Shopping i Istanbul

Med et overflod af traditionelle markeder og basarer, moderne shoppingcentre, internationale kæder og lokale designere er Istanbul en fantastisk shoppingby. Priserne er ofte lave, og det er let at fylde kufferten med gode fund!

Grand Bazaar

Grand Bazaar er det største og mest kendte marked, og et besøg her er næsten et must under et ophold i Istanbul. Her finder du masser af smykker, krydderier, lædervarer, tekstiler, tæpper og porcelæn. Der kan blive trangt på dette farverige indendørs marked, men det er uden tvivl en oplevelse, at gå rundt her. Hvis du er god til at prutte om prisen, kan du gøre rigtige gode fund.

Den egyptiske basar

Den egyptiske basar anses for at være det bedste krydderi-marked i byen. Overfloden af ​​smukt placerede krydderier, nødder og kaffe gør et besøg her en oplevelse for både næse og øjne. Hvis du vil købe lokal mad, anbefales Kadinlar pazari, kvindernes marked.

Grand Bazaar

Indkøbsgaden Istiklal

På den store gågade Istiklal i Beyoglu-området er der en række store internationale tøjbutikker med lokale kæder, caféer og restauranter. Gaden strækker sig fra Taksim-torvet til Galata-tårnet og lever op om aftenen. På de små gader omkring Istiklal er der mange gode små butikker med lokale designere, der producerer tøj, smykker eller møbler. Nistantasi er byens mest eksklusive shoppingområde med et stort udvalg af luksusmærker.

Shoppingcentre

Istanbuls indbyggere kan lide at shoppe, hvilket kan mærkes i et overflod af moderne indkøbscentre. Du kan ofte shoppe til langt ud på aftenen. Cevahir er Europas største indkøbscenter og er beliggende i Sisli-distriktet, to metrostop fra Taksim-torvet. I indkøbscenteret er der næsten 300 butikker, masser af restauranter, biografer og en forlystelsespark.

Akmerkez er et meget populært og prisbelønnet shoppingcenter i bydelen Etiler med over 200 butikker. Andre populære shoppingcentre er Kanyon, Mall of Istanbul og børnevenlige Istinye Park.

Bagdat Caddesu

Bagdat Caddesi er den største shoppinggade på den asiatiske side af byen. Den populære og livlige avenue er omgivet af træer, caféer og restauranter. De fleste butikker er placeret i den sydlige ende af gaden i Bostanci-bydelen. Også her er mange store kæder repræsenteret.