Portugisiske specialiteter

På Algarvekysten er der masser af lækker mad og spændende delikatesser du må prøve. Maden i det portugisiske køkken har ofte en lang tradition og er baseret på lokalt producerede råvarer. Her blandes europæiske smage med aromaer og krydderier fra Nordafrika og Mellemøsten. Fisk og skaldyr er hovedingrediensen i mange af de traditionelle retter.

Nationalretten Bacalhau

Nationalretten i Portugal hedder Balcalhau og er lavet af torsk, som er en type saltet og tørret torsk. Retten siges at være tilberedt på mange forskellige måder, men uanset hvad er det en meget velsmagende ret, som du absolut skal prøve, når du besøger Algarvekysten.

Cataplana

Cataplana er en gryderet lavet af en blanding af fisk og skaldyr. Den kan blandt andet indeholde hvid fisk, rejer, muslinger, blæksprutter og krabber. Nogle varianter indeholder også kød eller pølse. Traditionelt består krydderiet af hvidløg, persille og koriander, men de fleste restauranter har deres egen version, så giv det en chance! Gryderetten serveres normalt med ris, eller med et stykke brød.

Caldo Verde

En almindelig traditionel ret i Portugal er Caldo Verde. Det er en suppe med løg, kartofler, grønkål og snittet svinepølse. Denne suppe finder du ved alle festligheder, især når alle landsbyernes skytshelgener skal fejres. Suppen serveres ofte med hvidløgsbrød og den lokale fåreost Demma Serra.

Feijoada

Feijoada er en populær gryderet lavet med svinekød, oksekød og bønner. Denne ret spises i flere andre lande i verden, herunder Brasilien. Der siges denne ret at være en af ​​nationalretterne, selvom den oprindeligt kommer fra Portugal.

Cozido à Portuguesa

En anden god gryderet er Cozido à Portuguesa som er lavet med kogt oksekød, kylling, pølse og grøntsager som kartofler, gulerødder, majroer og bønner.

Sardinhas assadas

Denne enkle, men smagfulde ret består af kulgrillede sardiner, som er populær under sommerfestivaler og forskellige festlige begivenheder i Portugal.

Alheira

Alheira, en type svinepølse, er en klassisk og historisk ret. Den blev opfundet af jøderne i 1497, da de fik et valg om enten at konvertere til kristendommen eller blive fordrevet af landet. Mange lod som om de konverterede for at blive, men praktiserede deres tro i hemmelighed. For at se mindre mistænksom ud, lavede de svinepølsen Alheira, så de lokale skulle tro, de havde konverteret. I dag findes der flere varianter af pølsen, den kan laves af forskellige typer kød såsom and, kalvekød, kylling, kanin eller vagtel. Det er normalt krydret med hvidløg. Den mest populære ret med pølse hedder Alheira de Mirandela, stegt pølse med pommes frites, salat og et spejlæg.

Portugisiske søde sager

Ovos mol del Aveiro - Æggeblommecreme i en snegleformet kiks.

Arroz doce - Risengrød med citron drysset med kanel

Pasteis de Nata – Æggecreme, nogle gange drysset med kanel.

Bolo de bolacha – Historisk kage lavet med kiks, kaffe og smørcreme.

Sonhos de abóbora – Donuts lavet af græskar, navnet betyder "græskardrømme" på portugisisk.

Leite crème – Portugisisk Crème Brûlée.

Pudim flan – Karamelbudding med smag fra te.

Toucinho do céu – Flan, men lavet kun med æggeblommer, sukker og vand i stedet for hele æg og mælk og/eller fløde.

Lokal vin

Portugal er en af ​​de største vinproducenter i verden og vin er en stor del af madoplevelsen her. Algarvekysten er det største område for vinproduktion i landet, og her er der blevet produceret vin i over 3000 år. Portvinen, der produceres her, er særlig berømt. Hvorfor ikke benytte lejligheden til at besøge en vingård og smage nogle forskellige vine i løbet af din ferie?


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Algarve, find og book en rejse til Algarve eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Algarve

Algarvekystens bedste strande, smukkeste naturoplevelser og meget mere. Her har vi samlet nogle af vores bedste tips før din rejse til Algarve!

Se alle vores rejsetips for Algarve

Algarve

  • Charmerende kystbyer
  • Kilometerlange sandstrande
  • Førsteklasses golfbaner
Læs mere om Algarve

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her