Naturoplevelser på Algarvekysten

Det smukke Algarve byder på flere fede naturoplevelser som grotter, klippeformationer, strande og naturreservater. Disse seværdigheder kan opdages via båd, SUP eller kajak. Eller via vandre- og cykelture. Her har vi listet 8 fantastiske naturoplevelser på Algarvekysten.

Benagil-grotten

Benagil-grotten

Besøg den berømte Benagil-grotte, der ligger nær Praia de Benagil-stranden, en utrolig smuk grotte, som kun er tilgængelig fra havet. Indenfor er der en sandstrand og et hul i "loftet", hvor lyset bliver lukket ind. Tag enten en sejltur hertil eller lej en kajak eller SUP og oplev grotten på egen hånd.

Elefant-grotten

Nær Lagos i det vestlige Algarve ligger den dramatiske 'Elefant'-grotte, som du ikke må gå glip af, hvis du er i Ponta de Piedade-området. Kom hertil på en sejltur eller ved at leje en SUP eller kajak.

Marinha-buerne

Marinha-stranden er en af ​​Algarves mest populære med krystalklart vand, klippeformationer og grotter. "Arcos de Marinha" eller Marinha-buerne" består af gyldne klipper formet som to store buer.

Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina.

Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina

Dette naturreservat dækker over 100 kilometer og huser adskillige unikke dyre- og plantearter. Det mægtige landskab er præget af stejle klipper, der har fået forskellige former og farver gennem årtier. Her er også mange fuglearter, herunder den sjældne hvide stork. Dette er det eneste sted i verden, hvor de bygger deres reder. Strandene her er meget populære blandt surfere, og der er et stort udvalg af dem, herunder Porto Covo, Malhão, Vila Nova de Milfontes og Praia do Amado. Sørg også for at besøge Cape São Vicente fyrtårn i den sydvestlige del af parken.

Parque Natural da Ria Formosa          

Ria Formosa er et væld af kanaler, øer, moser og sandstrande, der strækker sig 60 kilometer langs Algarvekysten, mellem strandene Garrão og Manta Rota. Her er der et varieret udbud af dyreliv og et maritimt center, Marim Miljøuddannelsescenter. Her udvindes salt og her fanges mange af de skaldyr, der kan nydes i restauranterne ved havnen. Der er også flere smukke øer i området. Fra vest til øst ligger øerne Faro, Barreta, Culatra, Armona og Tavira. Den hvide by Cacela Velha har en bemærkelsesværdig historisk arv og er også et besøg værd. Fra toppen af ​​fæstningen har du en spektakulær udsigt over omgivelserne.

Reserva Natural Ria de Alvor

Dette naturreservat er ideelt til vandreture og er den vestlige Algarves vigtigste vådområde. Der er flere vandrestier på tværs af vådområderne, men du kan også følge grusstier inde i landet, der følger floden Alvor til landsbyen Mexilhoeira Grande eller gå langs Praia de Alvor-stranden.

Saltpander i Sapal de Castro Marim e Vila Real de Santo António.

Reserva Natural Caminho da Baleeira

Lige vest for Albufeira ligger dette naturreservat, hvor du kan nyde udsigten over havet, mens du følger sporene på klipperne langs kysten. Tag en vandretur i det klippefyldte terræn ned til strande som Praia do Arrifão, der stort set er uberørte. Nær den østlige ende af reservatet når du Ponta de Baleeira, med udsigt over Albufeiras glitrende marina.

Reserva Natural do Sapal de Castro Marim e Vila Real de Santo António

I dette naturreservat bugter Guadiana-floden sig gennem sletterne og forgrener sig til vandløb og kanaler, der løber ud i søer, moser og saltpander. Her er mange forskellige arter af fisk, skaldyr og fugle. Oplev parken til fods eller på cykel. Stierne fører dig til flere saltpander, der fylder omkring en tredjedel af det fredede område. Salt var i mange århundreder den vigtigste kilde til rigdom i regionen og produceres fortsat i dag. I de mere tørre områder af naturreservatet dyrkes alt fra figner til mandler. Besøg også slottet Castro Marim som har en smuk udsigt over naturreservatet og byen Vila Real de Santo Antónoio.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Algarve, find og book en rejse til Algarve eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Algarve

Algarvekystens bedste strande, smukkeste naturoplevelser og meget mere. Her har vi samlet nogle af vores bedste tips før din rejse til Algarve!

Se alle vores rejsetips for Algarve

Algarve

  • Charmerende kystbyer
  • Kilometerlange sandstrande
  • Førsteklasses golfbaner
Læs mere om Algarve

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her