vand og en knivspids salt, som blandes til den er luftig. Den passer perfekt til krydrede kødretter og slukker tørsten bedre end både øl og vand. Kan købes i restauranter og dagligvarebutikker.

Chee Köfte - lækker og krydret

Hvis du vil smage en tyrkisk specialitet, bør du bestille Chee Köfte. Det er råt oksekød, der blandes med krydderier, krydderurter, løg og bulgur og derefter lader stå og trække, så smagene kommer til deres fulde potentiale. Kødblandingen serveres derefter i salatblade. Anderledes men meget godt!

Meze

pide

Pide kan sammenlignes med en halvbagt calzone og er en typisk tyrkisk ret. Fyldet kan bestå af f.eks. ost, kød, æg og grøntsager. De fleste mindre restauranter omkring Alanya, Side og Antalya serverer pide.

Muhammara

Det tyrkiske køkken har indflydelse fra forskellige dele af verden, og ligesom i Grækenland og Mellemøsten serveres der ofte en række småretter, meze, som forret. Ofte serveres der også flere forskellige dips, der er gode til at dyppe. Den smukt røde muhammara-blanding er lavet af peberfrugt og valnødder blandet med hvidløg, citron og lækre krydderier. Den lille stikning kommer fra at tilføje en knivspids chili. Benyt lejligheden til at købe krydderier med dig, når du er i Tyrkiet, så dine egne meze-retter smager, som om de var på ferie, når du tilbereder dem hjemme i dit eget køkken.

Manti

Dette er en tyrkisk variant af ravioli, der består af små pastapuder med et velsmagende kødfyld. Manti serveres med yoghurt, tomatsauce og tre forskellige slags krydderier. Smager lækkert og er meget mættende.

Meze

Meze er en gruppe af små retter, der serveres på de fleste restauranter. At bestille mange retter og dele dem rundt om bordet er en hyggelig måde at socialisere på. Nogle favoritter er hvidløgsrøren kaldet hay dari, krydret tomatrøre med hvidløg kaldet antep ezme, oliven, oste, svampe, fisk, muslinger og spændende grøntsagsretter.

Baklava

En populær dessert i Tyrkiet er Baklava, en sød delikatesse lavet af filodej lagdelt med nødder og smagt til med sirup. Perfekt til en kop tyrkisk kaffe eller te!

Baklava

Gözleme

Gözleme er sprøde, velsmagende pandekager, der tilberedes over åben ild på en stor rund bageplade. Pandekagerne er som regel fyldt med kartofler, spinat og flødeost, men egner sig også glimrende som dessert, gerne med chokolade, marmelade eller sukker.

Frugternes Land

I Tyrkiet er forholdene ideelle til at dyrke frugt, og det viser sig. Her kan du nyde lokalt dyrkede bananer, appelsiner, granatæbler, jordbær, figner, meloner, nødder og meget mere. Den specielle Alanya-banan er mindre, sødere og mere skæv end almindelige bananer. På grund af bananens hurtige modningsproces kan den ikke transporteres over lange afstande, så den kan kun spises i Tyrkiet.

Turkish delight

Turkish delight er navnet på tyrkernes eget slik. Fås i flere forskellige smagsvarianter og toppings, såsom kokos eller nødder. Det kan sammenlignes med vores marmelade slik herhjemme. Rigtig god!

Prisvenlig mad

Hvor meget koster mad i Tyrkiet? Samlet set er priserne i Tyrkiet lavere end i de fleste andre sydeuropæiske ferielande, og det mærkes også på de mange restauranter. I restauranter og barer koster en sodavand 10,- og en lokal øl 15,-. Et glas af landets vine koster omkring 30,- og en kop dampende varm te (nationaldrikken frem for alle andre) koster ikke mere end en femmer. En kebab koster omkring 40,- og en portion af den berømte osmanniske gryderet fås for omkring 50,-.


Tips & inspiration

Se alle vores rejsetips til Tyrkiet, find og book en rejse til Tyrkiet eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Tyrkiet alanya kyst

Alle rejsetips til Tyrkiet

Her finder du vores bedste tips om de absolut fineste strande, bedste naturoplevelser, mest prisvenlig shopping og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Tyrkiet


Antalya

Tyrkiet

  • Dejlige strande

  • Historiske seværdigheder

  • Prisvenlige indkøbsoplevelser

Se alle rejser til Tyrkiet


Børn i pool

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her