Kebabens hjemland
Når du rejser i Tyrkiet, skal du selvfølgelig prøve en ægte tyrkisk kebab. Denne tyrkiske specialitet finder du stort set overalt i forskellige varianter. Prøv fx Adana-kebab (chilifyldt fårefars med pitabrød, peberfrugt og persille) eller en Testi kebab (kylling eller lam kogt med tomat, aubergine, kartoffel, peberfrugt og løg i en lerpotte). Hvis du vil have en "normal" kebab, så skal du bestille en Döner kebab - skiver af kød der serveres i brød med salat, løg og tomat.
Vil du prøve en rigtig tyrkisk kebabmiddag, så skal du besøg nogle af disse restauranter: Haydar Usta, Kasikara eller Öztürk Kolcuoglu. De er i den lidt dyrere ende end andre restauranter, men du får rigtig meget for pengene. Er du vegetar, så kan vi anbefale "kiremitte sebze", som består af forskellige grøntsager, kartofler og svampe der koges sammen i en lerskål.
Tyrkisk pizza
Prøv noget nyt på din ferie i Alanta - hvad med en tyrkisk pizza? Den tyrkiske pizza er hverken ud som en italiensk pizza eller smager som en. Prøv den!