Alhambra i Granada

8 tips til udflugter fra Costa del Sol

Malaga og Costa del Sol er et godt udgangspunkt for udflugter i Andalusien. Vi har listet 8 af vores yndlingsudflugter til steder i nærheden og til byer lidt længere væk, hvor du kan overnatte. Planlæg gerne udflugten på forhånd – du vil ikke fortryde det!

1. Smølfernes by i Ronda

Vores første udflugtstip er Smølfernes by (Pueblo Pitufo). I bjergene omkring Ronda ligger Júzcar, en helt almindelig andalusisk by, hvor man i forbindelse med premieren på biograffilmen Smølferne i 2011 besluttede at ignorere traditionerne og lade Sony Pictures male hele byen i smølfeblå. Andalusiere er kendt for deres humor, og at gå med til denne anderledes idé er måske blot et af mange eksempler for netop dette.

2. Fuengirolas hvide bjergby Mijas

Ovenfor Fuengirola finder du den hvide bjergby Mijas. Byen er måske mest kendt for sin æseltaxa, men der er også et miniaturemuseum, der er et besøg værd. Her kan du blandt andet se indgraverede portrætter af bønner og nålehoveder samt indskrumpede menneskehoveder.

 

3. Alhambra i Granada

Granada med Alhambra, den gamle mauriske fæstning, der rejser sig på en bakke over Sierra Nevada, er en must-see udflugt! Det er fantastisk at se dette palads med alle de geniale detaljer, smukt dekorerede gårde og springvand. Da maurerne blev fordrevet fra Spanien i 1492, siges den sidste mauriske hersker, Boabdil, at have vendt sig om for et sidste grådfyldt blik på Alhambra. Hans mor skal da have udtalt de lidt hårde ord: "Græd ikke som en kvinde over det, du ikke kunne forsvare som en mand."

Forudbestil billetten til Alhambra for at være garanteret adgang (kan varmt anbefales!). Du kan tage en bus til Granada fra Malaga og blive der hele dagen, men det er også hyggeligt at overnatte her og lære byen lidt bedre at kende. En sjov detalje ved Granada er, at du altid får tapas, når du bestiller noget at drikke på byens barer og restauranter.

4. Smukke Nerja

Ca. 50 km øst for Malaga ligger Nerja og Europas balkon med en fantastisk udsigt over Middelhavets bølger. I nærheden ligger flere dejlige strande og bugter. Maro, som normalt regnes for en af ​​landets bedste strande med klart vand og vild natur, er en af ​​dem. I de seneste årtier har mange skandinaver gjort Nerja til deres feriefavorit, men byen føles stadig ægte og rimeligt stor i format. Nerja er også kendt for sine fascinerende grotter, gå ikke glip af de klassiske koncerter, der normalt afholdes her om sommeren.

5. Klippebyen Ronda 

Ronda ligger ca. 100 km fra Malaga, oppe i bjergene. Her mødes du af et unikt og helt betagende syn: hvidkalkede huse, der hænger på klippekanten til den 120 meter lange kløft, der deler byen. Udover landets ældste tyrefægterarena ligger her et kloster, der er helt lukket for omverdenen, men hvor man kan købe slik og lignende gennem små huller.

6. Alpujarras 

Lej en bil og kør op i bjergene bag Granada, Las Alpujarras. Det var her, de sidste maurere søgte tilflugt, og selvom det er en kliché, føles det virkelig som om, tiden har stået stille i de små hvidkalkede bjergbyer. Her er en ubeskrivelig ro, gaderne er fejet med håndbundne koste og det dufter af friskbagt brød fra bagerens ovn.

7. Gibraltar

Et par timers bus- eller biltur fra Málaga, og du ender blandt dobbeltdækkere, Marks & Spencer-butikker og pubber ved strædet, som til mange spanieres ærgrelse stadig er en britisk ejendom. På Gibraltarklippen finder du Europas eneste vilde aber, små og frække, der godt kan lide at hapse madpakker.

8. Hyggelige Cádiz

Cádiz ligger lidt væk fra Malaga, nærmere bestemt 230 km, eller en køretur på godt tre timer, men det er turen værd, synes vi. Byen er en af ​​verdens ældste søbyer, og blev grundlagt af fønikerne allerede i det 12. århundrede f.Kr. Midt i byen strækker den brede sandstrand sig, og vandet er lidt køligere end i Malaga, da Cádiz ligger ved Atlanterhavet. Udover små hyggelige parker at slentre rundt i, er der et stort udvalg af forskellige fiskerestauranter. Hvorfor ikke prøve camarones – minirejer, der er så små, at du spiser dem hele med skal på.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Costa del Sol, find og book en rejse til Costa del Sol eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Costa del Sol

Her finder du vores bedste tips om de bedste strande, de bedste udflugter, den mad, du ikke må gå glip af og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Costa del Sol

Costa del Sol

  • 9 af 10 dage med sol
  • Lange og flotte strande
  • Kultur, mad og shopping i Malaga
Læs mere om Costa del Sol

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her