Rejseguide til De Kanariske Øer

Rejseguide til De Kanariske Øer

De Kanariske Øer er uden sammenligning Danskerne absolutte foretrukne vinterdestination, men hvis du aldrig har været her før, kan det være svært at vide, hvilken ø du skal vælge. Hver af øerne har sin egen unikke personlighed og vil med garanti tilbyde meget mere, end du tror!

Vinterens favoritrejsemål

De berømte Kanariske Øer topper listen over de mest populære vinterdestinationer, og mange af os vender tilbage til den samme ø år efter år. Men hvor godt kender du egentlig de forskellige øer – og er du sikker på, at du vælger den rigtige ø for dig? Nybegynder eller erfaren rejsende: Vores bedste tip er at læse videre! Der er faktisk store forskelle på de forskellige øer og hver af dem byder på noget helt unikt. Hvem ved; Måske finder du en ny favorit?

Mangfoldige Gran Canaria

Gran Canaria er som et kontinent i miniature. Med vidunderligt vejr året rundt har øen længe været en favorit blandt svenskerne – og er den perfekte destination for nye rejsende! Her får du det bedste af både sol og svømning, mad, underholdning, shopping, seværdigheder og sportsaktiviteter på ét sted.

Lad dine fødder glide gennem Maspalomas sandklitter, nyd dovne dage på den lange sandstrand i Playa del Ingles eller lær moderne Meloneras at kende. Rejs til de grønne bjerge i nord og udforsk bananplantager og smukke landsbyer, eller tag med os på uforglemmelige vandreture gennem forskellige landskaber. Når behovet for en storby melder sig, så tag til Las Palmas, som lokker med smukke parker, shopping i verdensklasse og lækre tapas!

Gå ikke glip af: Las Palmas vrimler med trendy barer. For den ultimative voksenaften kan du anbefale en tagterrassemiddag på det bohemeagtige Maspalomas Suites and Spa eller en tur til Benito i Las Palmas – øens bedste cocktailbar.

Læs vores bedste rejsetips for Gran Canaria

Naturskønne La Gomera

La Gomera viser dig en ny og uberørt side af De Kanariske Øer og er en drøm for alle friluftsentusiaster. Den bedste måde at udforske øen på er bestemt til fods – for her er hvert skridt et økologisk eventyr gennem grønne bjerge og maleriske landsbyer.

Udforsk Garajonay National Park, et UNESCO World Heritage Site og en af ​​Europas sidste urskove. Under tågen vokser den unikke lyng og de imponerende laurbærtræer med lange, grønne skæg, der giver skoven en nærmest magisk atmosfære. Tal om en oplevelse, du aldrig vil glemme! Når du har lyst til at bade, vil lavastrandene på syd- og vestsiden af ​​øen tilfredsstille alle behov.

Gå ikke glip af: storslåede Vallehermoso, der ligger i den nordvestlige del af øen. Turen er cirka 12 kilometer lang og tager cirka fem timer at gennemføre, og på vejen er du sikret en wow-faktor, hvor du er omgivet af bjergkløfter, blændende grønne landskaber og kanariske daddelpalmer.

Læs vores bedste rejsetips for La Gomera

Strandparadiset Fuerteventura

Halvvejs mellem Afrikas vestkyst og Gran Canaria ligger Fuerteventura, den næststørste Kanariske Ø. Nærmeste nabo er ferieøen Lanzarote, men hvor Lanzarote går i dramatisk sort, er Fuerteventura en farverig oplevelse med klare solskinsdage, oaser og frugttræer så langt øjet rækker.

Hver kanarisk ø har sin egen karakter. Fuerteventura har de smukke strande. De er fantastiske og gigantiske både i længden og bredden; alt fra Playa Cotillos rolige laguner og de beskyttede, bølgende klitter i Las Dunas i nord, ned til sandstrandenes perlestrenge med f.eks. Playa de Sotavento og den 30 kilometer lange Playa de Jandia på den sydøstlige side af Jandia-halvøen. Den evige vind giver perfekte forhold for windsurfing og kitesurfing, og de allerbedste surfspots findes i Corralejo og på øens vestside.

Gå ikke glip af: bølgerne! Fuerteventura er et mekka for surfere af enhver art, og den bedste strand ligger i Costa Calma.

Læs vores bedste rejsetips for Fuerteventura

Stilrene Lanzarote

Både naturelskere og strandentusiaster elsker Lanzarote! Her er det lykkedes at beholde den oprindelige arkitektur med lave bygninger og maleriske hvidkalkede huse, og den rene stil kombineret med øens magiske vulkanlandskab bidrager til en helt særlig atmosfære.

Følg den charmerende promenade fra Puerto del Carmen og forbi Matagorda og Los Pocillos, hele vejen til hovedstaden Arrecife. Gå vild på markederne i den antikke hovedstad Teguise, grundlagt i det 15. århundrede, og udforsk Timanfaya National Park med dens majestætiske vulkaner og fantastiske landskaber. Er badning det mest fristende? Så er du også kommet til det rette sted! Lanzarote har mange smukke strande og Papagayos strande er enhver strandelskers drøm!

Gå ikke glip af: Jameos del Aqua! De vulkanske huler er en unik oplevelse i sig selv, men for den ultimative oplevelse kan du spise i restauranten eller deltage i en af ​​de mange koncerter, der arrangeres her.

Læs vores bedste rejsetips for Lanzarote

Oplevelsesrige Tenerife

Står natur og unikke oplevelser øverst på din ønskeliste, bør du helt sikkert opleve Tenerife. Den største, smukkeste og frodige ø på De Kanariske Øer byder på alt fra jeepsafari og vulkanbesøg til klassiske badeferier med smukke strande.

Udforsk Tenerifes storslåede stolthed: vulkanen og Teide Nationalpark. Lær øens indbyggere i hovedstaden Santa Cruz og landsbyerne langs den bakkede nordkyst at kende – såsom La Orotava med sine velbevarede huse fra 1500-tallet og den antikke hovedstad Garachico. Find ro i Masca-dalen og nyd friskplukkede bananer, ananas, papaya, mango og avocado. Måske vil du også være lidt heldig og komme til at opleve jacarandatræets smukke, lilla blomster på bare grene? Uanset hvad, vil Tenerife fortrylle dig. Det er meget nemt at forelske sig i denne smukke ø, hvor naturen veksler mellem milde og frodige områder – og dramatiske bjerglandskaber!

Gå ikke glip af: Europas største karneval, der afholdes her hvert år i februar/marts, eller et af Spaniens bedste flamencoshows, Piramide de Arona. Den perfekte smag af Spanien og et must, når du er her.

Læs vores bedste rejsetips for Tenerife