9 af de bedste strande på Algarvekysten

For sol- og strandelskeren er Algarve og Algarvekysten virkelig et paradis. Med en kyststrækning på omkring 200 kilometer og over 100 finkornede sandstrande og dramatiske badebugter med klippeformationer, finder du nemt en yndlingsstrand - uanset om du foretrækker at slappe af eller vil være tæt på restauranter og barer .

Praia da Marinha

Praia da Marinha

Beliggende i centrum af Algarve, denne strand har det hele; krystalklart vand, gyldent sand, dramatiske klipper og bjerge. For at komme ned til vandet skal man op ad trapper og man bliver så mødt af en lille vig, med nogle sten i vandet. Stranden er populær, så kom tidligt for at få en plads

Praia do Barril

Fra den lille landsby Pedras d'El Rei nær Tavira går der et lille tog, der tager dig til Praia do Barril-stranden. Du kan også gå de 1,5 kilometer til stranden. Dette er en stor strand med masser af plads, samt flere restauranter – perfekt til en hel dag!

Praia de Vale do Lobo

Tag en dukkert blandt okkerfarvede klipper og gyldent sand. Ved denne store strand er der ikke kun smuk natur men også et godt udvalg af strandbarer og restauranter.

Praia Grande

Praia Grande

Denne strand i Ferragudo i det centrale Algarve er både stor og i læ af floden Arade, som løber langs den ene side. Sandet her er fint og gyldent og vandet er roligt, perfekt til familier med børn. Der er også en legeplads, et sportsområde og et udvalg af gode strandrestauranter.

Praia da Armona

Vil du på eventyr, er Praia da Armona et perfekt alternativ! Tag færgen fra landsbyen Olhão til øen Armona, hvor du så vil finde flere strande. Den lille ø er kun ni kilometer lang og en kilometer bred. Der er flere restauranter og barer at besøge her - men glem ikke at tjekke, hvornår den sidste færge tilbage til fastlandet afgår!

Praia de Monte Gordo

Den lille badeby Monte Gordo ligger tæt på den spanske grænse, og stranden er ret typisk for denne del af kysten. Sandstranden er uendelig lang og bred og hyggeligt indrammet af fyrretræer. Derudover er vandet her ofte varmere end mange andre steder i Portugal.

Praia da Falésia

Praia de Galè

Et par kilometer vest for Albufeira ligger denne kilometerlange strand med fint sand, gyldne klipper og smukke klippeformationer. Der er restauranter og toiletter i begge ender af stranden, Galé Oeste i vest og Galé Leste i øst. Den østlige del er bedst egnet til familier med børn.

Praia da Falésia

Praia da Falésia er en cirka 50 meter bred strand med lyst og finkornet sand mellem landsbyerne Olhos de Agua og Vilamoura. Hele stranden er omkranset af stejle skråninger bestående af røde sten, der har givet stranden sit navn, falésia betyder klippe.

Praia Dona Ana

Denne lille sandstrand ligger lige uden for byen Lagos. Stranden er omkranset af stejle, okkerfarvede sandstensklipper, der styrter direkte ned til havet. Stranden er populær, især når det blæser, da de beskyttende klipper omgiver stranden. Benyt også lejligheden til at tage på en sejltur til de smukke grotter og klippeformationer ved Ponta da Piedade-næsset.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Algarve, find og book en rejse til Algarve eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Algarve

Algarvekystens bedste strande, smukkeste naturoplevelser og meget mere. Her har vi samlet nogle af vores bedste tips før din rejse til Algarve!

Se alle vores rejsetips for Algarve

Algarve

  • Charmerende kystbyer
  • Kilometerlange sandstrande
  • Førsteklasses golfbaner
Læs mere om Algarve

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her