Det røde tårn i Alanya

Oplevelser i Alanya

Det røde tårn, den gamle fæstning og verdensberømte drypstensgrotter - i Alanya kan du opleve en masse!

Fæstningen i Alanya

En af Alanya mest berømte seværdigheder er fæstningen, der ligger øverst på den 250 meter høje klippe. Fæstningen blev bygget i 1200-tallet for at forsvare Alanya, da den gode udsigt gjorde, at det var svært at undgå at blive opdaget, hvis man ville angribe byen. Hvis du er frisk på en god, hård tur, så gå derop og nyd den fantastiske udsigt ud over Alanya og havet. 

Det røde tårn

Kizil Kule, også kaldet "Det røde tårn", anses for at være symbolet for Alanya. Tårnet er ikke mindre end 33 meter højt, og er et af de mest velbevarede eksempler på militær arkitektur fra middelalderen. Det er i øvrigt også en af Alanyas mest velbevarede bygninger. I dag huser tårnet et etnografisk museum, som er perfekt at besøge, hvis du vil lære mere om Alanya. 

Det røde tårn  i Alanya

Skibsværft Tershane

Før i tiden var Alanya en vigtig havneby, og idag kan du se det mere end 700 år gamle skibsværft Tershane, som det kaldes på tyrkisk. Det bliver ikke brugt til noget idag, men det er smukt oplyst om aftenen, og kan ses fra mange forskellige steder i Alanya.

Den gamle bykerne i Alanya

Gå en tur igennem fæstningens porte ved Det Røde Tårn og opdag den gamle by i Alanya. De stenbelagte gader slingrer sig op mod fæstningen, og her vil du opleve det lokale hverdagsliv. Befolkningen bor i gamle stenhuse, hvor høns og katte springer frem fra gadehjørner. Du finder også et par restauranter og butikker.

Alanya City Park

Som en oase midt i livlige Alanya finder du Alanya City Park. Mandag til fredag er der ro, og det er et populært sted for lokalbefolkningen at meditere. I weekenderne er der flere mennesker, der hænger ud og nyder solen. Ved siden af parken finder du kattehjemmet Kedi Evi, der hjælper hjemløse katte. Det er et besøg værd for dyreelskere!

Dim cave i Alanya

Udforsk spændende grotter

Vil du udforske den smukke natur omkring Alanya, så skal du besøge grotterne Dim Cave og Damlatas-grotten. Dim Cave ligger nogle mil øst for Alanya, og er landets største drypstensgrotte. Her går du på gangbroer og trapper som er omgivet af smukke stenformationer. Længst inde i grotten findes en mystisk sø, der ligger 17 m under indgangen.

Damlatas-grotten ligger i nærheden af Kleopatra-stranden og blev opdaget, da man byggede havnen i 1948. Her er ikke mindre end 15.000 år gamle drypstensformationer, og grottens kølige luft er en dejlig kontrast til varmen udenfor. Det siges desuden, at luften har en velgørende effekt for folk, der lider af astma.

Merzek Camii

Merzek Camii er en af de mest imponerende moskéer i Alanya. Du finder den i bymidten på vej mod havnen Iskele. Moskeen er iklædt smukke farver og mønstrer, og er et perfekt sted at lære om andre kulturer på. Husk at slukke din mobil samt dække dine skuldre og knæ. Husk også at efterlade dine sko udenfor, så der ikke kommer snavs ind i den smukke moske.