Nationalretten Bacalhau
Nationalretten i Portugal hedder Balcalhau og er lavet af torsk, som er en type saltet og tørret torsk. Retten siges at være tilberedt på mange forskellige måder, men uanset hvad er det en meget velsmagende ret, som du absolut skal prøve, når du besøger Algarvekysten.
Cataplana
Cataplana er en gryderet lavet af en blanding af fisk og skaldyr. Den kan blandt andet indeholde hvid fisk, rejer, muslinger, blæksprutter og krabber. Nogle varianter indeholder også kød eller pølse. Traditionelt består krydderiet af hvidløg, persille og koriander, men de fleste restauranter har deres egen version, så giv det en chance! Gryderetten serveres normalt med ris, eller med et stykke brød.
Caldo Verde
En almindelig traditionel ret i Portugal er Caldo Verde. Det er en suppe med løg, kartofler, grønkål og snittet svinepølse. Denne suppe finder du ved alle festligheder, især når alle landsbyernes skytshelgener skal fejres. Suppen serveres ofte med hvidløgsbrød og den lokale fåreost Demma Serra.
Feijoada
Feijoada er en populær gryderet lavet med svinekød, oksekød og bønner. Denne ret spises i flere andre lande i verden, herunder Brasilien. Der siges denne ret at være en af nationalretterne, selvom den oprindeligt kommer fra Portugal.