God mad i Alanya

Når man hører ordet "kebab", falder tankerne på Tyrkiet. Men har du hørt om tyrkisk pizza? Eller den lækre is, Maras? Læs vores tips og opdag Alanyas gode mad her!

Kebabens hjemland

Når du rejser i Tyrkiet, skal du selvfølgelig prøve en ægte tyrkisk kebab. Denne tyrkiske specialitet finder du stort set overalt i forskellige varianter. Prøv fx Adana-kebab (chilifyldt fårefars med pitabrød, peberfrugt og persille) eller en Testi kebab (kylling eller lam kogt med tomat, aubergine, kartoffel, peberfrugt og løg i en lerpotte). Hvis du vil have en "normal" kebab, så skal du bestille en Döner kebab - skiver af kød der serveres i brød med salat, løg og tomat.

Vil du prøve en rigtig tyrkisk kebabmiddag, så skal du besøg nogle af disse restauranter: Haydar Usta, Kasikara eller Öztürk Kolcuoglu. De er i den lidt dyrere ende end andre restauranter, men du får rigtig meget for pengene. Er du vegetar, så kan vi anbefale "kiremitte sebze", som består af forskellige grøntsager, kartofler og svampe der koges sammen i en lerskål. 

Tyrkisk pizza

Prøv noget nyt på din ferie i Alanta - hvad med en tyrkisk pizza? Den tyrkiske pizza er hverken ud som en italiensk pizza eller smager som en. Prøv den!

Tyrkisk pide

To kendte retter er pide og lahmacun. Pide har tynde, bløde kanter og er næsten formet som en båd. Fyldet består af hakket kød eller smeltet ost. Lahmacun er endnu tyndere, har en rund form og skal rulles op, før man spiser den. Du finder pide og lahmacun i de fleste billige restauranter som Derya Lokantasi, Flash og Gül Pide.

Tyrkisk morgenmad

Prøv en ægte tyrkisk morgenmad! Her hedder det "serpme kahvalti" og er en fantastisk måde at starte dagen på. Det mest almindelige, der serveres, er "sigara börii", som er stegte ruller med fyld af ost, "sucuklu yumurta" - røræg med hvidløgspølser og forskellige slags oste, oliven og syltetøj. Og masser af brød. Du finder tyrkisk morgenmad på flere caféer omkring Alanya som Hanci og Citrim.

Dim Cay

Dim cay, også kaldet Dim River, er et super populært sted at spise. Her ligger restauranterne langs floden, og du kan nyde maden ved borde på tømmerflåder ude i vandet.

Tyrkisk morgenmad
Tyrkisk is maras med baklava

Nyd tyrkisk is

Hvad er bedre end is i sommervarmen? I Alanya skal du prøve isen Maras, der er lavet af gedemælk. Et rigtig godt issted hvor du kan smage Maras er Sütçü Imam, som betyder mælkemanden Imam. Her er der klassiske smage som chokolade og vanilje men også smage med frugt, nødder og rosiner.

Smag lækker fisk

"Balik" betyder fisk på tyrkisk og som havneby byder Alanya på gode muligheder for at spise frisk fisk til middag. Slå dig ned på en god fiskerestaurant eller "balik lokantasi", som det hedder på tyrkisk - der er flere prisvenlige restauranter nær fiskemarkedet. Hvis du vil spise en mere luksuriøs middag, så gå til en "balik evi", som er en mere traditionel restaurant i forhold til "balik lokantasi". Få et glas raki til fisken - ifølge tyrkerne er den med smag af anis bedst til fisk.