Paella på Lanzarote

Traditionelle retter på Lanzarote

På Lanzarote er der mange lokale lækkerier man skal prøve. Hvordan lyder kaktussaft, de krøllede kartofler Papas Arrugadas og et godt glas kanarisk vin? Her kan du læse mere om de traditionelle retter, som man ikke må gå glip af!

Kaktus-juice

Hvis du tilfældigvis ser en bod, der sælger kaktusjuice, anbefaler vi, at du prøver juicen. Saften stammer fra figenkaktussen, der vokser i Lanzarote. Juicen sælges normalt på markeder og lignende, og selvom det ikke er så almindeligt med friskpresset kaktus-juice, synes vi, du skal prøve at smage, hvis du får mulighed for det.

Tapas til enhver smag

Tapas er de populære små spanske retter. Der er mange at vælge imellem, f.eks. gambas al ajillo (hvidløgsmarinerede rejer), pimientos de padrón (små grønne pebre stegt med olie og salt), calamares (blæksprutter), queso de cabra (gedeost) og tortilla (omelet). Bestil bare og velbekomme.

Papas arrugadas med mojo

En af de mest berømte retter på Lanzarote og De Kanariske Øer er papas arrugadas, som kort sagt er en krøllet kartoffel. Kartoflen koges i vand med en stor mængde havsalt, hvilket giver en utrolig lækker smag. Papas arrugadas serveres normalt med den kanariske sauce mojo, der fås i forskellige varianter. Den røde er lavet af peber og chili, og det grønne er lidt mildere med antydninger af koriander. En skål, som man simpelthen ikke må gå glip af!

Paella

At spise paella er selvfølgelig et must, når du er på De Kanariske Øer! En lækker ret med ris, olivenolie og safran blandet med fisk, skaldyr, blæksprutte, kød og fjerkræ. Der er lige så mange opskrifter, som der er kokke, men den traditionelle kanariske paella indeholder altid skaldyr. Yum!

Sangría

Der er ingen generel opskrift på den spanske national drink Sangria, men alle restauranter har deres egen hemmelige opskrift. Sangriaen skal dog indeholde rødvin, brandy, mineralvand, citron, is og sukker. Drikken er ekstremt populær, også her på Lanzarote.

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo er rejer stegt i olie sammen med masser af hvidløg og en stænk sherry eller cognac. En fremragende gastronomisk oplevelse!

Estofado

Estofado betyder gryderet og er en populær ret på Lanzarote. Oftest indeholder gryden kød, såsom bøf eller ged, der koges sammen med kikærter og grøntsager. Den mest almindelige variant af Estofado er Ropa Vieja, som også findes i Sydamerika og Caribien.

Lanzarotes vin

På trods af det dramatiske vulkanske landskab er Lanzarote en grøn ø, hvor vinstokkene er beskyttet mod atlantiske vinde af øens høje klipper. Det varierede landskab betyder imidlertid, at al høst skal udføres med hånden, og mængden af vin, der kan produceres, er ret lavt. De mest populære vine er rødvinen Bodegas los Bermejos Rosado og hvidvinene Bodega Vulcano de Lanzarote Malvasia Volcanica Seco og El Grifo Malvasia Seco.

Bienmessabe

Leder du efter en god dessert? Prøv desserten Bienmessabe lavet på mandler, honning og æggeblommer. Enten lader man en kage suge saucen, eller du ruller den over is.

Pescado a la plancha

Pescado a la plancha betyder "dagens fisk" og serveres grillet med eller uden hvidløg. Normalt er det dorada, vieja eller cherne, der er i menuen.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Lanzarote, find og book en rejse til Lanzarote eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Lanzarote

Hvad kan man lave på Lanzarote? Hvilke strande er de bedste? Hvilke restauranter skal jeg besøge? Her har vi samlet vores bedste rejsetips til din rejse til Lanzarote!

Se alle vores rejsetips til Lanzarote

Lanzarote

  • Herlige sandstrande
  • Vulkaner og dramatisk landskab
  • Traditionel arkitektur
Læs mere om Lanzarote

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her