En aktiv ferie i Kroatien

Kroatien har meget at tilbyde dig, der ønsker at være aktiv på ferien. Det krystalklare vand byder på fantastisk dykning og i bjergene er der masser af vandrestier og klatremuligheder. Fodbold, tennis og den lidt mere udfordrende sport vandpolo er også populære sportsgrene i Kroatien.

Windsurfing i Kroatien

Vandringsstier og bjergklatring

Vandreture i de kroatiske bjerge er et ægte højdepunkt, og der er mange gode vandrestier. Kig gerne ind på Apollos kontor eller tag til turistinformationen for at få et kort og gode råd. Biokovo-bjergene bag Makarska Riviera er rig på vegetation og dyreliv, og udsigten over skærgården er storslået.

Bjergklatring er en populær sport i Kroatien, og det var faktisk her, at en af de første syv bjergklatringsforbund i verden blev dannet for lidt over 130 år siden. Husk at følge de markerede vandre- og klatrestier, når du begiver dig afsted. Også på øerne Brac og Hvar finder du smukke naturstier.

Vidunderlige dykkersteder og masser af fisk

Adriaterhavet anses for at være Europas bedste dykkersted og langs kysten er der velbevarede vrag, grotter og kølige undervandsmiljøer. Der er mere end 300 arkæologiske steder langs kysten. På Makarska Riviera samarbejder Apollo med det velkendte dykkerfirma Butterfly Diving, som tilbyder både dykning og snorkling. Hvad med at tage et dykkercertifikat på ferien! Adriaterhavet er et af de mest fiskerige hav i Europa, og fiskeri her er et hyggeligt arbejde. For at fiske, skal du have en licens, som du på et turistkontor, autoriserede agenturer eller dykkerfirmaer. Prisen på en licens varierer og afhænger bl.a. af, hvor længe du vil fiske.

Spil tennis og prøv vandpolo

Udover fodbold er tennis en af Kroatiens mest populære sportsgrene, og de fleste byer har flere tennisbaner. Sporten fik et stort løft, da Goran Ivaniševic vandt Wimbledon i 2001. Da han vendte tilbage til sin oprindelige fødeby Split, blev han hyldet som en sejrende krigshelt. Hvert år spilles Ladies Open i Bol på Brac.

Kroatiens nationalsport er dog vandpolo, og landet er stolt vinder af flere verdensmesterskaber. I alle havne langs kysten og på øerne er der steder beregnet til vandpolo. Spørg bare de lokale om du må være med!


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kroatien, find og book en rejse til Kroatien eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kroatien

Vil du vide, hvilken by der passer dig bedst, hvilke de bedste strande er eller måske få tips på restauranter og udflugter? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Kroatien!

Se alle rejsetips for Kroatien

Kroatien

  • Postkortsmuk natur og krystalklart vand
  • Vidunderlige Makarska Riviera med mange hyggelige byer 
  • Spændende udflugtsmål 
Læs mere om Kroatien

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her