Fakta om Seychellerne

Tidsforskel:

Dansk tid +3 timer (vintertid), +2 timer (sommertid).

Sprog:

Hovedsproget er engelsk og fransk, men der tales også kreolsk, som er meget franskinspireret.

Valuta:

SCR = Seychelle Rupies. Kreditkort accepteres næsten overalt. Tjek aktuel dagskurs i dit pengeinstitut.

Pas og visum:

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under hele opholdet på Seychellerne. Intet visum påkrævet. Hvis du ankommer til Seychellerne fra et gul feber-ramt område, kræves et såkaldt gult kort med gyldig gul feber-vaccination. For mere information henviser vi til Seychellernes ambassade.

Elektricitet:

240 V. Adapter er nødvendig, da stikket er af engelsk type.

Transfer:

I ankomsthallen går du til vores engelsktalende partner, Mason Travel, og får mere information om din transfer der. Du modtager også information om transfer på hjemrejsedagen.

Transfer fra Seychellernes internationale lufthavn (SEZ) til det centrale Mahé tager cirka 30-45 minutter med bus. Skal du til Praslin eller La Digue, er der bus- og bådtransfer. Færgen fra Mahé til Praslin tager omkring 1 time. Færgen fra Mahé til La Digue tager ca. 1,5 time. Ventetider kan forekomme både ved ankomst og afrejse.

Strande:

Der er ca. 80 strande i Seychellerne, og de fleste er paradisstrande. De mest populære er Anse Lazio på Praslin og Petit Anse på La Digue. Anse La Blague og Anse Royale er to andre velbesøgte strande.

Transport:

Der går både mellem øerne. På selve øerne kommer du nemmest frem med bus, cykel eller taxi.

Sport:

Seychellerne er et paradis for dem, der ønsker at prøve dykning og snorkling. Der er også muligheder for at prøve dybhavsfiskeri, vandreture og besøge nationalparker. Læs mere under Rejsetips.

Værd at vide:

Ny miljøafgift fra 1. august 2023 Fra 1. august 2023 indføres et miljøgebyr på Seychellerne. Gebyret er 100 SCR pr. person, betales af alle rejsende over 12 år. Betaling sker direkte til hotellet. Gebyret indføres med det formål at styrke øernes engagement i en grønnere og mere bæredygtig fremtid. Gebyret vil gå til miljøbeskyttelse og initiativer inden for vedvarende energi.