Marathonissi Beach på Zakynthos

Zakynthos' bedste strande

Zakynthos' strande er mange og smukke. I den sydlige del af øen er strandene lange og brede, mens de i den østlige del er meget smallere. Her har vi samlet vores yndlingsstrande på Zakynthos.

Livlige strande

1. Tsilivi Beach

I Tsilivi er stranden lang og bred med lavt vand. Langs stranden er der masser af restauranter, hvor du kan køle af med en god frappé eller is. På stranden er der solstole og parasoller, og flere steder kan du finde vandsports-faciliteter. Stranden har også en parkeringsplads, så det er let at tage bilen hertil.

2. Banana Beach

Banana Beach, på det østlige Zakynthos, er en vidunderlig strand med finkornet sand. Stranden er for dig, der ønsker en lavvandet strand og samtidig vil nyde solen og afprøve vandsports-faciliteter.

3. Flowers on the rock

Porto Zoro-stranden, kendt som "Flowers on the rock", byder på en unik stranddag. Ud for stranden er store klippesten kastet i vandet. Miljøet her er virkelig specielt, og ved de imponerende klipper er der god snorkling. En strand der passer til dig der ønsker lidt mere eventyrlig svømning.

4. Navagio Beach

Det er et must at nævne Navagio Beach, når vi laver en liste over Zakynthos' strande, selvom det ikke er en almindelig strand. Stranden findes i en bugt, der er beskyttet af høje klippevægge, og for at komme hertil skal man tage med båd. Midt på den kridhvide strand ligger det berømte skibsvrag. Den nemmeste måde at komme til Navagio Beach på er med en udflugtsbåd.

Rolige strande

5. Dafni Beach

Mellem Argassi og Vassilikos ligger den rolige strand Dafni. Hertil skal du tage, hvis du ønsker en rolig og afslappende stranddag. Ved stranden findes få taverner og nogle solstole til leje.  

6. Mavratzi Beach

Nord for byen Vasilikos på den sydøstlige spids af Zakynthos finder du den lille strand Mavratzi. Der er fred og ro her - perfekt til dig, der ønsker en afslappende dag, væk fra stress og jag på de store strande. Pak din strandtaske med solcreme og en god bog, og bare nyd!

7. Roma Beach

På Vassilikoshalvøens østlige spids, ved vejs ende, finder du roen. I den lille fiskerby Porto ligger Roma Beach som er lille og uberørt. Udsigten fra muren ovenfor stranden er meget smuk.

8. Gerakas Beach

Gerakas Beach findes langt mod syd på Vassilikos-halvøen. Selvom en del af den lange strand er lukket af, så havskildpadderne kan lægge æg i fred, er der åbne områder her, hvor du kan nyde dejligt strandliv.

9. St Nicholas

Lej en bil eller scooter og tag ned på øens sydside mod Vassilikos. Her finder du en af ​​Zakynthos' fineste strande med krystalklart vand og sjove vandsports-faciliteter for store og små. Der er en taverne og en strandbar, hvor du kan få en forfriskende drink og en let frokost.

Strande med Caretta Caretta

10. Kalamaki Beach

Nær Laganas Beach, på den anden side af bugten, finder du Kalamaki Beach - måske bedre kendt som stranden med havskildpadderne Caretta Caretta. I sommermånederne hvert år er dette hjemsted for de store skildpadder, der lægger mellem 100-120 æg om året. På grund af skildpadderne er dele af stranden naturbeskyttet, og det er kun tilladt at opholde sig fem meter fra havet, da skildpadderne kan have placeret æggene længere nede på stranden.

11. Marathonisi – skildpaddeøen

Et andet sted, hvor du kan se skildpadderne, er på øen Marathonisi ud for Laganas. Også her lægger skildpadderne normalt deres æg, og øen kaldes endda Turtle Island. Hvis du kan lide at snorkle, er Marathonisi et paradis takket være de smukke havgrotter, der byder på en farverig undersøisk verden.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Zakynthos, find og book en rejse til Zakynthos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Zakynthos

Her finder du vores bedste tips om de hyggeligste restauranter, flotteste strande, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Zakynthos

Zakynthos

  • Magiske strande og azurblåt hav
  • Sjove og spændende udflugter
  • Enestående udsigter og charmerende byer
Læs mere om Zakynthos

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her