Information til dig som har en rejse med Braathens


Paella

Traditionelle retter på Lanzarote

Lanzarote er der mange lokale delikatesser at prøve. Hvad siger du til kaktussaft, Papas Arrugadas rynkede kartofler og et glas fin kanarisk vin? Her kan du læse mere om de traditionelle retter, som du ikke må gå glip af!

Kaktusjuice

Hvis du tilfældigvis ser en bod, der sælger kaktusjuice, anbefaler vi, at du prøver drikken. Saften kommer fra den figenkaktus, som vokser her på Lanzarote. Salg af juice på denne måde sker normalt på markeder og lignende, og selvom det ikke er så almindeligt med friskpresset kaktusjuice, synes vi, du skal benytte lejligheden til at smage den, hvis du får chancen.

Tapas for enhver smag

Tapas er de populære spanske småretter. Der er mange at vælge imellem, såsom gambas al ajillo (hvidløgsmarinerede rejer), pimientos de padrón (små grønne peberfrugter stegt med olie og salt), calamares (blæksprutte), queso de cabra (gedeost) og tortilla (omelet). Bare afgiv din bestilling og nyd det.

Tapas

Papas arrugadas med mojo

En af de mest berømte retter fra Lanzarote og De Kanariske Øer er papas arrugadas, som simpelthen er rynkede kartofler. Kartoflerne koges i vand med en stor mængde havsalt, hvilket giver dem en utrolig lækker smag. Papas arrugadas serveres normalt med den kanariske sauce mojo, som findes i forskellige varianter. Den røde er lavet med peberfrugter og chilier, og den grønne er lidt mildere med et strejf af koriander. En ret, du simpelthen ikke må gå glip af!

Paella

At spise paella er selvfølgelig et must, når man er på De Kanariske Øer! Lækkert med ris, olivenolie og safran blandet med fisk, skaldyr, blæksprutter, kød og fjerkræ. Der er lige så mange opskrifter, som der er kokke, men den traditionelle kanariske paella indeholder altid fisk og skaldyr. Mums!

Sangría

Der findes faktisk ingen generel opskrift på den spanske nationaldrik sangría, men hver restaurant har sin egen hemmelige opskrift. Men sangría bør indeholde rødvin, brandy, mineralvand, citron, is og sukker. Drikken er ekstremt populær, også her på Lanzarote.

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo er rejer stegt i olie med masser af hvidløg og et stænk sherry eller cognac. En strålende gastronomisk oplevelse!

Tapas

Estofado

Estofado betyder gryderet og er en populær ret på Lanzarote. Oftest indeholder gryderet kød, såsom oksekød eller ged, som tilberedes sammen med kikærter og grøntsager. Den mest almindelige variation af Estofado er Ropa Vieja, som også findes i Sydamerika og Caribien.

Lanzarotes vine

Trods det dramatiske vulkanske landskab er Lanzarote en grøn ø, hvor vinstokkene er beskyttet mod Atlanterhavsvindene af øens høje klipper. Det varierede landskab betyder dog, at al høst skal udføres i hånden, og mængden af vin, der produceres, er ret lav. De mest populære vine, der produceres, er rødvinen Bodegas los Bermejos Rosado og hvidvinene Bodega Vulcano de Lanzarote Malvasia Volcanica Seco og El Grifo Malvasia Seco.

Vinflasker på en hylde

Bienmessabe

Lyst til en lækker dessert? Så bør du prøve desserten Bienmessabe, som er lavet med mandler, honning og æggeblommer. Lad enten en småkage suge saucen op, eller dryp den over is.

Pescado a la plancha

Pescado a la plancha betyder "dagens fisk" og serveres grillet med eller uden hvidløg. Normalt er det dorada, vieja eller cherne, der står på menuen.


Tips & inspiration

Se alle vores rejsetips til Algarve, find og book en rejse til Algarve eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Strand

Alle rejsetips til Lanzarote

Hvad kan man lave på Lanzarote? Hvilke strande er de bedste? Hvilke restauranter skal jeg besøge? Her har vi samlet vores bedste rejsetips til din rejse til Lanzarote!

Se alle vores rejsetips til Lanzarote


Strand

Lanzarote

  • Dejlige sandstrande

  • Vulkaner og dramatiske landskaber

  • Stilfuld arkitektur med lave bygninger og maleriske, hvidkalkede huse

Se alle rejser til Lanzarote


Børn i pool

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her