Broen som går over til Cameo Island

Oplev magiske Zakynthos

- vores 8 bedste tips!

En ferie på Zakynthos er meget mere end bare sol og strand. Her venter et fantastisk smukt landskab, spændende grotter, pittoreske, små byer og meget mere! Her giver vi tips om alt, hvad Zakynthos har at byde på.

Navagio beach, Zakynthos

1. Smugglers Wreck

Prøv lige at se vandet... Det er magisk! Navagio Beach er øens mest berømte strand, og her finder du det sunkne skib Panagiotis, også kendt som Smugglers Wreck. Stranden kan kun nås med båd, men udsigten fra toppen af ​​klipperne er lige så smuk. Med det azurblå hav som motiv forstår man, at dette er et af Grækenlands mest fotograferede steder!

2. De Blå Grotter

Blue Caves, eller De Blå Grotter, er placeret ved Cape Skinari på den nordlige del af Zakynthos. Navnet kommer af, at vandet udenfor og i hulerne er helt vidunderligt blåt. For at se de blå huler skal du komme med båd. Et tip er at booke en udflugt, der tager dig med båd forbi både De Blå Huler og forbi Zakynthos 'mest berømte attraktion Smuggler's Wreck.

Cameo Island på Zakynthos

3. Cameo Island

Cameo Island er en lille ø beliggende lige uden for havnen i Agios Sostis i Laganas på det sydlige Zakynthos. For at komme til øen skal du bare gå ud via en lille træbro. Vel fremme på øen er der en lille strand og en dejlig taverna med tilhørende bar, hvor du kan nyde dagens frokost. Om aftenen bliver Cameo Island til festens ø, og en gang om ugen inviterer de til White Party.

4. Oldtidens Olympia

Dette er selvfølgelig ikke på Zakynthos, men er du interesseret i oldtidshistorie, skal du benytte muligheden for at tage på udflugt til fastlandet og Olympia. Olympia er stedet, hvor de olympiske lege begyndte, og det er her, at den olympiske fakkel tændes før hvert OL. I Olympia er der også mulighed for at besøge Olympia Museum med flere statuer og genstande, der er tusinder af år gamle.

Caretta Caretta på Zakynthos

5. Øen Marathonissi

En anden ø du ikke må gå glip af er Marathonissi, som ligger lidt længere ude i Laganas-bugten. Øen har lige så turkisblåt vand som Caribien, og sandstranden er helt kridhvid. I vandet udenfor og på Marathonissis strande er der også en god mulighed for dig at se de mægtige skildpadder.

6. Gerakas Beach

Et andet tip om, hvor man kan se de truede havskildpadder Caretta caretta, er på Gerakas-stranden på Zakynthos. Hver sommer kommer de gigantiske skildpadder til Zakynthos' strande for at lægge sine æg. Skildpadderne kan blive over 200 år gamle og veje op til 100 kilo. For at beskytte de store Caretta caretta skildpadder har nogle strande restriktioner for, hvornår det er tilladt at besøge stranden.

Melissani cave på Kefalonia

7. Zakynthos by

Zakynthos by, eller Zante by, som den også kaldes, ligger på øens østkyst, og her bør du tage for en dejlig dag i byen. I modsætning til andre byer på de græske øer er dele af byen Zante relativt nybygget. Efter det store jordskælv og brandene i 1953 blev flere bygninger i byen Zante ødelagt, og dele af byen måtte genopbygges. Et par kvarterer klaredes i, og her kan du gå rundt blandt smukke bygninger i venetiansk stil.

8. Kefalonia

At udforske den ø, du holder ferie på, er vidunderligt, men hvis du vil se endnu mere, anbefaler vi en heldagsudflugt til den smukke naboø Kefalonia. På Kefalonia kan du besøge den mægtige Drogarati-grotte, der har imponerende stalaktitter og stalagmitter. Drogarati-grotten menes at være over 5 millioner år gammel og ligger i nærheden af ​​den charmerende lille fiskerby Sami. Benyt lejligheden til at spise en god frokost på en af ​​tavernerne nede ved vandet, når nu du er her.

På Kefalonia findes endnu en naturoplevelse, som du ikke må gå glip af, når du er her - Melissani-søen. Søen er en underjordisk kildesø, hvis vand ændrer farve med lysets og døgnets timer. Inde i grotten kan du hoppe på en lille båd, der tager dig med på en guidet tur ud i søen. Det er en magisk oplevelse at langsomt glide frem på vandet og samtidig se op på himlen og se solens stråler reflekteres mod grottens vægge!


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Zakynthos, find og book en rejse til Zakynthos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Zakynthos

Her finder du vores bedste tips om de hyggeligste restauranter, flotteste strande, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Zakynthos

Zakynthos

  • Magiske strande og azurblåt hav
  • Sjove og spændende udflugter
  • Enestående udsigter og charmerende byer
Læs mere om Zakynthos

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her