Sveti Jure Biokovobjergene Kroatien

Fantastiske naturoplevelser i Kroatien

Smukke søer, dramatiske bjergtoppe og grønne dale - naturen i Kroatien er ofte vidunderligt smuk selv inde i landet. Vi giver vores tips til fem skønne naturoplevelser, så sørg for at se mere af det naturskønne Kroatien på din ferie!

Udforsk Kroatiens bjerge og søer

Det højeste punkt i Biokovo-bjergene er Sveti Jure, som er 1762 meter over havets overflade. Du kan køre i bil op til toppen, hvor der er en enestående udsigt over skærgården og det nærliggende Bosnien. Hvis du kommer op til toppen i april eller maj, kan der meget vel ligge sne.

Plitvicesøerne nationalpark

Plitvice Lakes National Park, Plitvicka Jezera, består af 16 sammenhængende søer mellem bjergene Mala Kapela og Plješevica. Takket være sin skønhed blev søerne med de omkringliggende skove nationalpark i 1949. Parken er beskyttet af UNESCO, som en verdens kulturarv og er et af de mest naturskønne landskaber, du kan se i Kroatien.

Syd for Makarska Riviera, på vej til Dubrovnik, ligger Bacina-søerne. Den omgivende natur er vidunderligt smuk, og vandet er køligt og dejligt. Når du er her, så prøv den kulinariske specialitet i området - frø!

Botanisk have i Trsteno

Den botaniske have i Trsteno blev skabt af en sømand, der tog planter med hertil fra hele verden. Her er træer, der er over 500 år gamle, og det største er 11 meter i omkredsen. Desværre er en del af haven brændt ned, men det er stadig et fint sted at besøge.

Neretva-delta

Området omkring floden Neretva har en interessant og fascinerende historie, der strækker sig tilbage til romertiden. Her er et helt nyt museum om den vigtige romerske by Narona. Du kan også tage en bådtur i deltaet og opleve den storslåede natur med mange forskellige fuglearter.