Fantastiske naturoplevelser i Kroatien

Smukke søer, dramatiske bjergtoppe og grønne dale - naturen i Kroatien er ofte vidunderligt smuk selv inde i landet. Vi giver vores tips til fem skønne naturoplevelser, så sørg for at se mere af det naturskønne Kroatien på din ferie!

Plitvice Lakes National Park

Smukke nationalparker

Plitvice Lakes National Park, Plitvicka Jezera, består af 16 sammenhængende søer mellem bjergene Mala Kapela og Plješevica. Takket være sin skønhed blev søerne med de omkringliggende skove nationalpark i 1949. Parken er beskyttet af UNESCO, som en verdens kulturarv og er et af de mest naturskønne landskaber, du kan se i Kroatien.

Bacina-søerne

Syd for Makarska Riviera, på vej til Dubrovnik, ligger Bacina-søerne. Den omgivende natur er vidunderligt smuk, og vandet er køligt og dejligt. Når du er her, så prøv den kulinariske specialitet i området - frø!

Botanisk have i Trsteno

Den botaniske have i Trsteno blev skabt af en sømand, der tog planter med hertil fra hele verden. Her er træer, der er over 500 år gamle, og det største er 11 meter i omkredsen. Desværre er en del af haven brændt ned, men det er stadig et fint sted at besøge.

Neretva-delta

Området omkring floden Neretva har en interessant og fascinerende historie, der strækker sig tilbage til romertiden. Her er et helt nyt museum om den vigtige romerske by Narona. Du kan også tage en bådtur i deltaet og opleve den storslåede natur med mange forskellige fuglearter.

Biokovo-bjergene

Det højeste punkt i Biokovo-bjergene er Sveti Jure, som er 1762 meter over havets overflade. Du kan køre i bil op til toppen, hvor der er en enestående udsigt over skærgården og det nærliggende Bosnien. Hvis du kommer op til toppen i april eller maj, kan der meget vel ligge sne.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kroatien, find og book en rejse til Kroatien eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kroatien

Vil du vide, hvilken by der passer dig bedst, hvilke de bedste strande er eller måske få tips på restauranter og udflugter? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Kroatien!

Se alle rejsetips for Kroatien

Kroatien

  • Postkortsmuk natur og krystalklart vand
  • Vidunderlige Makarska Riviera med mange hyggelige byer 
  • Spændende udflugtsmål 
Læs mere om Kroatien

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her