
Traditionelle retter på Lanzarote
På Lanzarote er der mange lokale delikatesser at prøve. Hvad siger du til kaktussaft, Papas Arrugadas rynkede kartofler og et glas fin kanarisk vin? Her kan du læse mere om de traditionelle retter, som du ikke må gå glip af!
Kaktusjuice
Hvis du tilfældigvis ser en bod, der sælger kaktusjuice, anbefaler vi, at du prøver drikken. Saften kommer fra den figenkaktus, som vokser her på Lanzarote. Salg af juice på denne måde sker normalt på markeder og lignende, og selvom det ikke er så almindeligt med friskpresset kaktusjuice, synes vi, du skal benytte lejligheden til at smage den, hvis du får chancen.
Tapas for enhver smag
Tapas er de populære spanske småretter. Der er mange at vælge imellem, såsom gambas al ajillo (hvidløgsmarinerede rejer), pimientos de padrón (små grønne peberfrugter stegt med olie og salt), calamares (blæksprutte), queso de cabra (gedeost) og tortilla (omelet). Bare afgiv din bestilling og nyd det.

Papas arrugadas med mojo
En af de mest berømte retter fra Lanzarote og De Kanariske Øer er papas arrugadas, som simpelthen er rynkede kartofler. Kartoflerne koges i vand med en stor mængde havsalt, hvilket giver dem en utrolig lækker smag. Papas arrugadas serveres normalt med den kanariske sauce mojo, som findes i forskellige varianter. Den røde er lavet med peberfrugter og chilier, og den grønne er lidt mildere med et strejf af koriander. En ret, du simpelthen ikke må gå glip af!
Paella
At spise paella er selvfølgelig et must, når man er på De Kanariske Øer! Lækkert med ris, olivenolie og safran blandet med fisk, skaldyr, blæksprutter, kød og fjerkræ. Der er lige så mange opskrifter, som der er kokke, men den traditionelle kanariske paella indeholder altid fisk og skaldyr. Mums!
Sangría
Der findes faktisk ingen generel opskrift på den spanske nationaldrik sangría, men hver restaurant har sin egen hemmelige opskrift. Men sangría bør indeholde rødvin, brandy, mineralvand, citron, is og sukker. Drikken er ekstremt populær, også her på Lanzarote.
Gambas al ajillo
Gambas al ajillo er rejer stegt i olie med masser af hvidløg og et stænk sherry eller cognac. En strålende gastronomisk oplevelse!

Estofado
Estofado betyder gryderet og er en populær ret på Lanzarote. Oftest indeholder gryderet kød, såsom oksekød eller ged, som tilberedes sammen med kikærter og grøntsager. Den mest almindelige variation af Estofado er Ropa Vieja, som også findes i Sydamerika og Caribien.
Lanzarotes vine
Trods det dramatiske vulkanske landskab er Lanzarote en grøn ø, hvor vinstokkene er beskyttet mod Atlanterhavsvindene af øens høje klipper. Det varierede landskab betyder dog, at al høst skal udføres i hånden, og mængden af vin, der produceres, er ret lav. De mest populære vine, der produceres, er rødvinen Bodegas los Bermejos Rosado og hvidvinene Bodega Vulcano de Lanzarote Malvasia Volcanica Seco og El Grifo Malvasia Seco.

Bienmessabe
Lyst til en lækker dessert? Så bør du prøve desserten Bienmessabe, som er lavet med mandler, honning og æggeblommer. Lad enten en småkage suge saucen op, eller dryp den over is.
Pescado a la plancha
Pescado a la plancha betyder "dagens fisk" og serveres grillet med eller uden hvidløg. Normalt er det dorada, vieja eller cherne, der står på menuen.
Tips & inspiration
Se alle vores rejsetips til Algarve, find og book en rejse til Algarve eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.