Mamma Mia!-kirken på Skopelos

I Mamma Mias! fodspor

I 2008 tog filmen Mamma Mia! verden med storm, og satte Skopelos på verdenskortet. Dele af filmen blev optaget på naboøen Skiathos. Den græske ø Skopelos fik et kæmpe boost, da hundredtusinder af mennesker verden over blev tiltrukket af den smukke natur i filmen Mamma Mia! med Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård og Amanda Seyfried i hovedrollerne. I det første år efter filmens udgivelse steg turismen til Mamma Mia!-øen Skopelos (kaldet Kalokairi i filmen) med 12,5 procent, ifølge medierapporter.

Kirken Agios Ioannis Kirken Agios Ioannis på Skopelos

Nogle af de berømte filmscener blev filmet her.

Ifølge hjemmesiden skopelosweb.gr blev flere scener filmet på den smukke strand Kastani, eksempelvis da Tanya, der synger Does your mother know.
Tæt på Glisteri-stranden blev scenen med sangen Our last summer filmet, og bryllupsscenerne blev filmet i den lille kirke Agios Ioannis på toppen af et lille bjerg, der rejser sig op af havet med en fantastisk udsigt. 

Skiathos fik også lidt opmærksomhed, da nogle sekvenser blev filmet her - for eksempel ved den gamle havn, der ses i begyndelsen af filmen, når Amanda Seyfried (karakteren Sophie) sidder i en båd og synger I have a dream. Der blev også optaget en scene i havnen i Damouchari på Pelion-halvøen, hvor alle skuespillerne står på en lang mole og synger og danser. 

Tip! Tag med på vores Mamma Mia!-udflugt!

Øen Brac i Kroatien En tur til naboøen Brac garanterer godt badevand og maleriske små bugter.

Mamma Mia! - here we go again

Da efterfølgeren skulle filmes, valgte man Kroatien som location i stedet for Grækenland - selv om filmen stadig foregår på de græske øer. Årsagen til denne ændringen var penge og græsk bureaukrati, ifølge Daily Mail. Kroatien og Grækenland har da også meget til fælles med de svajende fyrretræer, smukke strande og idylliske landsbyer. 

Filmen, som havde premiere i 2018, blev optaget på den smukke kroatiske ø Vis - som ligger lige ud for den smukke ø Brac, som kan nås med færge fra Split på ca. 2 timer. Engang var Vis en vigtig militærstrategisk placering, men i årenes løb er den blevet mere og mere populær blandt turister.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Skopelos. Find og book en rejse til Skopelos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Skopelos

  • Fantastiske strande med krystalklart vand
  • Smuk natur og charmerende byer
  • Kombiner med Skiathos og Alonissos
Se alle rejser til Skopelos

Hoteller på Skopelos

Se vores udvalg af hoteller i smukke Skopelos. Her kan du bo med fantastisk udsigt og i gåafstand fra både Skopelos by og stranden.

Se alle vores hoteller på Skopelos

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her