Magiske udsigter fra Adams Peak på Sri Lanka

Bestig Adam's Peak

Medbring dine vandresko til Sri Lanka, og sørg for at bestige den hellige Adams Peak. At bestige bjerget om dagen, sove i det fri og vågne op til solopgang er en uforglemmelig oplevelse.

Udsigt Adams Peak

I Buddhas fodspor

Adam's Peak, eller Sri Pada som det kaldes på Sri Lanka, er bjergtoppen, der rejser sig som en pyramide 2.243 meter over havets overflade. Hvorfor dette er et godt sted at besøge, vises først øverst. Det er nemlig på toppen, i en hulning i klippen, som et meter langt fodaftryk kan ses. Fodsporet gør toppen til et helligt sted i fire religioner.

Kristne og muslimer tror, ​​at det var her, Adam tog sit første skridt på jorden efter at være blevet smidt ud af Eden. Hinduer tror til gengæld, at fodaftrykket kommer fra Shiva. De fleste tror dog, at det var Buddha selv, der var her, så forvent at få følgeskab af mange buddhister op ad de 5.000 trin, der fører til toppen.

Sådan kommer du dertil

Det kan føles lidt besværligt at komme til Adam's Peak, og selvom der ikke er så langt, tager det tid at komme dertil. Først skal du til Hatton. Det kan du gøre med bus fra Colombo eller fra Kandy. Du kan også tage et tog gennem regnskoven fra Colombo til Hatton for få penge. Overnat gerne, så du så kan tage bussen til Adam's Peak og starte vandreturen efter en god nats søvn.

Hvornår skal du rejse

I løbet af pilgrimsmånederne, som strækker sig fra december til april, har du den bedste chance for at nyde en klar udsigt uden skyer eller regn fra bjergtoppen. Har du mulighed for at bestige bjerget i den tidligere halvdel af pilgrimsmånederne, kan du også klare dig uden kø. Fuldmånen er et helligt symbol for buddhister, og hvis du kan undgå at gå op ad bjerget, når det er fuldmåne, sparer du dig selv for en masse besvær.

Der er to almindelige tidspunkter at stige for Sri Pada. Den første måde er at starte ved solnedgang og vandre op i dit eget tempo i løbet af natten for derefter at være oppe på toppen, når solen står op. Der er belysning, så du ikke skal bekymre dig om at gå op ad trappen i mørke. Det andet er at starte tidligt om morgenen og komme op i tide til solnedgang, sove på toppen og så begynde at vandre ned ved solopgang.

At vandre op ad Adam's Peak

Der er som sagt to strategier til at bestige Adams Peak, alt efter om man vil se solopgangen eller solnedgangen. Når du bestiger bjerget og går ind i templet på toppen, skal du slå på gong-gongen lige så mange gange, som du gik op til toppen. Hvis det er første gang, slår du et slag og bliv ikke overrasket, hvis du hører nogen slå op mod ti slag. Dette er en rejse, som lankanere foretager mindst én gang i deres liv.

 • For at se solopgangen:

Start din vandring allerede klokken 2 om morgenen. Det tager omkring tre timer at bestige de tusindvis af trin, og så har du også et par pauser. Klokken 5 skulle du være der og kan nyde den smukke solopgang og så vende tilbage ned af bjerget og være tilbage i tide til morgenmad klokken 8 om morgenen. Dette er den mest almindelige rute.

 • For at se solnedgangen:

Start din vandring op ad bjerget i løbet af dagen. Det tager tre timer at komme op, så sørg for at være i tide til solnedgangen. Det er muligt at sove på bjerget, men sørg for at medbringe en sovepose og måske en hue, da det er koldt oppe på toppen. Der er heller ikke mad at købe deroppe.

At vandre ned af Adam's Peak

At gå ned ad bjerget er normalt hårdere end at gå op, da dine ben formentlig allerede er ret ømme efter at have gået hele vejen op, og nu skal du ned igen i tre timer. Det kan være godt at have en vandrestav med at læne sig op af og tage den med ro. Der er små madstande og rastepladser langs hele strækningen, så du nemt kan holde naturlige pauser.

Pakkeliste

Der er en del ting, man skal medbringe på vandringen:

 • En lille rygsæk
 • En regnjakke eller poncho hvis det regner
 • En stor vandflaske, ca. 2 liter. Man kan købe det langs vejen, men det koster lidt ekstra
 • Et kamera
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Snacks så du får sukker og salt
 • Evt. vandrestav
 • En varm og tør trøje når du venter på solopgangen

Hvis skal sove på toppen, skal du også medbringe: 

 • En sovepose
 • En hue
 • Mad som du kan spise før turen ned ad trapperne igen

Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Sri Lanka, find og book en rejse til Sri Lanka eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Sri Lanka

Hvor kan man snorkle og dykke i Sri Lanka? Hvor kan man finde de mest interessante seværdigheder, og hvad må man ikke gå glip af? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Sri Lanka!

Se alle vores rejsetips til Sri Lanka

Sri Lanka

 • Finkornede sandstrande
 • Magiske junglelandskaber
 • Autentisk køkken
Læs mere om Sri Lanka

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her