Fakta om Maldiverne

Tidsforskel:

Dansk tid +4 timer.

Sprog:

Divehi men også arabisk, hindi og engelsk.

Valuta:

Valutaen på Maldiverne hedder Maldivisk Rufiya (MVR). Tjek aktuel dagskurs ved dit pengeinstitut. Bemærk, at US-dollars er den gangbare valuta på hotellerne.

Pas og visum:

Bemærk, at navnet på din billet skal stå nøjagtigt, som angivet i dit pas. Læs mere om pas og visum til Maldiverne.

Elektricitet:

230V, 50 Hz. Adapter behøves.

Spis ude:

Frokost koster ca. 120-250 DKK ekskl. drikkevarer. En 2-retters middag koster ca. 300-450 DKK. En øl koster ca. 50 DKK. Priserne gælder i Malé og kan variere.

Transfer:

Du flyver til Maldiverne med rutefly og lander på lufthavnsøen ved siden af hovedstaden Male. Derfra er der transfer med vandflyver eller båd.

Strande:

Smukke, kridhvide sandstrande strækker sig ned til det krystalklare vand. Udenfor de fleste øer findes små rev, som hindrer stærke strømme og bølger i at nå øen. På de fleste steder kan man svømme ud til koralrevene, og næsten alle øerne har strand hele vejen rundt.

Forlystelser:

Mange hoteller har egen underholdning og livemusik som varierer fra uge til uge.

Transport:

Al transport på Maldiverne foregår med Dhoni (lokal motorbåd), speedbåd eller vandflyver mellem øerne.

Sport:

Maldiverne er perfekt til dem, der elsker at udforske underverdenen. Der er dykkercenter, som tilbyder undervisning, udlejning af udstyr og salg af dykkerudflugter til omkringliggende koralrev, sunkne skibe og specielle fiskeområder. Windsurfing, kajak, sejlads og vandski.

Værd at vide:
  • Det er ikke tilladt at indføre alkohol, svinekød eller religiøse symboler til Maldiverne. Det er forbudt at indføre aviser/blade/litteratur med letpåklædte motiver el. lign. Man kan få bøde for at sole topløs.
  • Bemærk, at dit navn på billetten skal være opgivet nøjagtigt, som det står i dit pas. Ved paskontrollen tages fingeraftryk og billeder af alle passagerer.
  • På turistøerne er alkohol tilladt, men på resten af øerne i Maldiverne er det forbudt pga. religionen.